ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τερζής: “Περήφανος για τον Άρη! Λέγανε για 5 και 6 γκολ, εμείς κλείσαμε τα αυτιά και παίξαμε για την φανέλα!”

Ο Τόλης Τερζής, άμεσος συνεργάτης του Μίχαελ Ένινγκ μίλησε για την δοκιμασία των πλέι οφ, το χθεσινό παιχνίδι, αλλά και την συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Αρχικά για το άγχος που υπήρχε για το παιχνίδι ανέφερε:

Είχαμε 11 παιδιά, είναι λογικό να ήμασταν προβληματισμένοι γνωρίζοντας ότι οι αντίπαλοι είχαν περισσότερες επιλογές. Αλλά τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα, έβγαλαν πάθος, έβγαλαν δύναμη και πήραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Για το ότι από τον ΠΑΟΚ γινόταν λόγος για μεγάλο σκορ και νίκη απέναντι στον Άρη:

Τα ακούγαμε και εμείς μέσα στην εβδομάδα. Τα ακούγαμε αυτά τα σχόλια. Από εκεί και πέρα όμως όταν είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, ακόμη και αν είχαμε παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί δεν μπορείς να πεις πριν το παιχνίδι για 5-6, αυτοί βέβαια το λέγανε.

Εμείς παίξαμε για την φανέλα, για την αξιοπρέπεια μας και νομίζω ότι τα καταφέραμε.

Για τους παίκτες που στήριξαν στα πλέι-οφ:

Τα παιδιά που μείνανε στα πλέι-οφ και παίξανε είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να τους επαναφέρουμε μετά τους αγώνες. Όταν παίζεις συνεχόμενα 90λεπτα είναι δύσκολο να έχεις δυνάμεις.

Τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων.

Ενώ συνέχισε:

Υπήρχαν πολλές φορές παίκτες που μας λείπανε. Χρειάστηκε να βάλουμε παιδιά που δεν ήταν η θέση τους. Ήταν πράγματα που έπρεπε να τα κάνουμε για να συγκρατήσουμε μία αξιόμαχη ενδεκάδα.

Για το τι είπαν στους παίκτες πριν το παιχνίδι:

Τα ίδια πράγματα λέγονται πάντα σε γενικές γραμμές. Απλά χθες ένα παραπάνω ήταν για την αξιοπρέπεια μας, για τον κόσμο, δεν θέλαμε να τους απογοητεύσουμε. Το πήγαμε στο μυαλό, στο ψυχολογικό. Ξέραμε ότι ήταν τελευταίο παιχνίδι, θέλαμε να κάνουμε περήφανο του κόσμου που άκουγε για 5 και για 6.

Και αξίζει να πούμε ότι και ο Σόουζα έπαιζε με πρόβλημα. Από το ημίχρονο μας έλεγε ότι δεν αντέχει αλλά τα έδωσε όλα.

Και ο Ματίγια είχε ένα πρόβλημα με τον αστράγαλο του αλλά έσφιξε τα δόντια μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Τσαγκαλίδης δεν μπορούσε να παίξει, τον βάλαμε στο τέλος για να πάρει συμμετοχή αλλά υπήρχε κίνδυνος για τον ίδιο αν έπαιζε περισσότερο.

Για τα μεταγραφικά:

Έχουμε χάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές από την λίστα που είχαμε γιατί δεν περίμεναν. Μας στέλνουν συνέχεια με τον κ.Κικερίδη ποδοσφαιριστές για να τους τσεκάρουμε, η λίστα ανανεώνεται.

Για το αν τους “προβληματίζει” ότι χάθηκαν στόχοι:

Δεν μας προβληματίζει το ότι κάποιοι παίκτες κλείσανε σε άλλες ομάδες. Είμαστε σίγουροι ότι οι παίκτες που θα δούμε τώρα μπορεί να είναι και καλύτερες περιπτώσεις από όσες είδαμε μέχρι τώρα.

Έχουμε κάνει αυτήν την διαδικασία δύο χρόνια και την γνωρίζουμε.

Για τον Μπερτόλιο:

Είναι από τον Πάσχα αυτή η περίπτωση. Τον γνωρίζουμε γιατί είχε περάσει από την Ελλάδα. Είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής, ιδιαίτερα τεχνίτης. Τον τσεκάραμε από πέρυσι που έπαιζε στην Αργεντινή.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πίσω από τον φορ και στις τρεις θέσεις με την ίδια ευκολία.

Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι σύντομα έρχονται περισσότερα ονόματα.

Για το ότι ο Μπερτόλιο έχει παίξει στην Ελλάδα:

Σίγουρα μετράει. Έχει παίξει στον Αστέρα Τρίπολης, έχει παίξει στην Λαμία. Γνωρίζει το πρωτάθλημα της Ελληνικής Super League, γνωρίζει τον Άρη και αυτό είναι καλό.

Για το πότε περιμένουμε ανακοινώσεις:

Το πρώτο που θα πρέπει να φύγει από την μέση είναι το ban που βρίσκεται σε καλό δρόμο και από όσα γνωρίζουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει τελειώσει αυτό το κομμάτι.

Για την οικονομική ζημιά που έπαθε ο Άρης λόγω κορωνοϊού:

Όλες οι ομάδες πάθανε ζημιά. Η δικιά μας όμως λόγω του ότι το γήπεδο μας πάντα γέμιζε έχασε πάρα πολλά χρήματα από τα εισιτήρια.

Για το πότε ο Άρης θα επιστρέψει στο γήπεδο:

Το τελευταίο μας ραντεβού ήταν χθες στην Τούμπα. Τώρα μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου περιμένουμε να περάσουν τα παιδιά τις ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά.

Για τα φιλικά που θα δόσει ο Άρης:

Το έχουμε συζητήσει με τον κ.Χαριστέα και τον κόουτς. Έχει ήδη επικοινωνήσει με δύο ομάδες ο κ.Χαριστέας. Τα πρώτα τρία φιλικά θα είναι με ομάδες από Super League 2.

Όταν γυρίσουμε στην Θεσσαλονίκη θέλουμε να κάνουμε 2-3 φιλικά καλά πριν ξεκινήσουμε τα επίσημα παιχνίδια.

Για άλλες περιπτώσεις:

Είναι περίεργα τα πράγματα, για παράδειγμα μιλάμε με ποδοσφαιριστές από Πολωνία, Ισπανία και Γαλλία. Ανάλοιγα με το πότε τελείωσε το κάθε πρωτάθλημα η αντιμετώπιση προς τον κάθε έναν θα είναι διαφορετική.

Για το αν θεωρεί περισσότερο επιτυχημένη την περσινή ή την φετινή χρονιά:

Όσον αφορά την περσινή χρονιά ο Άρης δεν είχε ξεκινήσει καλά. Μέχρι τα Χριστούγεννα ήμασταν στην 7η-8η θέση, είχαμε αποκλεισιτεί από τον Εργοτέλη.

Τότε όμως τον Ιανουάριο είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μεταγραφές. Η ομάδα ανέβηκε κατευθείαν λέβελ, έκανε καλές εμφανίσεις και βγήκε στην Ευρώπη.

Φέτος δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα και τον Ιανουάριο δεν μπορέσαμε να κάνουμε μεταγραφές.\

Αυτό μπορεί να ήταν καλό γιατί ήταν η ομάδα πιο δεμένη αλλά δεν είχαμε λύσεις.

Για αυτό θεωρώ ότι η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη από την περσινή.

Για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ:

Είναι το πιο άσχημο κομμάτι για εμάς. Φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Τα τελευταία 2-3 λεπτά δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα πράγματα όπως θέλαμε.

Φανταζόμαστε όμως τι θα γινόταν αν ήταν το 2-0 στο 93 με κόσμο το γήπεδο. Ήταν άνιση η μάχη.

Για το αν θα είχαν μείνει οι παίκτες που έφυγαν εάν ο Άρης έπαιζε στον τελικό:

Είναι σίγουρο ότι όλοι θα είχαν μείνει γιατί θέλανε να συμμετέχουν στον τελικό και να πάρουν ένα τρόπαιο.

Αν αλλάζαμε κάτι στην χρονιά θα ήταν τα τελευταία 55 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Για τις ακαδημίες:

Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να πω ότι από την 1η Σεπτεβρίου ανεβάζαμε παιδιά να κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Από την Κ19 ανέβηκαν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές για εβδομάδες στην πρώτη ομάδα, ανεβάσαμε ακόμη 4 παιδιά από την Κ17.

Θέλουμε να κάνουμε παιδιά επαγγελματίες, θέλουμε να τους δώσουμε το κίνητρο, αλλά θέλουμε να δούμε την προσπάθεια. Εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία το θέμα είναι τα παιδιά να την αρπάξουν.

Για το ότι η FIFΑ δεν επέτρεπε ούτε χρησιμοποίηση παικτών από την δεύτερη ομάδα:

Και εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Η μεγάλη ομάδα του Άρη με την Κ19 παραμένει η ίδια ομάδα. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο θέλαμε να κάνουμε επαγγελματία τον Σεγκέργκη και να τον βάλουμε βασικό.

Είναι η ίδια ομάδα, δεν κάναμε μεταγραφή.

To Top