ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τερζής: “Το άγχος έφυγε, αλλά δεν χαλαρώνουμε”

Απελευθερωμένοι ως ένα μεγάλο βαθμό από το άγχος της εξασφάλισης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου επιτρέπεται να είναι οι παίκτες του Άρη, χαλαροί, όμως, όχι!

Οι δηλώσεις του Τόλη Τερζή στη Nova:

“Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ήταν πολύ καλή η εμφάνιση που κάναμε στον Βόλο. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι όλοι οι παίκτες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έκαναν αυτά που έπρεπε, γι’ αυτό και κάναμε αυτή την καλή εμφάνιση και πήραμε τη νίκη με μεγάλο σκορ. Σίγουρα, τώρα είμαστε πιο απελευθερωμένοι, γιατί θέλαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να τελειώσουμε την υπόθεση Ευρώπη. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική και θα μας βοηθήσει στη συνέχεια, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Πρέπει να κλειδώσουμε το στόχο μας!”

Ερωτώμενος αν αυτό είπε στους παίκτες μετά τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό, απάντησε: “Ναι, αυτό είπα, ότι δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμη. Το συζητήσαμε με τους παίκτες και χθες και σήμερα. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο. Κάναμε μια καλή εμφάνιση, την οποία θέλουμε να επαναλάβουμε αύριο κόντρα στον Ολυμπιακό. Έχουν καταλάβει οι παίκτες τι θέλουμε και πιστεύω ότι θα το κάνουμε”.

Ξέχωρα από τα θέλω του προπονητή, πάντως, γεγονός είναι ότι η προηγούμενη νίκη, με τον Βόλο, βοηθάει ποικιλοτρόπως τον Άρη, να διαχειριστεί με άνεση την κατάσταση στη συνέχεια, μέχρι και να αρχίσει να προγραμματίζει την ερχόμενη σεζόν. Ο Τερζής είπε επ’ αυτού: “Όταν δεν έχεις το άγχος ότι ο αντίπαλος βρίσκεται στον ένα βαθμό πίσω σου, σαφώς και είναι καλύτερα. Μπορείς να αποδώσεις περισσότερο. Καλή απόδοση είχαμε με τον Βόλο, όμως, πρέπει να έχουμε στον ίδιο βαθμό καλή απόδοση και στα παιχνίδια που απομένουν”.

Και πρόσθεσε: “Ακόμη δεν σκεφτόμαστε την ερχόμενη σεζόν. Αυτό θα γίνει στην ώρα του. Θα ασχοληθούν ο τεχνικός διευθυντής και ο πρόεδρος με τη διαμόρφωση του έμψυχου δυναμικού, όταν εμείς κλειδώσουμε και μαθηματικά την έξοδο στην Ευρώπη. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι έχουμε πλέον την ευκαιρία να αποδώσουμε καλύτερα, εφόσον δεν έχουμε το ίδιο άγχος με πριν τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό”.

Για τον ερχόμενο αντίπαλο του Άρη, τον Ολυμπιακό σχολίασε ο Τερζής: “Είναι μεγάλη ομάδα σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Έχει πάντα στόχο. Έχει καλούς παίκτες και γενικώς είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Τελευταία, έχει άλλη προσέγγιση στα παιχνίδια του, γιατί έχει αλλάξει προπονητή. Όπως και να έχει εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”.

Και συνέχισε: “Γνωριζόμαστε με τον αντίπαλο μας, γιατί παίξαμε πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν μαζί του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όπως είπα, ο αντίπαλος έχει διαφορετικά τακτικά χαρακτηριστικά πλέον, διότι έχει νέο προπονητή στον πάγκο. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στο αμυντικό μας κομμάτι, όπως ήμασταν με τον Βόλο. Επιπλέον, πρέπει να φτιάξουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε”.

Σχετικά με τις απουσίες που έχει να διαχειριστεί, επισήμανε ο Τερζής: “Έχουμε τέσσερις απουσίες πολύ σημαντικές, των Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρουπ και Μανού Γκαρθία. Δεν ξέρουμε αν έχουμε κάποιον από αυτούς ως το τέλος της σεζόν. Εμείς κοιτάζουμε με τους διαθέσιμους παίκτες να πάμε όσο γίνεται καλύτερα στη συνέχεια”

To Top