Τεστάρουν το VAR σε Τούμπα και Καραϊσκάκη – VAR και στο φιλικό Ξάνθη-ΑΕΛ

Τεστάρουν το VAR σε Τούμπα και Καραϊσκάκη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αρχικά το γήπεδο της Τούμπας (πληροί τις προδιαγραφές), επιλέχθηκε για να γίνει σε οικογενειακό διπλό της Κ17 του ΠΑΟΚ, το απόγευμα της Παρασκευής (9/8), η πρεμιέρα των τεχνολογικών δοκιμών για το σύστημα VAR.

Το παιχνίδι θα γίνει με αποκλειστικό σκοπό να τεστάρουν οι διαιτητές της Βορείου Ελλάδας στην πράξη και  σε συνεργασία με τον  επικεφαλής της ΚΕΔ στο σύστημα VAR, Μιχάλη Κουκουλάκη, το βανάκι με τον μηχανισμό του VAR που θα χρησιμοποιηθεί και στους αγώνες του πρωταθλήματος της Superleague 1.

Οι δοκιμές που αρχίζουν σήμερα Παρασκευή (9/8) στην Τούμπα θα ολοκληρωθούν στις 23 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη, που επίσης είναι έτοιμο, για να ακολουθήσει το τελικό ΟΚ της FIFA.

Πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας Super League θα αποτελέσει το κυριακάτικο τεστ στα «Πηγάδια» μεταξύ της Ξάνθης και της ΑΕΛ (19:30), αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ένα τεστ για τους διαιτητές της αναμέτρησης, καθώς θα υπάρξει χρήση του VAR.

Τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα έχουν ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Δημήτρης Καραντώνης, όπως και οι βοηθοί του, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος και Κούλα Χασάν και ο τέταρτος διαιτητής, Δημήτρης Μαλούτας.

Ακόμη, στο VAR θα βρίσκεται ο Στέφανος Κουμπαράκης και Assistant θα είναι ο Χρήστος Τζιώτζιος.

To Top