ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τετάρτη 20 Απριλίου η κρίσιμη μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ – Το “μπαλάκι” από χθες είναι στις ομοσπονδίες!

Η FIBA αντέδρασε. Η επιστολή με την οποία ενημέρωσε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ότι αποκλείονται οι εθνικές ομάδες ανδρών από το Ευρωμπάσκετ του 2017 ήταν η αρχή. Πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στις ομοσπονδίες που καλούνται να δράσουν άμεσα, έως τις 20 Απριλίου, δηλαδή την προσεχή Τετάρτη.

Δεν ήταν έκπληξη ό,τι συνέβη χθες από την πλευρά της FIBA. Είχε προαναγγελθεί από τις 21 Μαρτίου. Πολλοί πίστεψαν – και πιστεύουν ακόμα – ότι δεν θα γίνει πράξη η προειδοποίηση της FIBA, διότι τότε θα καταστραφεί το ίδιο το προϊόν της, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Οι περισσότερες ομοσπονδίες είναι με το μέρος της FIBA και οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ήταν όχι απλά ενήμεροι, αλλά οι περισσότεροι και υπέρ αυτής της απόφασης που ανακοινώθηκε στις 21 Μαρτίου.

Είναι δυνατόν να γίνει Ευρωμπάσκετ χωρίς 14 κορυφαίες ομάδες; Αυτό αναρωτιούνται από χθες όλοι στην Ευρώπη, χωρίς να υπολογίζουν την αντίδραση των ομοσπονδιών, ειδικά αυτών που έχουν ταχθεί υπέρ της FIBA, διότι κατά κύριο λόγο θέλουν να αλλάξει το καλεντάρι και να δίνουν οι Εθνικές ομάδες αγώνες μεσούσης της περιόδου. Με αυτόν τον τρόπο έρχεται σε επαφή η Εθνική ομάδα με τον κόσμο και παράλληλα η κάθε ομοσπονδία έχει επιπλέον έσοδα, που δεν έχει μέχρι σήμερα.

Την αλλαγή του καλεντάρι δεν επιθυμεί η Ευρωλίγκα και αυτό στάθηκε η αφορμή για την δημιουργία του Τσάμπιονς Λιγκ, συν φυσικά του γεγονότος ότι η Ευρωλίγκα έγινε κλειστή διοργάνωση και η επιλογή όχι με αθλητικά κριτήρια.

Μέχρι τις 20 Απριλίου, την προσεχή Τετάρτη οι ομοσπονδίες καλούνται είτε να πείσουν τις ομάδες να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ (π.χ. η ΕΟΚ την ΑΕΚ), είτε να πάρουν απόφαση για την αποβολή τους από το επόμενο πρωτάθλημα.

To Top