ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζάμπα ήττα (1-0)! Ο Άρης “πλήρωσε” ακριβά μια στιγμή αδράνειας και έφυγε με άδεια χέρια από την Λεωφόρο

Τζάμπα ήττα! Ο Άρης “πλήρωσε” ακριβά μια στιγμή αδράνειας και έφυγε με άδεια χέρια από την Λεωφόρο, χάνοντας με 1-0 από τον Παναθηναϊκό.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης, παρά τις σημαντικές του απουσίες (Μαντσίνι, Καμάτσο, Μπράμπετς) ήταν ψυχωμένος, στάθηκε με δύναμη και αποφασιστικότητα και ειδικά μετά το 15′, είχε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ και “διάβασε” σωστά τον αντίπαλό του. Τελικά, όταν όλα έδειχναν ότι θα έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, δέχθηκε ένα “κρύο” από τον Σπόραρ στις καθυστερήσεις, μετά από μια στιγμή αμυντικής αδράνειας.

Ο Άρης δεν πήρε αυτό που θα μπορούσε να πάρει βάσει της εμφάνισής του. Για μια ακόμη φορά πληγώνεται από στατική φάση και κυρίως, οι αλλαγές δεν βελτίωσαν την εικόνα του.

Κορυφαίος του Άρη ο Ετέμπο.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΑΚΑΤΑ… ΕΞΤΡΕΜ

Με αλλαγές στην ενδεκάδα ο Άλαν Πάρντιου έριξε τον Άρη στην Λεωφόρο. Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας Ουντουμπάτζιο και Μαζικού και στο κέντρο Φαμπιάνο, Ενκουλού. Στο κέντρο Νταμπό, Ετέμπο, με τον Γκαρσία “δεκάρι”, τον Ζερβίνιο στην κορυφή και στις πτέρυγες της επίθεσης Ιτούρμπε και Εμπακατά.

ΤΡΕΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Το παιχνίδι είχε από ξεκίνημα… τρελό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκό με τον Τσέριν στο 2′ και τον Ιωαννίδη στο 8′ απείλησε, ενώ καλύτερη στιγμή στο 12′. Ο Τσέριν έκανε την κάθετη πάσα στον Χουάνκαρ, που πλαγιοκόπησε και γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, ο Μπερνάρντ κοντρόλαρε και απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, αλλά ο Κουέστα του είπε όχι!

Ο Άρης έδειξε τα… δόντια του μετά το 15λεπτό. Στο 16′ λάθος του Σάντσες, ο Ιτούρμπε μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Σένκεφελντ έπεσε στο σουτ και έσωσε τον Παναθηναϊκό. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπρινιόλι απέκρουσε το σουτ του Ιτούρμπε μέσα και πλάγια αριστερά από την μεγάλη περιοχή. Ο Άρης δημιουργούσε αρκετά από την αριστερή πλευρά του, ήταν φανερό ότι έχει σημαδέψει τον Σάντσεθ, αλλά του έλειπε η ουσία. Το ημίχρονο έκλεισε με 0-0 με την εικόνα των δυο ομάδων να είναι ισορροπημένη.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ… VAR 

Το β΄μέρος ξεκίνησε με πολλά νεύρα και ένταση, με τον Άρη να έχει σωστές αντιδράσεις μεσοαμυντικά και τον Άλαν Πάρντιου να κάνει τις κινήσεις του στο 62′ με φανερή πρόθεση να βρει το γκολ. Έτσι έριξε στο ματς τους Γκρέι,, Πάλμα, αντί των Ιτούρμπε, Ζερβίνιο.

Στο 67′ το VAR από τις… σπάνιες φορές που είδε σωστά. Το σουτ του Μπερνάρ χτύπησε στο σώμα του Ενκουλού, η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, όμως μετά από έλεγχο του VAR δόθηκε το καθαρό επιθετικό φάουλ του Βέρμπιτς στον Ετέμπο, με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ.

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ 1-0 ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΑΛΜΑ

Οι κιτρινόμαυροι επέδειξαν αμυντικά αντανακλαστικά και μετά το 75′ επιχείρησαν να κρατήσουν μακριά τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αναζητώντας ένα γκολ στην κόντρα. Την ώρα που η αμυντική λειτουργία του Άρη έδειχνε να λειτουργεί εξαιρετικά, ήρθε μια στιγμή αδράνειας για να δεχθεί το γκολ από τον Παναθηναϊκό. Στο 90+2′ ο Βέρμπιτς εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο Σπόραρ ανενόχλητος μέσα από την περιοχή με κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα για το 1-0!

Μέσα σε όλα αυτά ο Άρης έχασε τον Λουίς Πάλμα στις καθυστερήσεις, όταν ο επιθετικός από την Ονδούρα είδε την κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Τσοκάι.

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο).

Βοηθοί: Ντούκιτς (Μαυροβούνιο), Τοντόρροβιτς (Μαυροβούνιο).

Τέταρτος διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

VAR: Άζλερ (Ισραήλ).

AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρ (79’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (79’ Αϊτόρ, 83’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ), Βέρμπιτς.

ΑΡΗΣ (Αλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (80’ Ντιοπ), Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μαζικού, Νταμπό, Ετέμπο, Οντουμπάγιο, Ματέο Γκαρσία (90+1’ Πίρσμαν), Ιτούρμπε (63’ Γκρέι), Ζερβίνιο (62’ Πάλμα).

To Top