Τζάμπα ήττα (1-2) που δεν την άξιζε και… πισωγύρισμα

Ήττα που τον κρατάει σε πολύ δύσκολη θέση υπέστη ο Άρης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”! Οι κίτρινοι ηττήθηκαν με σκορ 1-2 από τον Πλατανιά, σ’ έναν αγώνα όπου δικαιούταν σίγουρα κάτι παραπάνω, γιατί ήταν αυτοί που ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Δέχθηκαν δύο γκολ κόντρα στην ροή του ματς και ουσιαστικά δεν αξιοποίησαν τις δύο σερί εκτός έδρας νίκες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να έχει σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, να οδηγεί σε πολλά λάθη τον Πλατανιά και να προσπαθεί να βρει τρόπο, είτε από τον άξονα, είτε με τον Ιμπέχ από τα δεξιά να απειλήσει την εστία του Γιωργαλλίδη. Το πλάνο αυτό δεν βγήκε για τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, γιατί οι κίτρινοι παρότι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησαν σωστά, αλλά ποτέ δεν απείλησαν ουσιαστικά τους Κρητικούς.

Η μοναδική φορά που ο Άρης έγινε πολύ επικίνδυνος ήταν στο 22′ όταν ο Ιμπέχ με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ουντότζι, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιωργαλλίδη. Στο 38′ ο Ουντότζι τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας, επέστρεψε αλλά πονούσε και ζήτησε αλλαγή, και σταδιακά ο Πλατανιάς πήρε μέτρα και έγινε πιο απειλητικός. Στο 43′ συρτή σέντρα του Αγκιλέρα έδιωξε η άμυνα του Άρη, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Μοράλ από τα αριστερά έβγαλε σέντρα και ο Τόρες με εξαιρετικό γυριστό σουτ, που αιφνιδίασε τον Διούδη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν η μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, που την έκαναν γκολ και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ…

Ο Άρης μπήκε πολύ επιθετικά στο δεύτερο μέρος. Έχασε δύο ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο, μία με τον Ουντότζι και μία με τον Παπαδόπουλο, έκλεισε τον Πλατανιά στην εστία του, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Οι Κρητικοί υπενθύμισαν στους κίτρινους ότι στις αντεπιθέσεις είναι επικίνδυνοι, όταν στο 66′ ο Αγκιλέρα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε τη μπάλα έξω… Στο 72′ οι συνήθεις ύποπτοι για τον Άρη “χτύπησαν” ξανά. Κόρνερ από τον Τάτο, κεφαλιά του Ουντότζι και 1-1! Το γήπεδο πήρε φωτιά, αλλά πολύ γρήγορα… “πάγωσε” ξανά, όταν μετά από καραμπόλα δύο παικτών του Πλατανιά η μπάλα έφτασε στον Γουνδουλάκη ο οποίος πλάσαρε τον Διούδη και έκανε το 1-2 στο 83′ Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Άρης δεν μπόρεσε να απειλήσει και έτσι ολοκληρώθηκε άδοξα άλλο ένα εντός έδρας παιχνίδι.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Έλσνερ, Ηρακλής, Μαργαρίτης, Τριανταφυλλάκος, Παπαδόπουλος (65′ Μανιάς), Νταμαρλής (85′ Σουνάς), Ουντότζι, Τάτος, Ιμπέχ (57′ Σταυρόπουλος).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης (71′ Εμίντιο), Φερνάντες, Φάισκα, Σιώπης, Τέτε, Αγκιλέρα (86′ Ιντζίδης), Τόρες, Μοράλ, Μπέλιτς (67′ Γουνδουλάκης).

 

To Top