ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τζένκινς και Ξανθόπουλος το χάρηκαν με την ψυχή τους και το… δήλωσαν

Ο Μάικλ Τζένκινς και ο Βασίλης Ξανθόπουλος συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΑΕ για τα Special Olympics και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για την σημερινή γιορτή στο Παλέ.

Τζένκινς: “Σημαντικό να προσφέρουμε σε ανθρώπους που χρειάζονται χαρά”

«Μου αρέσει πολύ όταν κάνουμε τέτοιες κινήσεις. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε σε ανθρώπους που δυσκολεύονται στη ζωή τους και χρειάζονται χαρά, ενέργεια και χειροκρότημα. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελάνε, να τους κάνω ευτυχισμένους, οπότε είναι μεγάλη χαρά και ευλογία για μένα. Γίνεσαι ταπεινός όταν βλέπεις και παίρνεις μέρος σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Ευχαριστούμε τα Special Olympics για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και για το ίτι μας συμπεριέλαβαν σ’ αυτήν. Το εκτιμώ, όπως και οι συμπαίκτες μου, περάσαμε πολύ καλά. Αυτό που μου μένει απ’ αυτό το παιχνίδι είναι ευτυχία. Πιστεύω ότι κάναμε πραγματικότητα ένα όνειρο παιδιών και ενηλίκων που βρέθηκαν εδώ. Είχαν την ευκαιρία να παίξουν για πρώτη φορά σ’ αυτό το γήπεδο, να γνωρίσουν την ομάδα μας. Ό,τι έκανε χαρούμενο τον κόσμο που ήρθε εδώ, είναι η μεγαλύτερη νίκη για μας σήμερα».

Ξανθόπουλος: “Εύχομαι αυτό να γίνεται κάθε χρόνο”

«Κατ’ αρχήν να πω συγχαρητήρια γι’ αυτές τις κινήσεις που γίνονται απ’ όλους τους οργανισμούς που έχουν έρθει σήμερα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω περισσότερο κόσμο απ’ ότι πέρυσι. Εύχομαι αυτό να γίνεται κάθε χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά να έρχονται εδώ, να παίζουν μαζί μας. Είναι και για μας πολύ σημαντικό φυσικά, γιατί παίρνουμε κι εμείς πράγματα από τα συγκεκριμένα παιδιά που είναι μαχητές της ζωής. Όπως είπα και πριν, ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η διοργάνωση. Επειδή το είχα ζήσει και πέρυσι, τότε ήμασταν σε τελείως διαφορετική ψυχολογική κατάσταση. Φέτος είμαστε διαφορετικά, σίγουρα το είχαμε ανάγκη, χαρήκαμε κι εμείς πάρα πολύ και πρέπει να βλέπουμε πώς είναι η ζωή γενικότερα. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ και το παιχνίδι, υπάρχουν πολλά προβλήματα στη ζωή και πρέπει να βλέπουμε κι εμείς αυτά τα παιδιά και να παίρνουμε δύναμη».

To Top