ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τζένκινς: “Πρέπει να αντιδράσουμε – Επιδημία οι τραυματισμοί”

Ο Μάικ Τζένκινς μίλησε μετά την ήττα του Άρη από την Μονακό, τονίζοντας πως πρέπει να βρεθεί η “φόρμουλα” της αντίδρασης για την ομάδα του, αρχής γενομένης, από το επόμενο κιόλας ματς.

«Σε αυτές τις συνθήκες πηγαίνουν τα παιχνίδια όταν οι άμυνες είναι δυνατές, γι’ αυτό το οτιδήποτε μία καλή επίθεση, μία τυχερή επίθεση, ένα ελεύθερο σουτ, είναι πολύ σημαντικά στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε την διαφορά, όταν μείναμε πίσω στο σκορ με τρεις πόντους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το επιχειρήσαμε δεν λειτούργησε για εμάς», είπε αρχικά.

Για το πολύ κακό ποσοστό της ομάδας στις βολές: «Προσωπικά ξέρω πως πρέπει να βελτιώσω το ποσοστό μου. Πρέπει να βρίσκεται στο 80%. Πρώτος εγώ πρέπει να δουλέψω για να βελτιωθώ και να σουτάρω καλύτερα. Όσον αφορά την ομαδική απόδοση σήμερα από την γραμμή, δεν είμαι στο μυαλό των συμπαικτών μου, γι΄ αυτό δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως, όλη κάνουν προπόνηση στον συγκεκριμένο τομέα, όλοι σουτάρουν βολές».

Για τις δηλώσεις Πρίφτη, που ζήτησε υπομονή: «Συμφωνώ μαζί του. Χάσαμε παίκτες-κλειδιά από τους τραυματισμούς, δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, αλλά όσο να’ ναι επηρεάζει . Δεν ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες, πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίζουμε».

Για τον τραυματισμό του Μπάκνερ: «Είναι μια επιδημία αυτοί οι τραυματισμοί. Έρχονται συνέχεια. Στο προηγούμενο ματς ήμουν εγώ, σήμερα ο Μπάκνερ. Είναι από τα πράγματα που εύχεσαι να μην είχαν συμβεί ποτέ, αλλά όλα είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Κάποιες φορές μπορεί να τραυματιστείς και να μπορέσεις να επιστρέψεις στο παιχνίδι, αλλά ο τραυματισμός του Μπάκνερ ήταν τέτοιος που δεν του επέτρεψε να επιστρέψει. Αναγκαστήκαμε στο τέλος να κάνουμε κάποια τρικ στο παιχνίδι. Αυτό δεν παύει όμως να σημαίνει πως δεν πρέπει να βρούμε τον τρόπο, όταν το παιχνίδι δυσκολεύει».

Για το γεγονός ότι ο Άρης τελείωσε τον πρώτο γύρο με 4 νίκες και 3 ήττες και τι θα περιμένουμε στον 2ο: «Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε ένα παιχνίδι την επόμενη βδομάδα με την Έλιος Σανς και πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί. Είναι θετικό το ότι παίζουμε ξανά στην έδρα μας και θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να επιστρέψουμε στις νίκες. Η σημερινή νίκη ήταν σκληρή, το ίδιο κι εκείνες στην Φρανκφούρτη και στο Νίμπουρκ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όμως με την Έλιος για να κερδίσουμε και να παραμείνουμε στο κυνήγι της Μπάνβιτ και της Μονακό».

Αν είναι θετικό, το γεγονός ότι τα επόμενα ματς είναι εντός έδρας: «Είναι πολύ βασικό. Δεν πακετάρεις διαρκώς τα πράγματά σου, δεν είσαι από ταξίδι σε ταξίδι, να φτάνεις αργά στην κάθε πόλη, να κάνεις προπόνηση και την επόμενη ημέρα να παίξεις ματς. Και μόνο που είσαι στην βάση σου, κάνεις όλη την εβδομάδα προπόνηση και είσαι με την οικογένειά σου, είναι μεγάλο πλεονέκτημα».

Αν ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος να βγει μπροστά σε αυτή την δύσκολη στιγμή και να στηρίξει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του: «Ο ένας υποστηρίζει τον άλλον, αλλά ουσιαστικά ο καθένας μπορεί να στηρίξει τον εαυτό του, γιατί γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Αν μας δείτε στ’ αποδυτήρια μετά από κάθε παιχνίδι, όλοι ξέρουμε τι έπρεπε να είχαμε κάνει στο γήπεδο. Εγώ έχω εμπειρία, ο «Βλάντο» έχει παίξει Ευρωλίγκα, ο Σίμτσακ είναι πολύ έμπειρος επίσης. Όλα τα παιδιά είναι έξυπνα και αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Ειλικρινά σας μιλάω, οι πάντες προσπαθούν και δίνουν τα πάντα για να κερδίσει ομάδα και είναι δύσκολο όταν δεν μπορούμε να τα βγάλουμε αυτά στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Εγώ είμαι δίπλα τους και τους υποστηρίζω».

Για τις αποδοκιμασίες μερίδας κόσμου, μετά την λήξη του ματς:«Δεν καταλάβαινα τι έλεγαν, αλλά μια ομάδα κόσμου ήταν συγχυσμένοι μετά την ήττα. Το ίδιο συναίσθημα υπάρχει και σ’ εμάς όταν δεν καταφέρνουμε να νικήσουμε. Παλεύουμε για κάθε κατοχή, για κάθε μπάλα, για να κερδίσουμε, προκειμένου να κάνουμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας χαρούμενους. Είναι μία δύσκολη κατάσταση».

To Top