ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τζένκινς: “Προσπαθώ να διαβάζω το παιχνίδι και να παίζω ομαδικά”

Ο Μάικλ Τζένκινς προσπαθεί να βρει σταθερότητα στην αποδοσή του, να προσφέρει και σε άλλους τομείς πέρα από το μακρινό σουτ και συμφώνησε πως η εμπλοκή όλο και περισσότερων παικτών στο παιχνίδι του Άρη, βελτιώνει την εικόνα της ομάδας.

Ο Αμερικανός υπογράμμισε αρχικά: “Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι από όλους τους συμπαίκτες μου. Όλοι βγήκαν συγκεντρωμένοι, κυκλοφορήσαμε πολύ καλά τη μπάλα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν και παίξαμε και πολύ καλή άμυνα. Συγχαρητήρια και στην Κύμη που πάλεψε, αλλά εμείς ήμασταν πολύ καλοί και αξίζει ένα μπράβο και στους προπονητές μας.

Ρωτήθηκε για την συνεισφορά όλων των παικτών, ακόμα και του 17χρονου Πάνου Καλαϊτζάκη και απάντησε: “Ήταν πολύ όμορφο που είδα τον Πάνο (Καλαϊτζάκη) να ευστοχεί στο τζαμπ σουτ που επιχείρησε στο τέλος, ο Χρηστίδης έκανε επίσης πολύ καλή δουλειά, μας βοήθησε παίζοντας σκληρά, σκόραρε όταν έπρεπε, πήρε ριμπάουντ. Ο Φλιώνης μας βοήθησε επίσης. Είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του, βοηθάει πολύ”.

Περισσότεροι παίκτες εμπλέκονται πλέον σε άμυνα και επίθεση και αυτό προφανώς θα βοηθήσει την ομάδα όπως παραδέχθηκε και ο Τζένκινς: “Αυτό θα είναι το κλειδί σίγουρα και αυτό είναι το θετικό όταν έχεις μεγάλο ρόστερ. Όλοι θα πρέπει να μπορούν να συνεισφέρουν όσο κι αν αγωνίζονται, ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή”.

“Σπουδαίο να γυρίσουν Βλάντο και Μπίλι”

Για την επικείμενη επιστροφή των Γιάνκοβιτς και Καββαδά την προσεχή εβδομάδα, στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών υποστήριξε: “Αν συμβεί αυτό θα είναι σπουδαίο. Ο Βλάντο μπορεί να παίξει και “3” και “4”, να σκοράρει με πολλούς τρόπους, ο Μπίλι είναι ένας σκληρός σέντερ, είναι πολύ σημαντική η φυσική του παρουσία, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ και στο σκοράρισμα και με τα κοψίματά του”.

Σε ερώτηση για την δική του παρουσία και την προσπάθειά του να ανοίξει την… γκάμα των πραγμάτων που μπορεί να βοηθήσει είπε: “Προσπαθώ να διαβάσω το παιχνίδι και να δω τι χρειάζεται η ομάδα να κάνω. Αν μέσα από ένα πικ εν ρολ μπορώ να πάρω την επίθεση, θα το κάνω, αν δω πάσα θα κάνω την πάσα. Πάντα μου αρέσει να παίζω ομαδικά, δεν κοιτάω μόνο τον εαυτό μου”.

Για τον αγώνα με τους Μπέαρς σχολίασε: “Είναι πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, γιατί ειδικά στην έδρα τους, τους αρέσει να τρέχουν πάνω κάτω. Πρέπει όχι να πάμε σε αργό ρυθμό, αλλά να τον ελέγξουμε εμείς. Πρέπει να νιώσουμε άνετα και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε”.

To Top