ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζίμι Τζέγκο: Σταθερός κι απαραίτητος για την μεσαία γραμμή του Άρη!

Ένας από τους παίκτες του Άρη με σταθερή απόδοση από το ξεκίνημα της σεζόν είναι ο Τζίμι Τζέγκο, με τον Αυστραλό να έχει δικαίως κερδίσει την θέση του βασικού στην μεσαία γραμμή των “κιτρινόμαυρων”.

Μέχρι στιγμής έχει αλλάξει δύο παρτενέρ, καθώς και ο Ματίγια κυρίως, αλλά και ο Σάσα τον έχουν πλαισιώσει. Ο 28χρονος Αυστραλός μέσος έχει αναδειχθεί ως ένα πολύτιμο “εργαλείο” για την ομάδα. Ο Άκης Μάντζιος δεν τον χρησιμοποίησε βασικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Άρης είχε σοβαρά θέματα στην μεσαία γραμμή. Επίσης, δεν ρισκάρει μαζί του, καθώς του δίνει τον ρόλο που του ταιριάζει γάντι, αυτόν του “καθαρόαιμου” εξαριού. Ο Τζέγκο είναι αυτός που παίρνει τις περισσότερες φορές πρώτος την μπάλα από την άμυνα στα πόδια του για να την μεταφέρει, είτε σε αυτόν που έχει δίπλα του στα χαφ, είτε στα άκρα.

    • Μέχρι στιγμής έχει παίξει σε όλα τα επίσημα ματς του Άρη, έχοντας στο πρωτάθλημα 395 λεπτά συμμετοχής, με τους Ροζ και Γκάμα να έχουν από 480 και 434 αντίστοιχα.
    • Έχει μία από τις τέσσερις ασίστ του Άρη στο πρωτάθλημα, αυτή στο νικητήριο γκολ του Μαντσίνι επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.
    • Τρεις κίτρινες κάρτες στα πέντε ματς πρωταθλήματος, καθώς δεν διστάζει να παίζει δυνατά, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.
    • Τέταρτος στις πάσες, με 30, πίσω από Ματίγια (46), Γκάμα (44) και Γκάνεα (41).
    • Εχει κερδίσει 9 φάουλ, την στιγμή που Γκάμα και Μπερτόγλιο έχουν κερδίσει από 14.
    • Εχει κρατήσει χαμηλά τα λάθη του, όντας ο 10ος στη σχετική λίστα του Άρη με μόλις 11.
    • Τέταρτος στα κλεψίματα εντός ομάδας με 10. Τα περισσότερα όλων τα έχει ο Σάκιτς με 15.

Ο Τζίμι Τζέγκο είναι μία πολύτιμη μονάδα του φετινού Άρη και δύσκολα θα χάσει την θέση του στο αρχικό σχήμα, όσο δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του ο Λούκας Σάσα. Ο Χαβιέ Ματίγια είναι βελτιωμένος συγκριτικά με το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ με… φόρα έρχεται πλέον και ο Κάτσε. Οι επιλογές στην μεσαία γραμμή του Άρη είναι πλέον πολλές και πολύ ποιοτικές…

 

To Top