ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τζανακάκης: «Δέθηκα πολύ με τον Άρη αυτά τα τρία χρόνια, είναι τιμή να παίζεις για αυτή την ομάδα»

Ο Μανώλης Τζανακάκης μίλησε για τα τρία χρόνια που έζησε στον Άρη, τον τρόπο που έφυγε από την ομάδα καθώς και την πορεία του στον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio…

Μετά από την σεζόν που πέρασες ειδικά με τον Παναιτωλικό σου αξίζει νομίζω λίγη χαλάρωση.

Έτσι είναι, είχαμε αρκετά απαιτητικά και δύσκολα παιχνίδια προς το τέλος, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά και τώρα χρειαζόμαστε λίγες διακοπές.

Πως είναι αυτό το συναίσθημα; Να παλεύεις μέχρι την τελευταία στιγμή και τελικά να τα καταφέρνετε;

Είναι δύσκολο να μπαίνεις σε κάθε ματς και να είσαι στις τελευταίες θέσεις γιατί όταν αρχίζει άσχημα μια ομάδα το πρωτάθλημα, είναι δύσκολο μετά να σηκώσει κεφάλι. Αλλά στα τελευταία ματς, δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε όπως έπρεπε γιατί κατά γενική ομολογία ο Παναιτωλικός έχει καλή ομάδα, ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά παίζαμε καλά παιχνίδια και ωραίο ποδόσφαιρο. Τελικά πήραμε αυτό που μας άξιζε.

Θα μείνεις και του χρόνου στο Αγρίνιο;

Ναι, έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό.

Έχεις θα λέγαμε ότι θα έχεις και ρόλο μέντορα γιατί εκεί αγωνίζονται και μικρότερα παιδιά, πως είναι;

Έτσι είναι ναι, νιώθω μεγάλος (γέλια). Συνήθως ένιωθα μικρός τώρα έχουν αλλάξει οι ρόλοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άσχημο, αντιθέτως είναι πολύ όμορφο να βοηθάς μικρότερους, μπαίνεις στην θέση τους για το πώς ένιωθες όταν σε βοηθούσαν οι μεγαλύτεροι.

Πιστεύεις πως ήταν μια καλή χρονιά για εσένα; Είσαι ευχαριστημένος από όσα έδωσες;

Ναι ειδικά από τα τελευταία παιχνίδια, πήγαν όλα κατ’ευχήν και για εμένα και για την ομάδα, είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα στα τελευταία ειδικά ματς όπου ήταν και τα πιο δύσκολα και η μπάλα «έκαιγε» και καταφέραμε τον στόχο μας.

Νιώθεις πως ίσως αδικήθηκες από τον τρόπο που έφυγες και με τις ευκαιρίες που δεν σου δόθηκαν;

Εντάξει, ο τρόπος που έφυγα σίγουρα με στεναχώρησε, εννοείται. Είχα έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, το καλοκαίρι στην προετοιμασία μου είπαν ότι είμαι εκτός πλάνων, έφυγα τέλη Αυγούστου και μετά έμεινα χωρίς ομάδα, είναι τρομακτικό αυτό για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν είχα χρόνο να βρω ομάδα, έμεινα ελεύθερος και εννοείται πως όταν τελικά πήγα στον Παναιτωλικό έψαχνα και δώσω τις απαντήσεις μου γιατί είναι και εγωιστικό το θέμα. Και πιστεύω τις έδωσα.

Αν ήταν άλλοι άνθρωποι σε συγκεκριμένες θέσεις τον Αύγουστο, ίσως να είχες μια διαφορετική σεζόν και εσύ και ο Άρης.

Σίγουρα, κανείς φυσικά δεν ξέρει πως μπορεί τελικά να ήταν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προχωράμε και οπότε μπορείς πρέπει να δίνεις τις απαντήσεις σου.

Συνολικά πάντως, νιώθεις αυτή την αγάπη προς τον σύλλογο;

Εννοείται αυτό, πέρασα πολλά στην ομάδα, ωρίμασα σαν άνθρωπος, υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές, μετά ήρθαν οι χαρές και όλα αυτά σε δένουν με την ομάδα και εγώ δέθηκα με τον Άρη σε αυτά τα τρία χρόνια. Δύο χρονιές στην β’ εθνική ήταν δύσκολα, ανεβήκαμε, καταφέραμε και βγήκαμε Ευρώπη, σίγουρα πικράθηκα όταν έφυγα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Νιώθεις ότι θα ήθελες να πάρεις μια ευκαιρία; Ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι;

Εννοείται, όταν παλεύεις τρία χρόνια και έχεις όνειρο να πας την ομάδα εκεί γιατί εκεί αξίζει να βρίσκεται και όλοι οι φίλαθλοι σου λένε αυτό, σίγουρα όταν το καταφέρνεις και είσαι τελικά απ’ έξω σίγουρα σε στεναχωρεί.

Μίλησες για τον κόσμο του Άρη, είναι ξεχωριστό κεφάλαιο;

Έτσι είναι, όταν έχεις τέτοια στήριξη και βλέπεις αυτή την τρέλα που έχουν οι φίλαθλοι του Άρη δεν υπάρχει αλλού και όταν είσαι ποδοσφαιριστής είναι τιμή να παίζεις σε αυτή την ομάδα.

Έχεις επαφές με τους πρώην συμπαίκτες σου;

Ναι, σχεδόν με όλους μιλάω. Έχω πολύ καλές επαφές με τα παιδιά. Προς το τέλος ειδικά, είχαν όλοι κουραστεί, είναι λογικό. Όμως το πάλεψαν και νομίζω το τελευταίο ματς ήταν η επιβράβευση τους, το κλείσιμο της σεζόν ήταν ιδανικό.

Πως είδες γενικά την φετινή σεζόν του Άρη;

Ήταν απολύτως θετική, βέβαια αν δεν ερχόταν ο αποκλεισμός από το κύπελλο στο τελευταίο λεπτό θα ήταν εκπληκτική σεζόν, γενικώς όμως θεωρώ πως ήταν πολύ καλή. Πέτυχε τον στόχο της Ευρώπης, ήθελε τον τελικό Κυπέλλου, τον έχασε στο τελευταίο λεπτό μετά από μεγάλη μάχη και κούραση, δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να πεις για αυτά τα παιδιά.

Υπάρχει ban, δεν υπάρχουν τα έσοδα από τα εισιτήρια και ένας Θοδωρής Καρυπίδης που θα πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Τι έχεις να πεις για όσο τον έζησες;

Μέχρι τώρα, πάντα έβρισκες λύσεις και πιστεύω πως αυτό θα κάνει και τώρα!

Ένα γενικό σου σχόλιο για την φετινή Super League.

Ήταν πολύ περίεργα τα πράγματα, το να κάνεις προπόνηση τον Ιούνιο σαν προετοιμασία ενώ όλα τα χρόνια που έπαιζες, Μάιο-Ιούνιο ουσιαστικά σταματούσες και έκανες διακοπές, ήταν όλα παράξενα ειδικά τα παιχνίδια μιας ολόκληρης κατηγορίας. Δεν μπορούσες να το συνειδητοποιήσεις και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο διότι πολλοί παίκτες επέστρεψαν από την καραντίνα και δεν ήταν το ίδιο, ομάδες που έπαιζαν καλά, μετά δεν ήταν τόσο αποδοτικές. Ήταν δύσκολο να είσαι στην ίδια αγωνιστική κατάσταση. Όλα ήταν δύσκολα και έπαιξαν τον ρόλο τους και πιστεύω πως χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση.

To Top