ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τζανακάκης: «Φέτος είμαστε… ομάδα! Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας…»

Το περσινό πάθημα, έγινε… μάθημα, σύμφωνα με τον Μανώλη Τζανακάκη, που δηλώνει απολύτως έτοιμος στη δεύτερη σεζόν του με την φανέλα του Άρη, ώστε να επιτευχθεί αυτή τη φορά ο στόχος και να επιστρέψει ο σύλλογος στη φυσική του θέση.

Το πρώτο επίσημο ματς για τη φετινή σεζόν, είναι πλέον παρελθόν, με τον Άρη να επικρατεί επί του Παναιγιαλείου και τον 25χρονο μπακ, να γνωστοποιεί στην «Αrena Press», το δικό του «ταμείο»: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, σε μία καλή έδρα. Κλασσικό παιχνίδι Β΄Εθνικής, από αυτά που θα συναντούμε συνεχώς φέτος. Ξέραμε ότι πρέπει να παίξουμε δυνατά και να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Ήταν παράλληλα και δύσκολες οι συνθήκες για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, πιο ελκυστικό από τη στιγμή που ήταν το πρώτο για φέτος».

Σε τι ποσοστό θεωρείς ότι είναι έτοιμη η ομάδα;

«Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ήρθαν αρκετά νέα πρόσωπα και είναι ακόμα νωρίς για να βρούμε την απαραίτητη χημεία. Θα χρειαστούμε παιχνίδια στα πόδια μας για να φτάσουμε σύντομα στο επιθυμητό επίπεδο. Πάντως, νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ήδη».

«Θέλω να πω στον κόσμο του Άρη, πως όλοι γνωρίζουμε πόσο πικραμένος είναι από την περσινή μας αγωνιστική αποτυχία. Έχουμε μάθει όλοι από τα λάθη μας. Τον θέλουμε στο πλευρό μας, για να μπορέσουμε ενωμένοι να κλείσουμε οριστικά αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου».

Τι έχει αλλάξει στην ομάδα φέτος, με γνώμονα την περσινή σου εμπειρία;

«Η διαφορά είναι πως πλέον και οι έντεκα θα τρέχουν μονίμως για να κρατάμε την μπάλα στα πόδια μας. Όλοι μαζί θα μαρκάρουμε, όλοι μαζί θα συμμετέχουμε στην οργάνωση του παιχνιδιού. Είμαστε ένα σύνολο και όχι μεμονωμένες προσωπικότητες. Θα είμαστε πιο… ομάδα φέτος. Δεν θα στηριχθούμε σε πρόσωπα, αλλά στην ομαδική δουλειά».

«Οι απαιτήσεις φέτος προς το πρόσωπό μου είναι σαφέστατα μεγαλύτερες, καθώς είμαι ήδη μία χρονιά στην ομάδα και έχω προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του συλλόγου. Νιώθω απόλυτα έτοιμος να αναλάβω το φορτίο που μου αναλογεί για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Πιστεύεις ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό ή το αντίθετο;

«Ανέκαθεν αυτή η κατηγορία είχε τις ιδιαιτερότητές της. Ειδικά όταν αγωνίζεται σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Εκεί πρέπει να παίρνεις με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα, όταν είσαι Άρης και έχεις τον στόχο της ανόδου να σε πιέζει. Ξέρουμε τι ζητάμε στο γήπεδο, έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο. Δύσκολα θα δεχόμαστε γκολ, που είναι αρκετά σημαντικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία».

Πως κύλησε το καλοκαίρι, έχοντας το ενδιαφέρον ομάδων για την απόκτησή του;

«Το καλοκαίρι είχα κάποιες προτάσεις, αλλά προτεραιότητά μου ήταν πάντα ο Άρης. Δεν θα έφευγα, αν δεν είχε κάποιο κέρδος ο σύλλογος. Τώρα, όμως, αυτό το θέμα έχει κλείσει και είμαι πλήρως αφοσιωμένος στην ομάδα μου».

«Θα είναι μία μοναδική εμπειρία το φιλικό με την Μπόκα. Ελπίζω να ζήσουμε, ότι και το 2009. Είναι μία ευκαιρία ο Αρειανός να… γουστάρει ξανά, να ξανανιώσει και να καταλάβουμε κι εμείς τι εστί Άρης».

 

To Top