Τζανόπουλος: «Το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα βάλει Άρη και Δόξα στη Γ’ Εθνική»

Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων στη Γ’ Εθνική της νέας περιόδου έχει παρέλθει (βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος ήταν η 11η Αυγούστου), αλλά υπάρχει ακόμα ανοιχτό παράθυρο…

Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στο a-sports.gr o πρόεδρος της επιτροπής της τρίτης κατηγορίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Μιχάλης Τζανόπουλος, με αφορμή τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από την απόφαση των ανθρώπων του Άρη να παίξουν οι «κίτρινοι» στη Γ’ Εθνική αλλά και το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο η Δόξα Δράμας.

«Αυτή τη στιγμή οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική της περιόδου 2014-15 είναι στο σύνολό τους 59 και θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, όπως είναι γνωστό και αποφασισμένο από το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας, η οποία ξεκίνησε προ διετίας. Βέβαια, οι ομάδες μπορεί να φτάσουν τις 61. Υπάρχει πρόβλεψη…

Και αναφέρομαι στις περιπτώσεις του Άρη Θεσσαλονίκης και της Δόξας Δράμας. Τότε οι ομάδες θα γίνουν 61. Όταν μιλάμε για τέτοια μεγέθη και τόσο μεγάλες και ιστορικές ομάδες, η ευχή είναι να μην πέφτουν χαμηλά, αλλά οι ιθύνοντες οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις ασφαλώς και γνωρίζουν καλύτερα τα δεδομένα των συλλόγων τους…», είπε αρχικά ο Τζανόπουλος.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Μπορεί η ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων στη Γ’ Εθνική να έχει περάσει, ωστόσο μπορούν να μπουν και ο Άρης και η Δόξα Δράμας στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα να εγκριθεί η συμμετοχή τους στη Γ’ Εθνική από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Και αυτό, εφόσον χρειαστεί, θα γίνει στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 29 Αυγούστου. Το συμβούλιο, λοιπόν, εφόσον Άρης και Δόξα το ζητήσουν επισήμως, θα τους βάλει στη Γ’ Εθνική».

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της επιτροπής Γ’ Εθνικής μάς διευκρίνισε: «Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου και η 1η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά όλα αυτά θα γίνουν υπό έναν όρο… Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόνο αν έχουν εξασφαλιστεί οι καταλληλότητες των γηπέδων και δεν έχουμε πάλι προβλήματα με τις άδειες από τις περιφέρειες και τους δήμους. Από εκεί και πέρα, δεν τίθεται φέτος θέμα διαχωρισμών ομάδων από την ίδια ΕΠΣ, γιατί δεν υπάρχουν πάνω από πέντε ομάδες από την ίδια Ένωση, όπως συνέβη πέρσι με Αθήνα και Κρήτη…».

To Top