Τζεβελέκης: “Την ομάδα την αγαπάς στα δύσκολα!”

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Θανάσης Τζεβελέκης μίλησε στον “ΑΡΗΣ FM” για την ολοκλήρωση της ρύθμισης της οφειλής στην εφορία, για όσους πρέπει πλέον να κάνουν πράξη τα λόγια τους, αλλά και για τον κόσμο της ομάδας που πρέπει να στηρίξει την ομάδα μπάσκετ.

Ο κ. Τζεβελέκης τόνισε αρχικά για την εφορία πως “ήταν διπλό το πρόβλημα και αρκετά σοβαρό. Και για μένα και τον Γιάννη σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και θέμα ουσίας για την ομάδα, γιατί θα έμπαινε σε περιπέτειες. Στην ΚΑΕ Άρης κάθε 6-7 χρόνια έχουμε τη συνήθεια να καλούμε μόνοι μας το κράτος για να μας κάνει τακτικό έλεγχο. Έρχονται οι υπηρεσίες του κράτους, βγάζουν ότι βρίσκουν, το ρυθμίζεις και πάει πάλι από την αρχή. Το θέμα είναι πώς θα δινόταν αυτή η προκαταβολή που απαιτείται. Όταν διαπίστωσα ότι υπάρχει απροθυμία και αδιαφορία, αποφάσισα να βάλω πάλι πλάτη”.

Συνέχισε λέγοντας πως “ο Άρης έχει κλείσει και τις χρήσεις του φορολογικά. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να ελεγχθεί και να του δημιουργήσει προβλήματα. Πάντα είχα ως φιλοσοφία ότι πρέπει να είναι υγιής οικονομικά η ομάδα, γιατί όταν θα έρθει κάποιος να βάλει χρήματα, αυτό να μην είναι εμπόδιο. Αν ο Τζεβελέκης είχε μια δυσκολία, σήμερα θα είχε πρόβλημα ο Άρης. Την αγαπάμε στα δύσκολα την ομάδα. Το λέω αυτό γιατί έγινα μάρτυρας ορισμένων δηλώσεων ότι κάποιοι δνε βάζουμε χρήματα γιατί θα πάνε στην εφορία και άλλα τέτοια. Αυτά τα λόγια δεν μπορούν να βγαίνουν από μια καρδιά που αγαπάει τον Άρη. Την ομάδα την αγαπάς την ομάδα ανά πάσα στιγμή. Τρεις μήνες έχω ακούσει ανακρίβειες, ηλιθιότητες και ήμουν πολύ εκνευρισμένος. Ο Άρης είχε από τις μικρότερες οφειλές που έχει ανώνυμη αθλητική εταιρεία και ασχολούμασταν με αυτό και όχι με άλλες που χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έχουν διοικήσεις πρωτοδικείου; Ήμουν θυμωμένος, γιατί όλοι θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ποιος είναι ο Τζεβελέκης.
Αυτό που συμβαίνει στο σύλλογο μας είναι μοναδικό στον κόσμο. Γίνεται συστηματικά μια προσπάθεια λες και κάποιος είχε βάλει στόχος να καταστρέψει την ΚΑΕ. Οι πράξεις και τα λόγια πρέπει να κατευθύνονται στο καλό της ομάδας, όχι στο κακό, γιατί έτσι αποτρέπουν τον φίλαθλο να πάει στο γήπεδο”.

Για την συνέχεια της πορείας της ομάδας και τις δυσκολίες που υπάρχουν ο κ. Τζεβελέκης τόνισε πως “το θετικό είναι ότι υπάρχει ομοφωνία για το τριετές πλάνο εξυγίανσης, ώστε ο Άρης να μην χρωστάει σε κανέναν. Η υπόσταση της ομάδας εξαρτάται από την οικονομική συνέπεια. Πάνω από μια μεγάλη αγωνιστική επιτυχία, είναι η οικονομική υγεία της ομάδας. Πρέπει να είναι υγιής και να προχωράει στον χρόνο χωρίς προβλήματα… Δεν είναι καλά τα πράγματα στο μπάσκετ, αλλά αυτό είναι κύκλος και πρέπει όταν θα έρθει η ώρα που το μπάσκετ θα είναι στα πάνω του, να είσαι ζωντανός και να μην έχεις χρέη. Τα επόμενα χρόνια που θα είναι πολύ δύσκολα, πρέπει οι φιλοδοξίες μας να είναι πολύ μετρημένες, όπως και η κριτική στις διοικήσεις και τους προπονητές”.

Αναφέρθηκε και στην πρόταση που είχε καταθέσει προ τριετίας για τον ενιαίο Άρη σε επίπεδο διοίκησης τονίζοντας πως “με βεβαιότητα θα γίνει στο μέλλον ο ενιαίος Άρης. Το είχα πει τότε, αλλά είναι μονόδρομος… Αν είχε γίνει ο ενιαίος Άρης τότε, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα ο Άρης τώρα”.

Για την φετινή ομάδα είπε πως “έχει νέα παιδιά που είναι πολύ ταλαντούχα, αλλά αυτή η ομάδα έχει έναν κίνδυνο, γιατί λείπουν οι έμπειροι παίκτες. Ο νέος είναι ενθουσιώδης στα καλά, αλλά απογοητεύεται εύκολα στα άσχημα. Πιστεύω όμως ότι θα στρώσουν τα πράγματα. Έγινε η πιο σωστή επιλογή στο θέμα προπονητή, γιατί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν η πιο κατάλληλος να έρθει. Είναι γεννημένος στον Άρη και μπορεί να λειτουργήσει σε τέτοιες συνθήκες. Ας είμαστε όλοι ανεκτικοί και δίπλα του, γιατί δεν του έχουμε δώσει και πολλά. Πρέπει να έχουμε υπομονή”.

To Top