ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσενάμο: Η άνοδος, το πέναλτι με τον Άρη και οι μεγάλες ομάδες της κατηγορίας

O Λουίτζι Τσενάμο τερματοφύλακας της Λαμίας έδωσε συνέντευξη στο lamiaragate3blogspot.gr κι αναφέρθηκε στην μάχη της ανόδου και στον αγώνα με τον Άρη.

Μερικά από όσα o 37χρονος τερματοφύλακας ανέφερε:

Για την καλή εκκίνηση σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Η πορεία στο Κύπελλο ήταν ένα δίλημμα. Υπήρχαν αρκετές συζητήσεις μέσα στα αποδυτήρια για το πώς θα το χειριστούμε. Την τελική απόφαση την παίρνει πάντα ο προπονητής ο οποίος αποφάσισε πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ. Δεν ρισκάρεις μια καλή εμφάνιση στο Κύπελλο και να είσαι με μισή ομάδα στο πρωτάθλημα.

Είχαμε μια καλή παρουσία σεβόμενοι και τον κόσμο μας ο οποίος ήθελε να μας δει ανταγωνιστικούς σε αυτά τα παιχνίδια και συγχρόνως παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής πήραν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Κύπελλο, ενώ παράλληλα τα υπόλοιπα παιδιά πήραν τις απαιτούμενες ανάσες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως έγινε εξαιρετική διαχείριση».

Για το αν περίμεναν το καλοκαίρι πως στα μέσα της σεζόν, με τα ονόματα που υπάρχουν στο πρωτάθλημα, ότι θα βρίσκoνταν σε διαρκή επαφή με την κορυφή: «Σε κουβέντες που είχαμε με τα παιδιά είχαμε θέσει σαν έναν πολύ ωραίο στόχο την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να είμαστε σε τροχιά ανόδου. Δηλαδή το πολύ 4 βαθμούς μακριά από τη δεύτερη προνομιούχο θέση και να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.

Σίγουρα δεν περιμέναμε αυτή την πορεία. Στο πρακτικό κομμάτι βλέποντας τις αποδόσεις των άλλων ομάδων στο γήπεδο και τη δική μας απόδοση, καταλαβαίναμε πως δεν είχαμε να φοβηθούμε καμία ομάδα. Καταλαβαίναμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Για το τι λείπει από τις μεγάλες ομάδες της Β’ Εθνικής και δυσκολεύονται να έχουν διάρκεια: «Toυς λείπει η ηρεμία. Μια ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Για να λειτουργήσει σαν ρολόι και να αποδώσει χρειάζεται συγχρονισμός. Αυτό θα πει ηρεμία. Ο καθένας να έχει το κομμάτι του και κάθε κομμάτι να δουλεύει σωστά. Αυτό στη Λαμία γίνεται. Σε άλλες ομάδες όχι μόνο δεν γίνεται αλλά βγάζει και μάτι μέσα στο γήπεδο. Το κλίμα στη Λαμία είναι εξαιρετικό»

Για την επέμβαση στο πέναλτι στο ματς με τον Άρη και αν μπορεί να συναγωνιστεί την επέμβαση στο παιχνίδι Παναιτωλικός – ΑΕΛ το 2011 για το Κύπελλο: «Η αδρεναλίνη εκείνο το βράδυ χτυπούσε κόκκινο. Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα διότι είχαμε μια απίστευτη κούραση από όλο το παιχνίδι. Πατούσα πολύ καλά σε εκείνο το παιχνίδι και ένιωθα κυρίαρχος και τα 120 λεπτά κάτω από τα δοκάρια. Έρχεται η διαδικασία των πέναλτι στην οποία αν βάλουν το πέμπτο γκολ τελειώνει το ματς. Κάνω την απόκρουση εκεί και τους έκοψα τα φτερά. Πήραμε ψυχολογικό αβαντάζ.

Τελειώνει και η δεύτερη πεντάδα και δεν περνά καν από το μυαλό μου ότι έρχεται η σειρά μου να εκτελέσω. Δέχομαι το πέναλτι και κάνω στην άκρη για να εκτελέσει ο συμπαίκτης μου ο οποίος είχε σειρά. Εκεί έρχεται ο διαιτητής και μου λέει “πήγαινε να εκτελέσεις”. Στην αρχή πίστεψα ότι έδωσαν εντολή να το κάνω εγώ και σκέφτηκα ποιος έκανε τέτοιο πράγμα γιατί δεν φημίζομαι για τις εκτελέσεις.

Για να ξεφορτίσω τα πόδια μου πήγα να βγάλω τις καλαμίδες αλλά ο διαιτητής μου είπε φόρα τες και πήγαινε να εκτελέσεις. Ρίχνω λοιπόν ένα πέναλτι της κακιάς ώρας και ευτύχισα να το βάλω. Μετά ήταν η σειρά του έτερου τερματοφύλακα του Σωτηρίου, ο οποίος είχε εξαιρετικά χτυπήματα, κάνει καλή εκτέλεση και το βγάζω με το πόδι! Εκείνες οι στιγμές ήταν απερίγραπτες.

Στο παιχνίδι με τον Άρη έπρεπε να κάνω τον παιδαγωγό. Όλη την ορμή, έπρεπε να την προσγειώσω μέχρι τη λήξη. Προσπαθούσα τα επόμενα 2-3 λεπτά να μείνω συγκεντρωμένος και να αφήσω την επέμβαση στην άκρη. Οι στιγμές που έζησα με την λήξη ήταν εξίσου συγκλονιστικές με εκείνο το παιχνίδι. Όμως αυτή την επέμβαση την θεωρώ πολυτιμότερη από πλευράς αξίας. Ίσως να πρόκειται για την πολυτιμότερη επέμβαση της καριέρας μου. Ήταν το τι μας προσέφερε, η χρονική στιγμή την οποία ήρθε. Ήταν πολλά».

Για τη δύσκολη συνέχεια: «Έχουμε πράγματι πολύ δύσκολη συνέχεια, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Είμαι αισιόδοξος».

To Top