Τζιτζικώστας: “Οχι πριν τα Φώτα τα σχολεία, δεν μπορούμε να συζητάμε για την εστίαση” (video)

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βγήκε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ και εμφανίστηκε ως υπέρμαχος ενός σκληρού lockdown και κατά τη διάρκεια των γιορτών –αρκεί, βέβαια, να μην εφαρμοστεί μόνο στην περιοχή της αρμοδιότητάς του αλλά σε όλη την Ελλάδα!

«Δεν μπορούμε να συζητάμε για την εστίαση» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος χαρακτήρησε «ακαιρη, άκυρη και μη σοβαρή για άνοιγμα» και υπογράμμισε ότι και οι επιχειρηματίες του κλάδου δεν θέλουν να ανοίξουν.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στη συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο Σάββατο –κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη– του εισηγήθηκε τα σχολεία να μην ανοίξουν πριν τα Φώτα. «Σε καμία περίπτωση πριν τα Φώτα» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Καμία βαθμίδα κατά την άποψή μου, παρά το ότι οι επιδημιολόγοι είναι αυτοί οι οποίοι θα κάνουν στο τέλος τις εισηγήσεις τους. Η άποψή μου είναι ότι σε περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία –ανεξάρτητα από τα επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν ότι δεν υπάρχει υψηλή μετάδοση στα σχολεία– δυστυχώς θα αρχίσει και πάλι η κινητικότητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και αυτό δεν είναι καλό».

«Είναι πολύ κρίσιμη στιγμή και η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», τόνισε για να παραδεχτεί ότι ύστερα από όλα αυτά που πέρασε η πόλη, «όλοι έχουμε αναθεωρήσει τις απόψεις μας». Για το λιανεμπόριο είπε ότι θα πρέπει να δούμε τα στοιχεία των επόμενων δέκα ημερών και ζήτησε μεγάλη προσοχή.

To Top