ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τζιφόπουλος: “Ο Άρης είναι ομάδα, έχει την σφραγίδα του Μάντζιου και δεν φοβάται τίποτε”!

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων Γιάννης Τζιφόπουλος έκανε την σύγκριση 1980 με 2020, δύο ομάδων που μοιράζονται σημαντικά ρεκόρ, ενώ μίλησε και για τον Άκη Μάντζιο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για το ότι ο Άρης τερματίζει στην δεύτερη θέση μετά το 1980:

Ο Άκης είναι έξυπνος άνθρωπος και ξέρει τι πρέπει να κάνει, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, το πιο όμορφο. Βάζει γκολ και θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ψηλά. Κρίμα μόνο που ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο να δει την ομάδα από κοντά.

Για το αμυντικό ρεκόρ σαράντα χρόνων, πάλι από την ομάδα του 1980:

Η ομάδα ήταν πολύ συμπαγής. Είχε καλούς αμυντικούς και πολύ καλούς παίκτες στο κέντρο. Είναι σημαντικό να είσαι και καλός ανασταλτικά, αλλά να μπορεί να πάρεις και γκολ από τα χαφ σου. Και η τότε ομάδα πίεζε, πρέσαρε ψηλά, έκλεβε και έβαζε γκολ. Η μεσαία γραμμή είναι το βαρόμετρο μιας ομάδας και ο σημερινός Άρης έχει μία πολύ καλή μεσαία γραμμή με καλές επιλογές που τις διαχειρίζεται ο προπονητής.

Για την τελική ευθεία:

Υπάρχουν ακόμη δέκα παιχνίδια, ο Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η ομάδα είναι καλή και δεν νομίζω ότι στα τελευταία δέκα παιχνίδια να αλλάξει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Άρης είναι ομάδα, παίζουν όλοι για όλους. Ο καθένας χαίρεται και τρέχει για τον διπλανό του.

Για τον Μάντζιο:

Οι Έλληνες προπονητές είναι καλοί προπονητές και το αποδεικνύει ο Μάντζιος. Βρήκε ένα καλό υλικό αλλά κατάφερε να τους κάνει οικογένεια, είναι σημαντικά πράγματα αυτά. Ο Άρης έχει την σφραγίδα του προπονητή του, ο Μάντζιος μάζεψε πολύ την ομάδα μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Για το ότι διαλύθηκε η ομάδα με το 1980:

Δυστυχώς έγινε η αποδόμηση, έφυγαν παίκτες και μείναμε μόνο εγώ και ο Κούης. Έπρεπε κάποιος να φταίει και τελικά έγινε αυτό που έγινε.

Για τον MVP του Άρη:

Ήταν το σύνολο της ομάδας, δεν θέλω να πω ο Μπερτόγλιο, ο Γκάμα ή ο Σάσα. Ο καθένας ήξερε την θέση του και αυτό έκανε την διαφορά. Εμένα μου αρέσει πολύ ο Μπερτόγλιο πάντως, δημιούργησε και κατάφερε να σκοράρει κιόλας. Είναι και άλλοι όμως. Είναι ο Γκάμα, ο Σάσα, ο Τζέγκο, όλοι κάνουν την δουλειά τους καλά.

To Top