Τζιότζιος: «Όσο πιο ψηλά γίνεται στο Πανελλήνιο ο Άρης»

Ο προπονητής της ομάδας κορασίδων του Άρη, Τάσος Τζιότζιος, μίλησε με αφορμή τη συμμετοχή των πρωταθλητριών Θεσσαλονίκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (25-29 Ιουνίου) στο Βόλο, τονίζοντας πως πλέον έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό, να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Εξάλλου, κανείς δεν κρύβει ότι η ομάδα είναι πάνω από όλα οικογένεια και θέλει να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο “Μέτροσπορ”:

«Τα κορίτσια για να σε εμπιστευτούν και ειδικά όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, πρέπει να σε πιστέψουν» τόνισε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, που περιμένει πολλά από τις παίκτριές του. «Η ομάδα είναι πάνω από όλα οικογένεια. Υπάρχουν στις τάξεις ουσιαστικά παίκτριες, οι οποίες είναι γεννημένες το 1998,το 1999 και το 2000. Δηλαδή έχουμε τρεις σειρές παικτριών, οπότε έχουμε και αρκετές λύσεις και μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Τα κορίτσια έχουν δουλέψει, είμαστε αισιόδοξοι για κάτι καλό, αλλά δε δίνουμε όνομα σε αυτό το στόχο μας, όμως, θα βγάλουμε ενέργεια μέσα στο παρκέ για το καλύτερο» συμπλήρωσε ο προπονητής της ομάδας των κορασίδων του Άρη, για ν΄ αναφερθεί στο Πανελλήνιο:

“Ο Άρης θα δώσει στο Βόλο μία μάχη που έχουν μάθει χρόνια να δίνουν τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Να παλεύουν δηλαδή για πρωτιές και να φέρνουν πολλές διακρίσεις, αλλά πανελλήνιες θέσεις τα τελευταία χρόνια σε εφήβους, παίδες, κορασίδες και νεανίδες! Η πρωτιά σε τοπικό επίπεδο ήταν ο ένας στόχος, Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και μην ξεχνάμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις πέντε καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Εμείς δουλεύουμε στην ομαδικότητα, στην ταχύτητα, στη χημεία και στην σωστή τακτική, που θέλει την ομάδα να στηρίζεται σε όλες τις παίκτριες, αφού η κάθε μονάδα είναι πολύτιμη για το σύνολο».

Οι «κίτρινες» καλούνται να κάνουν υπομονή για κάποιες ακόμη ημέρες, αφού άργησε να γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αρχικά, ήταν να γίνει 18-22 Ιουνίου, αλλά τελικά θα γίνει 25-29 Ιουνίου στο Βόλο. Οι κορασίδες του Αρη έκαναν το ριπίτ στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, κατακτώντας με περίπατο τον τίτλο επί του Μαντουλίδη με σκορ 59-24.
Η αποστολή στο Βόλο βρίσκει αντίπαλες ομάδες από όλες τις περιοχές, αλλά ο Κρόνος του Αγίου Δημητρίου φαντάζει ο βασικότερος υποψήφιος αντίπαλος για την πρώτη θέση.  «Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, όλα τα άλλα είναι δεδομένα που θα τα δούμε στην πράξη» τονίζει ο Τάσος Τζιότζιος. Αυτό που απεύχονται είναι πιθανές τραυματισμούς και ατυχίες. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και 22 Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθούν και κάποια φιλικά παιχνίδια, για να διατηρηθεί η ομάδα ανταγωνιστική και να μην έχει μόνο την προπονητική τη ρουτίνα.
Οι παλιοσειρές της ομάδας πάντως έχουν βάλει ένα άτυπο στοίχημα με τον εαυτό τους να φέρουν την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά όλα θα φανούν μέσα στο παρκέ και θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα.
«Παλεύουμε με ότι μέσα έχουμε»
Η προσπάθεια του Άρη δεν είναι εύκολη στο Βόλο. Ο Τάσος Τζίοτζιος όμως και οι παίκτριές του, όπως και τιμ έχουν μάθει να λειτουργούν υπό καθεστώς οικογένειας. Κοντά στον προπονητή, ο Βασίλης Μασλαρινός και η Μαρία Αγγέλοπούλου, όπως και ο γενικός αρχηγός των τμημάτων Βασίλης Παλιάντζας. Ο Αλέκος Γιαννούσιος και ο Άγγελος Πανταζής άμεσοι συνεργάτες της όλη προσπάθειας. Οι παίκτριες είναι 13 και γεννημένες το 1998, το 1999 και το 2000. Όπως γίνεται στις περισσότερες προσπάθειες σε αυτό το επίπεδο τα μέσα είναι πενιχρά και τα χρήματα μετρημένα.
«Μιλάμε για μία προσπάθεια που πρέπει να διαχειριστείς σωστά ότι μέσα έχεις. Ευχαριστούμε όλους όσους μα στηρίζουν, ευχαριστώ και τα κορίτσια που πάνω από όλα είναι μία μεγάλη οικογένεια».
Οι «κίτρινες» δεν κρύβουν ότι θέλουν να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν βάζουν όνομα όμως στα θέλω τους και κρατούν χαμηλούς τόνους. Τα πάντα φαίνονται στο γήπεδο, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Ο Αρης έχει παράδοση στις μικρές ηλικίες και σε γενικές γραμμές ένα πλασάρισμα στις τρεις πρώτες θέσεις θα είναι επιτυχία. Είναι ένα τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στο Βόλο, που αγκαλιάζει τέτοιες διοργανώσεις και ειδικά σε επίπεδο γυναικείο μπάσκετ. Οι κίτρινες θα είναι από τις 23 Ιουνίου στο Βόλο με σκοπό να κάνουν το βήμα παραπάνω!
«Όσο πιο ψηλά γίνεται!»
Η ομάδα κορασίδων του Άρη θα εκπροσωπήσει τη Θεσσαλονίκη στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Η «Metrosport» σας παρουσιάζει τις 13 παίκτριες του Άρη που θα είναι παρούσες. Η Σοφία Αντωνιάδου τόνισε για την προσπάθεια που γίνεται. «Η ομάδα έχει μία εμπειρία και θέλουμε να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται», ενώ η Καλλιόπη Γιαννούσιου θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελική φάση. «Εγώ έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας μας και είναι χαρά για μένα που είμαι μέλος της».
Η Βιβή Ιγγλέζου έχει υψηλές βλέψεις και δε το κρύβει. «Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά θα πάμε να παίξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε». Η Μαρία Κατσαμούρη στη θέση πέντε έχει να δώσει πολλές μάχες. «Η ομάδα έχει χημεία και πολλές λύσεις. Δεν έχουμε άγχος και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Η Αγγελική Νιγδέλη είναι και αυτή από τις μικρές της παρέας. «Είναι ωραίο αίσθημα να συμμετέχεις στην τελική φάση και με τα κορίτσια είμαστε πάνω από όλα μια καλή παρέα». Η Σοφία Ξανθυνίδου καλείται να δώσει λύσεις από την περιφέρεια και είναι από παλιές της ομάδας. «Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μα και δεν έχουμε άγχος». Η Βάσω Παπαρδέλα γνωρίζει ότι μια τελική φάση έχει πάντα δυσκολίες. «Δεν υποτιμούμε καμία ομάδα, αλλά δεν υποτιμάμε και την ομάδα. Έχουμε δυνατότητες και πίστη ότι θα πάμε καλά».
Η Έλενα Σικαλίδου δεν φοβάται τους αντιπάλους του Άρη. «Είναι ένα τουρνουά που είναι απρόβλεπτο πάντα. Θα είναι οι καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα και εύχομαι να είμαστε εμείς οι πρώτες». Η Τατιάνα Τζιότζιου με χαμηλούς τόνους λέει από τη μεριά της. «Θεωρητικά εμείς και ο Κρόνος είναι οι πιο δυνατές ομάδες. Έχουμε την εμπειρία την περσινής διοργάνωσης και ελπίζω να πάμε καλά χωρίς άγχος».
Οι αδελφές Τσινέκε, Κατερίνα και Έλενα, έχουμε την πεποίθηση ότι ο Άρης θα σταθεί καλά και θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί. «Η ομάδα είναι πάνω από όλα μια παρέα και καλά προπονημένη. Θα παίξουμε χωρίς άγχος» τονίζει η Κατερίνα. «Έχουμε αρκετές λύσεις και έχουμε πάνω από όλα κλίμα στις προπονήσεις» προσθέτει η Έλενα. Τέλος, η Αντιγόνη Χριστάκογλου είπε. «Είμαστε σε καλή κατάσταση και δε θα υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο».
To Top