Τζόκοβιτς για τον αποκλεισμό – σοκ: “Ήμουν πολύ μακριά από τον καλό μου εαυτό”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να δώσει συγχαρητήρια για την άξια νίκη του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα στο Monte Carlo Masters.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να δώσει συγχαρητήρια για την άξια νίκη του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, στον μεταξύ τους αγώνα για το 2ο γύρο του Monte Carlo Masters.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μόλις στο δεύτερο τουρνουά του τη φετινή σεζόν, υπέστη οδυνηρή ήττα από τον Ισπανό, Νο46 του κόσμου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο πρώτο χωμάτινο Masters της χρονιάς.

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αλεχάντρο. Ήταν ο καλύτερος παίκτης. Κατάφερε να βρει καλύτερο ρυθμό στα δύο πρώτα σετ. Εγώ προσπαθούσα να μείνω στα σχοινιά σε ολόκληρο το ματς. Κυνηγούσα το αποτέλεσμα σταθερά”, είπε ο Νόλε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στο Πριγκιπάτο.

Ήταν η δεύτερη ήττα του Σέρβου σε τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέσα στο 2022 και σίγουρα ότι το καλύτερο ξεκίνημα στην clay court season. Ο 34χρονος έχει σκοπό να παίξει σε πολλά τουρνουά στο χώμα και να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την υπεράσπιση του τίτλου του στο Roland Garros.

“Πάντα πίστευα ότι μπορούσα να επιστρέψω και να κερδίσω τον αγώνα και έμεινα εκεί παρόλο που πολλά πράγματα ήταν εναντίον μου όσον αφορά το πώς ένιωθα στο γήπεδο. Τακτικά και σωματικά, ήμουν πολύ μακριά από το καλύτερό μου. Οπότε, φυσικά, σε τέτοιους τύπους συνθηκών και περιστάσεων, τότε πρέπει να εργάζεστε πραγματικά δύο φορές περισσότερο από ό,τι κανονικά. Και πάλι, έπαιξα με έναν σπεσιαλίστα στα χωμάτινα γήπεδα. Είχε ήδη έναν αγώνα στο κεντρικό γήπεδο πριν λίγες μέρες”, πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς.

Μετά την κατάκτηση του tie break και την ισοφάριση σε 1-1 σετ, λίγοι θα πίστευαν ότι ο Τζόκοβιτς θα έχανε αυτό το ματς. Όμως ήταν εμφανές ότι ο Σέρβος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, απόρροια της απουσίας του από το μεγαλύτερο μέρος του ATP Tour φέτος.

“Περίμενα ότι αυτό το ματς θα είναι πραγματικά δύσκολο, μια σωματική μάχη και αυτό ήταν. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ και η εβδομάδα μου τελείωσε εδώ”, τόνισε ο Τζόκοβιτς ο οποίος δεν έχει καταφέρει να περάσει τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο από το 2015, όταν κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στο Μονακό.

“Είμαι εντάξει. Θα πρέπει να δεχτώ αυτή την ήττα και να συνεχίσω να δουλεύω. Στο 3ο σετ έμεινα τελείως από καύσιμα. Δεν μπορούσα να μείνω στα ράλι μαζί του. Θα μιλήσω με την ομάδα μου και θα επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο για να επιστρέψω. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να είμαι σε καλύτερη κατάσταση στο Βελιγράδι”.

Πηγή: Tennis24

To Top