Τζόκοβιτς – Μπερετίνι 3-1: Αγρίεψε και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros ο Σέρβος (video)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 6-2, 6-7, 7-5) του Ματέο Μπερετίνι και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros την Παρασκευή (11/6) όπου θα αντιμετωπίσει τον Ναδάλ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο φετινό Roland Garros την Τετάρτη (9/6) και υπερκέρασε το εμπόδιο του Ματέο Μπερετίνι, “κλειδώνοντας” την Τιτανομαχία με τον Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά της Παρασκευής (11/6).

Ο 34χρονος Σέρβος πανηγύρισε την 11η πρόκρισή του στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, στο πρώτο ever ματς στην ιστορία του τουρνουά, που έγινε με παρουσία φιλάθλων, στη βραδινή ζώνη.

Σε ένα παιχνίδι, το οποίο μάλιστα διακόπηκε επειδή κάποιοι φίλαθλοι δεν αποχωρούσαν από το γήπεδο λόγω των μέτρων απαγόρευσης στο Παρίσι, ο Τζόκοβιτς αν και πήρε τα δύο πρώτα σετ με 6-3, 6-2 έχασε το τρίτο με 6-7 (5) με τον Ιταλό να δείχνει ότι έχει σφυγμό και να μπαίνει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Στο τρίτο σετ με τον Τζόκοβιτς μπροστά στο σκορ με 3-2 γκέιμ, το παιχνίδι διεκόπη με τους δύο τενίστες μάλιστα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προκειμένου να αποχωρήσει ο κόσμος. Με την έναρξη του ξανά Τζόκοβιτς και Μπερετίνι έδωσαν σκληρή μάχη μέχρι το τέλος αλλά ο Σέρβος αγρίεψε στο φινάλε και πήρε το τέταρτο σετ με 7-5 και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Χρειάστηκαν συνολικά τρεισήμισι ώρες, ώστε ο Νο1 τενίστας του κόσμου να επικρατήσει με 3-1 σετ (6-3, 6-2, 6-7(5), 7-5) και να βρεθεί στα ημιτελικά όπου θα συναντήσει τον μεγάλο του αντίπαλο Ράφα Ναδάλ.

To Top