Τζόκοβιτς: Συνεχίζεται το θρίλερ, ούτε σήμερα η απόφαση για το αν θα απελαθεί ή όχι

Ο Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, όπως αναφέρουν στην Αυστραλία, πιθανότατα ούτε σήμερα (13/1) θα αποφασίσει για το αν θα απελαθεί ή όχι από τη χώρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να έχει ήδη κληρωθεί με τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς και όλα να βρίσκονται στον “αέρα”.

Το θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται, αφού πιθανότατα ούτε σήμερα (13/1) θα παρθεί απόφαση από τον Υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας, αναφορικά με το αν θα απελαθεί ή όχι.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, για το ζήτημα, δεν θέλησε να πάρει θέση και παρέπεμψε στον -ελληνικής καταγωγής- υπουργό του, ο οποίος μελετάει με το επιτελείο ενδελεχώς το ζήτημα, προτού προβεί σε ανακοινώσεις.

Ο Τζόκοβιτς έχει ήδη κληρωθεί στον πρώτο γύρο του Australian Open με τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Νο78), οι διοργανωτές προχώρησαν κανονικά την διαδικασία, αφού δεν μπορούσε να πάρει άλλη παράταση και απλά περιμένουν το τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Αν ο Νόλε δικαιωθεί, τότε η διοργάνωση προχωράει κανονικά. Αν όχι, τότε αυτό δημιουργεί ανακατατάξεις, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά του τουρνουά.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Άλεξ Χοκ δεν έχει κανένα χρονικό deadline, ασχέτως αν τα χρονικά περιθώρια για την έναρξη του τουρνουά στενεύουν επικίνδυνα. Την στιγμή που ο 34χρονος Σέρβος τενίστας, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του, ο ίδιος μελετάει όλα τα δεδομένα και ακολούθως θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Ναι, μπορεί ακόμα και μετά την έναρξη του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο διευθυντής του Open, Κρεγκ Τάιλι, δεν δέχτηκε ερώτηση για το θέμα του Τζόκοβιτς μετά την κλήρωση, προφανώς γιατί ούτε ο ίδιος είχε τίποτα να πει. Αν αποσυρθεί ο Νόλε πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της πρώτης μέρας, στο Νο1 του ταμπλό θα ανεβεί ο Ρούμπλεφ (Νο5 του ταμπλό), του οποίου τη θέση θα πάρει ο Μονφίς. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα γίνει seeded ο Μπούμπλικ. Αν αποσυρθεί μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, παίρνει τη θέση του ο lucky loser, ο ηττημένος στα προκριματικά με το υψηλότερο ranking.

To Top