Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 3-2: Συγκλονιστικός Στέφανος, υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Νόλε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ, όμως ο θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την πρώτη ανατροπή της καριέρας του σε τελικό Grand Slam για να νικήσει (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) στον τελικό του Roland Garros και να γίνει ο τρίτος στην ιστορία με τουλάχιστον δύο κατακτήσεις των τεσσάρων Grand Slam.

Πριν από μερικά, πριν από λίγα χρόνια, αυτό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιουνίου 2021 στο Φιλίπ Σατριέ, θα ακουγόταν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετέτρεψε το όνειρο σε πραγματικότητα, έπαιξε στον τελικό του Roland Garros, προηγήθηκε με 2-0 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς, τον είδε όμως να κάνει μια μεγαλειώδη ανατροπή και να παίρνει τη νίκη (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) και το τρόπαιο μπροστά σε ένα κοινό που ήταν για ακόμα μία φορά εναντίον του.

Ο Νόλε έγινε ο τρίτος στην ιστορία του αθλήματος που έχει τουλάχιστον δύο κατακτήσεις σε κάθε Grand Slam (Roland Garros, Αυστραλιανό Open, Wimbledon, US Open μετά από τον Ροντ Λέιβερ και τον Ρόι Έμερσον, έκανε την πρώτη ανατροπή της καριέρας του σε τελικό Grand Slam ενώ βρισκόταν πίσω με 2-0 σετ και στα 34 χρόνια του έφτασε τους 84 τίτλους. Ο Τσιτσιπάς, από την άλλη, ήταν σπουδαίος στα δύο πρώτα σετ, έδειξε πανέτοιμος για το πρώτο Grand Slam της δικής του καριέρας, δεν τον πήρε και πλέον θα το διεκδικήσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο Γουίμπλεντον που ξεκινάει στα τέλη Ιουνίου.

To Top