Τζόκοβιτς: «Χαρακτηριστικά πρωταθλητή και Νο.1 ο Στέφανος»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θέλει να ανακατευτεί στα… οικογενειακά του Στέφανου Τσιτσιπά. Φρόντισε, όμως, να εκθειάσει τον Έλληνα τενίστα μετά τον τελικό του Ντουμπάι.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

«Αυτά είναι προσωπικά πράγματα», είπε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δυσκολίες που έχει ο Στεφ λόγω της παρουσίας των γονιών του στο tour. «Είναι υποκειμενικά και ξεχωριστά για τον καθέναν. Καταλαβαίνω τον Στέφανο. Δεν τον έχω ακούσει να μιλάει για αυτό, ούτε έχω διαβάσει κάτι. Όμως, περνάς από μια διαδικασία αυτογνωσίας και μάθησης, ωριμότητας και μετά αντίληψης του τι είναι καλό για εσένα στη ζωή, στην καριέρα σου. Είναι ήδη ώριμος. Είναι νέος, αλλά είναι εδώ γύρω αρκετό καιρό. Είναι πολύ έξυπνος και σοφός. Ακούσατε και τι είπε στο court. Του είπα μετά το ματς ότι μου αρέσει πολύ αυτό, μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι είναι κάτι παραπάνω από τενίστας και ότι πάντα προσπαθεί να μάθει από την εμπειρία και να μάθει κάτι νέο για τον εαυτό του, για να βελτιωθεί. Αυτό είναι χαρακτηριστικό πρωταθλητή, κάποιου που έχει πολλές πιθανότητες να γίνει Νο.1, να κερδίσει σλαμς και να γίνει σπουδαίος πρεσβευτής του αθλήματός μας. Ήδη είναι, αλλά έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του, είμαι σίγουρος». 

Και συνέχισε: «Η οικογένεια, οι αποφάσεις, δεν θα ανακατευτώ σε αυτό. Όλοι έχουμε διαφορετικά θέματα. Είναι δύσκολο να πεις. Εξαρτάται από τις συνθήκες της ζωής. Εξαρτάται από αυτό που αισθάνεσαι ότι είναι καλύτερο. Οι γονείς σου, τα μέλη της οικογένειας, αυτοί που είναι κοντά σου και είναι εκεί από την αρχή είναι η μεγαλύτερή σου συμπαράσταση. Θέλου το καλύτερο για σένα. Ξέρω τους γονείς σου. Είναι καλοί άνθρωποι. Θέλουν να είναι ο καλύτερος παίκτης και ο καλύτερος άνθρωπος. Νομίζω ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά».

To Top