Τζώρτζογλου: «Δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα ο ΟΦΗ»

Τη βεβαιότητά του πως ο ΟΦΗ θα δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τον Αιγινιακό εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου και πως οι Κρητικοί δεν θα αποτελέσουν το εξιλαστήριο θύμα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2:

Για την απόφαση της ΕΠΟ: “Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να είναι το εξιλαστήριο θύμα. Μπορεί να είναι άτυχη η ΕΠΣΗ, σίγουρα μας χαλάει την ψυχολογία και όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλα τα σωματεία του νομού. Μπορεί μέσα από αυτήν την εκδήλωση να ειπωθούν πράγματα, να σταλούν μηνύματα ώστε να δουν αυτοί που είναι πίσω από αυτές τις αποφάσεις να βλέπουν τον ΟΦΗ ως εξιλαστήριο θύμα. Αν τιμωρήσουν τον ΟΦΗ, που δεν πιστεύω ότι θα γίνει, τότε να εφαρμοστεί για όλους ο νόμος. Θεωρώ απίθανη την εμπλοκή του ΟΦΗ σε μια τέτοια απόφαση. Εάν έχει εμπλακεί τότε οι κανονισμοί να εφαρμοστούν για όλες τις ΠΑΕ. Δεν είναι δυνατόν σε ένα ποδόσφαιρο όπου έρχονται καθημερινά φάκελοι από διεθνείς ομοσπονδίες και λένε ότι η πλειοψηφία των αγώνων είναι χειραγωγημένοι και να μπαίνουν στο αρχείο”.

Για το τι σημαίνει αυτή η απόφαση: “Δεν γίνεται ο ΟΦΗ με όλα όσα έχει τραβήξει τα τελευταία χρόνια, με πρόσφατο παράδειγμα την χρηματοδότηση ανταγωνιστικών, ως προς τον ΟΦΗ, ΠΑΕ. Πρόκειται για μια απόφαση – σκάνδαλο του κυρίου Βασιλειάδη όπου δεν κινείται φύλλο. Πολλά γίνονται εις βάρος του ΟΦΗ, εμείς ως ΕΠΣΗ έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα του και ότι κάναμε το καλοκαίρι του 2011 θα κάνουμε και τώρα. Ας τολμήσουν να τιμωρήσουν τον ΟΦΗ. Ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλη την Ελλάδα. Επειδή γνωρίζω κάποια πράγματα, δεν θεωρώ ότι ο ΟΦΗ είναι ένοχος για μια τέτοια τιμωρία. Δεν θέλω να χαϊδέψω τον κόσμο του ΟΦΗ όμως δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει τέτοια απόφαση στην Εφέσεων. Σε αυτήν την Επιτροπή υπάρχουν ανώτατοι δικαστές και είμαι σίγουρος ότι θα ανατραπεί η απόφαση”.

Για την μη έλευση του Βαγγέλη Γραμμένου στο Ηράκλειο: “Ο κύριος Γραμμένος δεν είναι και δεν θα έρθει στο Ηράκλειο. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως συμπεριφέρεται στην Ομοσπονδία και την αντιπολίτευση που κάνω στην ΕΠΟ όμως αυτή η απόφαση που βγήκε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον Γραμμένο και πρέπει να το πούμε. Η απόφαση βγήκε από εν ενεργεία δικαστές που δεν ορίζονται από την ΕΠΟ και το λέω γιατί χρειάζεται ηρεμία και σύνεση. Απαιτείται αγώνας. Όλοι οι φορείς, μπροστάρης η ΕΠΣΗ και όποιος άλλος θέλει να βοηθήσει, θα βοηθήσει. Ο ΟΦΗ δεν είναι σάκος του μποξ. Η σημερινή απόφαση δεν χτυπάει τον ΟΦΗ μόνο ως μια ομάδα του νομού, η απόφαση του κυρίου Βασιλειάδη να χρηματοδοτήσει ομάδες που έχουν ήδη σωθεί. Θα πρέπει όλοι οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου να πάρουν θέση και πρέπει να πάρουν θέση γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το νομό, το νησί”.

Για το αν θα δικαιωθεί ο ΟΦΗ σε δεύτερο βαθμό: “Είναι μια απόφαση που στερείται λογικής, τουλάχιστον σε ένα ποδόσφαιρο όπως αυτό που ζούμε. Ο ΟΦΗ τιμωρείται για δωροδοκία επειδή κάποιος πλήρωσε τα εισιτήρια κάποιας ομάδας. Είναι τρελό γιατί γνωρίζουμε πόσοι φάκελοι έρχονται κάθε μέρα στην ΕΠΟ και πάνε στο αρχείο ενώ την ίδια ώρα έρχονται να τιμωρήσουν τον ΟΦΗ. Είναι τρελό και δεν μπορεί να σταθεί και για αυτό εκφράζω την βεβαιότητα μου ότι αυτή η απόφαση δεν έχει καμία τύχη”.

To Top