Την… έσπασε στην Ελλάδα η Κύπρος του Κετσπάγια

Η ψυχωμένη Κύπρος έσπασε το αήττητο σερί της Ελλάδας νικώντας τη 1-0 στο ντεμπούτο του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο, παραμένοντας παράλληλα ζωντανή για την παραμονή στη League C του Nations League.

Η νίκη της Β. Ιρλανδίας επί του Κοσόβου νωρίτερα είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Κύπρο, που όμως εκμεταλλεύτηκε το ότι η Ελλάδα ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, τη νίκησε 1-0 με γκολ του Τζιωνή και διατηρήθηκε στο κόλπο της παραμονής στη League C – δίχως να χρειαστεί τα playouts.

Πρώτο γκολ κατά και πρώτη ήττα για την Εθνική μας στο εφετινό Nations League, που έχασε για πρώτη φορά σε ματς με την Κύπρο μετά από 21 χρόνια.

Οι Κύπριοι έπιασαν έτσι ξανά τους Βορειοϊρλανδούς στη βαθμολογία του 2ου ομίλου και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στα ματς Ελλάδα-Β. Ιρλανδία και Κόσοβο-Κύπρος.

 

Στο μυαλό του κόουτς

Στο πρώτο του ματς στον πάγκο της Κύπρου, ο Τιμούρ Κετσπάγια επέλεξε σχηματισμό 4-3-3, με τον Παναγή στην εστία. Αμυντική τετράδα οι Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης και Ιωάννου, με τους Κυριάκου, Κάστανο, Αρτυματά στα χαφ και Λοΐζου και Τζιωνή δίπλα από τον Σωτηρίου.

Από την άλλη, ο Γκουστάβο Πογέτ κατέβασε τη «Γαλανόλευκη» με 4-2-3-1, έχοντας τον Βλαχοδήμο στην εστία και τους Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τσιμίκας στην άμυνα.

Στον άξονα έπαιξαν οι Σιώπης-Κουρμπέλης, με Μασούρα, Μπακασέτα και Πέλκα πίσω από τον Δουβίκα.

 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

 

Κύπρος (Τ. Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Λοΐζου (59’ Χαραλάμπους), Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (75’ Αντωνιάδης), Κάστανος (75’ Γκόγκιτς), Τζιωνής (64’ Καρώ), Σωτηρίου (75’ Κακουλλής).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Τούμπας, Εφραίμ, Χριστοφή, Παναγιώτιου, Παπουλής, Κορέα.

Ελλάδα (Γκ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46’ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Μπακασέτας (59’ Ιωαννίδης), Πέλκας (77’ Χατζηγιοβάνης), Δουβίκας (46’ Φούντας).

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Κυριακόπουλος, Ρότα, Παπανικολάου, Γούτας, Κουλιεράκης.

Διαιτητής: Κουλμπάκοφ
Βοηθοί: Ζιουκ, Μασλιάνκο
4ος: Ντμιτριέου
VAR: Φρανκόφσκι, Πσκιτ

 

To Top