ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την αποφυλάκιση του Β. Παπαγεωργόπουλου προτείνει ξανά ο εισαγγελέας

Η δεύτερη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου εκδικάζεται σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, με τον Εισαγγελέα Ευάγγελος Μιχαήλος να προτείνει πριν από λίγη ώρα την αποφυλάκιση του πρώην δημάρχου.

Η υπόθεση, κατά της απόφασης τους Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε, κατά πλειοψηφία (3-2), σε 12ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση, εξετάστηκε κατά προτεραιότητα.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν παρέστη στο δικαστήριο και έστειλε υπεύθυνη δήλωση αναφέροντας ότι αδυνατούσε να παραβρεθεί λόγω της κατάστασης της υγείας του. Στην κατέθεσή του ο καρδιολόγος, ο οποίος εγχείρησε και κουράρει τον τέως δήμαρχο, τόνισε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση του κ. Παπαγεωργόπουλου και πως η υγεία του επιβαρύνεται μέσα στην φυλακή. Όπως ανέφερε ο καρδιολόγος υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του κ.Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλεύτηκε για ακόμη μία φορά σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα του τέως δημάρχου και να αποφυλακιστεί. Η απόφαση της έδρας αναμένεται μετά τις 12.00. Σημειώνεται πως και στην εκδίκαση της πρώτης αίτησης ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκιση του κ.Παπαγεωργόπουλου, ωστόσο, η έδρα του δικαστηρίου είχε απορρίψει το αίτημα του πρώην δημάρχου.

Ο κατηγορούμενος ζητεί αναστολή της δευτεροβάθμιας καταδικαστικής απόφασης, λόγω της αίτησης αναίρεσης που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο, τον περασμένο Φεβρουάριο. Μεταξύ άλλων, επικαλείται τα θέματα υγείας που τον ταλαιπωρούν καθώς έχει υποβληθεί σε εγχειρήσεις αγγειοπλαστικής για να αντιμετωπιστεί η στεφανιαία νόσος απ’ την οποία πάσχει.

Γνώστες της υπόθεσης αναφέρουν ότι, πρόσφατα, επισκέφτηκε δημόσιο νοσοκομείο ενώ ζήτησε ακρόαση και από αρμόδια υγειονομική επιτροπή, επιχειρώντας να του αναγνωριστεί ποσοστό αναπηρίας, λόγω της κατάσταση της υγείας του. Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει επί του αιτήματος αναίρεσης τον ερχόμενο Οκτώβριο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Η πρώτη αίτηση αναστολής της ποινής, λόγω της αναίρεσης, απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Φεβρουάριο.Τότε- εκτός των προβλημάτων υγείας οι δικηγόροι του πρώην δημάρχου είχαν αναφερθεί και σε δικονομικά θέματα υποστηρίζοντας ότι κατά την ακροαματική διαδικασία που οδήγησε στην δευτεροβάθμια καταδικαστική απόφαση, δεν προέκυψαν πραγματικά περιστατικά για τη γνώση του συνεργού.

Κατά την μειοψηφούσα γνώμη των δύο εφετών, οι οποίες ζήτησαν την αθώωση του Β. Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γ.γραμματέα του δήμου Μ. Λεμούσια, μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο ήταν οι” αλληλοαναιρούμενες καταθέσεις – απολογίες” του βασικού κατηγορούμενου Παναγιώτη Σαξώνη.

Πηγή: voria.gr

To Top