ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα η απόφαση για τα νέα μέτρα στα γήπεδα (video)

Ο κορωνοϊός και η μετάλλαξη Όμικρον δεν άφησαν ανεπηρέαστους τους φιλάθλους, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει περιορισμούς και στα γήπεδα από τις 3 Ιανουαρίου.

Τα κρούσματα διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα στην χώρα μας εδώ και εβδομάδες και στη σκιά της επέλασης της Παραλλαγής Όμικρον και ειδικά της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε τα ματς να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους.

Το πρωί της Πέμπτης (23/12) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κομμάτι του αθλητισμού, τονίζοντας ότι στις 27 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις και για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 3 Ιανουαρίου στη διασκέδαση, τις εκδηλώσεις και κυρίως τις αθλητικές, την τηλεργασία και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν τις μη αναγκαίες δραστηριότητες.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

Από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 3 Ιανουαρίου ισχύσουν τα εξής μέτρα:

-Η μάσκα υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και διασκέδαση και γυμναστήρια).
-Στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας Ν95.
-Απαγορεύονται οι δημόσιες εορταστικές συναθροίσεις των χριστουγέννων που διοργανώνονται από τους δήμους.
-Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.
-Παραμένει ισχυρή σύσταση πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση να γίνεται τεστ (υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ως έξτρα μέτρο ανακοίνωσε ότι χορηγεί στους πολίτες δύο δωρεάν έξτρα rapid test).

 

To Top