ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Παρασκευή η απολογία του Αλβανού συζυγοκτόνου – Βγαίνει απ’το νοσοκομείο ο Φοίβος

Νέα 48ωρη προθεσμία ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Πολυγύρου ο 33χρονος Αλβανός Κλοντ Τζέιμς Λέσι, που κατηγορείται ότι σκότωσε ανήμερα των Θεοφανίων την εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο γιο τους, τον Φοίβο τον οποίο κρατούσε επί 18 ημέρες, μέχρι να συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, κοντά στην Ορμύλια Χαλκιδικής, περιοχή όπου διαπράχθηκε το φονικό. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 4χρονος Φοίβος αναμένεται εντός της ημέρας να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο του Πολυγύρου, όπου νοσηλεύεται στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη παιδοψυχολόγου.

Ο κατηγορούμενος έφτασε σιδηροδέσμιος, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στο δικαστικό μέγαρο της Χαλκιδικής και οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή, όπου, μέσω του δικηγόρου του, ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, αίτημα που τελικώς έγινε δεκτό. Αμέσως μετά επέστρεψε στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου κρατείται.

Ο 33χρονος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια. Αντίθετα, ο συνήγορός του -δικηγόρος Θεσσαλονίκης- δήλωσε ότι ο εντολέας του εμφανίζεται μετανιωμένος για τις πράξεις του και προτίθεται να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν θέλησε ούτε ο ίδιος ούτε και οι γονείς του στην Αλβανία να επικοινωνήσουν. Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε προχθές όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν: «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι’ αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στη διαφυγή».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στον ανακριτή χωρίς δικηγόρο και κατόπιν οι δικαστικές Αρχές έλαβαν μέριμνα ώστε να υπάρξει αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρου. Στη συνέχεια την υπεράσπισή του ανέλαβε άλλος δικηγόρος.

Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας ο Αλβανός κρατούμενος αντιμετωπίζει την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

ΠΗΓΗ  News.gr

To Top