Την Τρίτη με το Ουζμπεκιστάν η Εθνική Νέων στους ’16’!

Το Ουζμπεκιστάν θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων. Οι Ασιάτες τερμάτισαν στην 3η θέση του 5ου ομίλου μετά από τη συντριβή τους από την Ουρουγουάη και ξεδιάλυνε την κατάσταση για τη χώρα μας.

Η “σελέστε” δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Ουζμπέκους και ηγέτη τον 19χρονο επιθετικό της Ρόμα, Νικολάς Λόπες, έφτασε στον θρίαμβο που την στέλνει στην επόμενη φάση ως 2η του 5ου ομίλου.

Οι Ουζμπέκοι άρχισαν με μία καλή στιγμή, όταν ο Αμπντούλ Αζίζ Γιουσούποφ παρά λίγο να κλέψει μία επικίνδυνη πάσα του Γκαστόν Σίλβα, αλλά οι Λατινοαμερικανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 38ο λεπτό, μάλιστα, πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Χίνο Ασεβέδο.

Στο 2ο ημίχρονο, η αντίπαλος της Ελλάδας επέδειξε ακόμη χειρότερο πρόσωπο και το πλήρωσε. Απέτυχε να περιορίσει τον Λόπες, ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο κάθε επιθετικής ενέργειας της Ουρουγουάης και αυτός που στο 47′ έκανε το 2-0, προσπερνώντας τον τερματοφύλακα Ασιλμπέκ Αμάνοφ. Από εκτελεστής, ο Λόπες έγινε δημιουργός στη συνέχεια, σερβίροντας γκολ στον Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα και στον Ρούμπεν Μπετανκούρτ, που διαμόρφωσαν το τελικό 4-0.

Ως εκ τούτου, η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την ομάδα του Αχματζόν Μουσάεφ στη φάση των 16, σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στο “Καμίλ Οτσάκ” του Γκαζιαντέπ. Εφόσον προκριθεί, η ομάδα του Κώστα Τσάνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γαλλία – Τουρκία στις 6 του μήνα (18:00 ώρα Ελλάδας), στο “Γένι Ρίζε Σεχίρ Στάντι” της Ριζούντας.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Κροατία νίκησε 2-1 την ουραγό Νέα Ζηλανδία και προκρίθηκε ως πρωτοπόρος στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 5ου ομίλου.

Πηγή: contra.gr

 

To Top