Της φυλακής τα σίδερα είναι για… μπαλαδόρους

Ο Ροναλντίνιο παραμένει σε φυλακή της Παραγουάης, διότι κατηγορείται από τις αρχές της χώρας για ξέπλυμα χρήματος.

 

Stoiximan.gr:  Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου 

Ο Βραζιλιάνος σταρ μαζί με τον αδερφό του, συνελήφθησαν για κατοχή παραποιημένων διαβατηρίων, κατά την είσοδο τους στην χώρα. Στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα, κρατείται και ένας πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα» χρήματος.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Ροναλντίνιο κρατείται στην Παραγουάη, κατηγορείται και στην πατρίδα του για διάφορες παρανομίες, οφείλει αρκετά εκατομμύρια στις Αρχές της Βραζιλίας και προσφάτως, ο Λιονέλ Μέσι άφησε να διαρρεύσει πως προτίθεται να αναλάβει τα οικονομικά βάρη του Ροναλντίνιο, προκειμένου ο πρώην συμπαίκτης του, να αρχίσει από την αρχή τη ζωή του.

Ο «Ρόνι» όμως δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που είχε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, αφού στο παρελθόν πολλοί είναι εκείνοι που «έχασαν» την μπάλα και προφυλακίστηκαν ή περασαν αρκετά χρόνια στη… στενή. To10.gr θυμάται μαζί με τον Ροναλντίνιο τους 11 με τα μεγαλύτερα προβλήματα σε μια ενδεκάδα που «έπαιξε» μπάλα πίσω από τα… κάγκελα.

Δείτε τους υπόλοιπους 10 ποδοσφαιριστές που φυλακίστηκαν:

Ρενέ Χιγκίτα (53 ετών, Κολομβιανός)

Όλοι γνωρίζουν τον Ρενέ Χιγκίτα για τον περιβόητο «σκορπιό», όμως λίγοι γνωρίζουν ότι είχε πολυτάραχη ζωή. Βρέθηκε κοντά στον Πάμπλο Εσκομπάρ και στις 4 Ιουνίου 1993, συνελήφθη επειδή είχε εμπλακεί σε υπόθεση απαγωγής, ενώ κρίθηκε ένοχος γα χρήση κοκαϊνής και παιδοφιλία.

Σουλεϊμάν Ντιαβαρά (Σενεγαλέζος, 41 ετών)

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός, συνελήφθη το 2015 και φυλακίσθηκε στην πόλη Μπουμέτ κατηγορούμενος για απειλή και σωματική βία ως ηθικός αυτουργός, μετά από καταγγελία ενός εμπόρου αυτοκινήτων.

Ο Ντιαβαρά είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο πολυτελείας έναντι 50.000 ευρώ, όμως λίγο αργότερα έμαθε ότι το όχημα ήταν κλεμμένο. Στην εξέλιξη της δίκης ο εισαγγελέας, ζήτησε τριετή φυλάκιση, όμως τελικά ο Ντιαβαρά τη γλίτωσε με πρόστιμο ύψους 10.800 ευρώ.

Μπρένο (Βραζιλιάνος, 30 ετών)

Ο Μπρένο αγωνίστηκε στην Μπάγερν Μονάχου, όμως είχε ψυχολογικά και κατέφυγε στον αλκοολισμό. Υπό την επήρεια αλκοόλ, ο Μπρένο πυρπόλησε την βίλα όπου διέμενε, για να ακολουθήσει υποστήριξη από ψυχίατρο. Φυλακίσθηκε προσωρινά για δύο εβδομάδες, πριν εκτίσει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Γκόντγουϊν Οκπάρα (Νιγηριανός, 47 ετών)

Πρώην άσος της Στρασμπούρ και της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Οκπάρα έμεινε στην φυλακή επί σειρά ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση και άσκηση βίας, στην υιοθετημένη κόρη του, Τίνα, η οποία φρόντιζε τα τέσσερα παιδιά του. Ο πρώην αμυντικός αποφυλακίσθηκε το 2015.

Τόνι Ανταμς (Άγγλος, 53 ετών)

Ο Τόνι Άνταμς ήταν χρόνια στην Άρσεναλ. Είχε μία ιδιαίτερη σχέση με το αλκοόλ, όμως καταδικάστηκε σε τετράμηνη φυλάκιση, καθώς συνελήφθη υπό την επήρεια του να ξεπερνά το όριο ταχύτητας και να… οδηγεί το αυτοκίνητο του πάνω σε έναν μαντρότοιχο.

Τζόεϊ Μπάρτον (Άγγλος, 37 ετών)

Ο Τζόεϊ Μπάρτον αγωνίστηκε στις περισσότερες ομάδες της Premier. Το 2008 κι ενώ ανήκε στην Νιουκάστλ, ο Μπάρτον καταδικάσθηκε σε ολιγόμηνη φυλάκιση επειδή χτύπησε άγνωστο σε μαγαζί του Λίβερπουλ, αλλά κι επειδή επιτέθηκε στον συμπαίκτη του, Ουσμάν Νταμπό.

Άνταμ Τζόνσον (Άγγλος, 32 ετών)

Ο Άνταμ Τζόνσον αγωνίστηκε στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σάντερλαντ. Τελικά, στις 24 Μαρτίου 2016, ο Τζόνσον κρίθηκε ένοχος και καταδικάσθηκε σε εξαετή φυλάκιση για να αποφυλακισθεί μετά από τρία χρόνια. Το 2012 άρχισε να συνομιλεί στο διαδίκτυο μ΄ ένα κορίτσι 15 ετών, με το οποίο έκαναν σεξ. Τελικά τιμωρήθηκε με εξαετή φυλάκιση και υπηρέτησε τα τρία χρόνια πριν αποφυλακιστεί.

Σιρίλ Γιαπί (Γάλλος, 40 ετών)

Ο Γιαπί κατηγορήθηκε και καταδικάσθηκε από την ιταλική Δικαιοσύνη, για την δολοφονία της συζύγου του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Αν και αρνήθηκε τα πάντα, ο Γάλλος παίκτης καταδικάσθηκε στις 4 Μαΐου 2007 σε 15ετή φυλάκιση και παραμένει κρατούμενος.

Αλεξάντρ Κοκόριν (Ρώσος, 28 ετών)

Ο Κοκόριν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 18 μηνών και αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Σεπτέμβριο, διότι το 2018 επιτέθηκε σε έναν οδηγό ταξί, ενώ σήμερα αγωνίζεται στην πατρίδα του με τα «χρώματα» της Σότσι, υπό τη μορφή δανεισμού από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Μαμάεφ που χτύπησε και αυτός τον ταξιτζή, επίσης αποφυλακίσθηκε (είχε καταδικασθεί σε 17μηνη φυλάκιση) λόγω καλής διαγωγής, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ροστόφ.

Αλεσάντρο Μαντσίνι (Βραζιλιάνος, 39 ετών)

Σε ένα πάρτι που διοργάνωσε, το 2010 ο Ροναλντίνιο, ο Μαντσίνι που αγωνιζόταν στην Μίλαν, «εκμεταλλεύθηκε» σεξουαλικά μία νεαρή. Ο Βραζιλιάνος παίκτης, υποστήριξε ότι όλα έγιναν με την συγκατάθεση της παθούσας, όμως επέστρεψε στη Βραζιλία, όπου δεν επιτρέπεται η έκδοση του και έτσι γλίτωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών.

Πηγή: to10.gr

To Top