Τη Δευτέρα το ραντεβού των τριών αρχηγών για την ΕΡΤ

Για τις 6 μ.μ. της Δευτέρας ορίστηκε το κρίσιμο ραντεβού των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη σκιά της κρίσης που έχει προκύψει με το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΕΡΤ, είχε ζητηθεί επίμονα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, την Τετάρτη. Οι δύο αρχηγοί είχαν ζητήσει «άμεση» συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά, αλλά αυτή ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα.

Ενδεικτικό των οξυμένων σχέσεων μεταξύ του Πρωθυπουργού και των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι το γεγονός ότι για το ραντεβού της Δευτέρας δεν υπήρξε μεταξύ τους επικοινωνία. Η συνάντηση κλείστηκε από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος και τηλεφώνησε στους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Οπως εξάλλου διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση θα γίνει πάνω στη βάση του νόμου για τον νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης και όχι για αλλαγή ή μη κύρωση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού τονίζουν ότι η συζήτηση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη θα γίνει στη βάση της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη λειτουργία του νέου φορέα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΕΡΙΤ να λειτουργήσει νωρίτερα από τα τέλη Αυγούστου που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σε αυτό το σημείο εντοπίζεται η βασική διαφωνία του Αντ. Σαμαρά με τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι ζήτησαν επίμονα οι όποιες αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να γίνουν «με ανοιχτή την ΕΡΤ».

Πηγή: tanea.gr

To Top