ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τιμήθηκε ο Λάζαρος σε ημερίδα “Αθλητισμός και παιδί”: “Μεγάλους στόχους και μεγάλα όνειρα” (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Α.Γ.Σ. «Ποσειδών» Καλαμαριάς, αθλητικό Σωματείο που συμπλήρωσε 67 χρόνια ζωής και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Καλαμαριά, με θέμα «Αθλητισμός και παιδί: Μύθοι και πραγματικότητα». 

Το παρών έδωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος πολιορκήθηκε από μικρά παιδιά, μίλησε στην ημερίδα, ενώ τιμήθηκε από τους διοργανωτές.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

Η εκδήλωση που έγινε υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς, σε μία κατάμεστη αίθουσα στο θεατράκι «Σταύρος Κουγιουμτζής» και παρουσία της Δημάρχου Χρύσας Αράπογλου, άφησε ακόμη ένα έντονο αποτύπωμα στα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Ενεργό συμμετοχή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης είχαν η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Φοροπούλου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Πολιτισμού Θανάσης Γιαννακός, οι οποίοι και χαιρέτησαν την εκδήλωση.

Ομιλητές ήταν ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος (Γενικός αρχηγός ΠΑΕ ΠΑΟΚ), ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ποδοσφαιριστής ΠΑΕ Αρης), Λίνα Φιλιππιάδου (Ψυχίατρος – περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης) και ο Dr Αναστάσιος Βαμβάκης (Κλινικός αθλητικός διαιτολόγος – διατροφολόγος).

Η δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε: «Να μάθουν τα παιδιά να χαίρονται τον αγώνα και να διαχειρίζονται και τη νίκη και την ήττα».

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης του Ποσειδώνα Καλαμαριάς Φώτης Μαζουλουξής από την πλευρά του απευθυνόμενος στο κοινό είπε: «Το μήνυμα είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσπαθήσουν να πλησιάσουν τον όνειρο τους, να ξεφύγουν από άσχημες διαδικασίες έχοντας φάρο υγιή πρότυπα».
Ο κ. Μαζουλουξής μνημόνευσε, με δάκρυα στα μάτια, τα δύο μέλη του Συλλόγου Γιώργο Γαρουφαλίδη που διετέλεσε Γ. Γραμματέας του Συλλόγου και «έφυγε» σε ηλικία 35 χρόνων και τον Αντιπρόεδρο Μιχάλη Τσίλια που απεβίωσε σε ηλικία 22 χρόνων.

Οι Αντιδήμαρχοι Χριστίνα Φοροπούλου και Θανάσης Γιαννακός έκαναν αναφορά στην πρωτοβουλία του Α.Γ.Σ. «Ποσειδών» Καλαμαριάς, εξήραν την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι ο δήμος θα είναι δίπλα στο ιστορικό Σωματείο σε κάθε παρόμοια δράση στο μέλλον.

Συγκλονιστική ήταν η τοποθέτηση του μικρού Λέανδρου, που παρότι έχασε την όραση του σε ηλικία 2,5 χρόνων, συνεχίζει με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης να στέλνει τα δικά του μηνύματα: «Ο αθλητισμός είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να αγωνιζόμαστε χωρίς να χάνουμε το χαμόγελο μας», τόνισε αποσπώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

«Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί, η θέληση από μόνη της δεν αρκεί, η δουλειά είναι το παν, το να ονειρεύεσαι και να έχεις μεγάλους πάντα στόχους και μεγάλα όνειρα» τόνισε ο Χριστοδουλόπουλος, κάνοντας αναφορά στο θέμα.

Η Ψυχίατρος Λίνα Φιλιππιάδου, έκανε αναφορά στη διαχείριση της νίκης και της ήττας από τους νεαρούς αθλητές και έδωσε συμβουλές για τον τρόπο που μπορούν να βαδίσουν με επιτυχία προς τα όνειρα τους.Ο αθλητικός διατροφολόγος Τάσος Βαμβάκης, μίλησε για τους διατροφικούς κανόνες των νεαρών αθλητών αναλόγως με την ηλικία και τις ώρες των αγώνων

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον σύλλογο, αλλά και στο ποδόσφαιρο ο Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο Κώστας Αδάμ. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μάστορας.

Η διοίκηση του Α.Γ.Σ «Ποσειδών» Καλαμαριάς, δείχνοντας για μία ακόμη φορά τις κοινωνικές του ευαισθησίες, την ημέρα της εκδήλωσης συγκέντρωσε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμαριάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερθέντων, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Αντωνούδη, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης, ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δικαστής του CAS Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο πρώην διεθνής διαιτητής Νίκος Φιλιππιάδης, η μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ Λάκης Τσάβας και ο Παρολυμπιονίκης Αντώνης Κιμούνδρης”.

To Top