ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέος τιμ μάνατζερ της ΑΕΛ ο Δαμιανίδης

Ο Γιάννης Δαμιανίδης ανέλαβε καθήκοντα τιμ μάνατζερ στην ΑΕΛ εδώ και λίγες ημέρες.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία” για την “πρώτη” της ομάδας και τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του Άρη και τιμ μάνατζερ της Δόξας Λευκάδας…

“Με φιλοδοξίες, μέσα σε πολύ καλό κλίμα αλλά και αναγνωρίζοντας οι άνθρωποί της πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά, η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ ξεκίνησε χθες στο κλειστό του Αλκαζάρ την προετοιμασία της, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι «βυσσινί» έκαναν στροφή στο ντόπιο υλικό, θα στηριχθούν κυρίως σε δικά τους παιδιά, θέλουν να αναδείξουν ταλέντα της περιοχής και σταδιακά στα επόμενα χρόνια να κάνουν το μεγάλο άλμα. Για φέτος προέχει η παραμονή στην Α2 και να έχει η ομάδα μια αξιοπρεπή παρουσία.
Παίκτες όπως ο Σαριμπαλίδης, ο Γκιουλέκας, ο Βλαχούλης, ο Παπαχρήστος που γνωρίζουν τι σημαίνει η ΑΕΛ για την πόλη, υπόσχονται δουλειά με την καθοδήγηση του νέου τεχνικού Χρήστου Χασανίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που έκανε όλα αυτά τα χρόνια μια πολύ καλή πορεία.
Στην προσπάθεια αυτή προστέθηκε και ο Γιάννης Δαμιανίδης, πρώην διοικητικός του Άρη, που έρχεται για να πλαισιώσει την ομάδα από τη θέση του team manager.
Από την πλευρά της διοίκησης ο Γιώργος Νάκας(πρόεδρος)AEL 2837

εξήγησε το πλάνο της ομάδας, αφήνοντας και αιχμές για την ομάδα της πόλης που θα αγωνίζεται στην Α1. Στις δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Ξεκινάμε άλλη μία χρονιά που είναι λίγο διαφορετική, με ένα διαφορετικό εγχείρημα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε και αυτό, όπως κάθε χρόνο.
Όπως βλέπετε η ομάδα αποτελείται κατά 90% από Λαρισαίους παίκτες. Τα παιδιά τα γνωρίζετε όλοι. Έχουμε κατεβάσει αισθητά το μπάτζετ. Αυτό, εκτός Λάρισας, σημαίνει ότι μας έχουν φαβορί για υποβιβασμό. Εμείς θα βοηθήσουμε λίγο ακόμα την ομάδα χωρίς να ξεφεύγουμε από τον οικονομικό στόχο. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία για να παραμείνει η ομάδα στην Α2. Δεν μπορούμε να στοχεύουμε σε κάτι παραπάνω. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε κάτι καλό για τα επόμενα χρόνια με βάση το ντόπιο λαρισινό μπασκετικό στοιχείο. Πάνω από όλα θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε ομάδα».
-Για την ανάδειξη Λαρισαίων: «Θα χρειαστεί χρόνια. Αυτό είναι αρμόδιοι να απαντήσουν οι προπονητές. Επειδή όμως έχουμε αποδείξει πως στους προπονητές πάντα δίνουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη και στήριξη, ενστερνιζόμαστε το πλάνο τους και θα έχουν την πίστωση χρόνου για να αναδείξουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στην περιοχή. Παράλληλα με αυτό βλέπετε πως υπάρχει ενίσχυση και με έμπειρους (Σαριμπαλίδης, Παπαχρήστος, Βλαχούλης κλπ). Θα ενισχυθεί επίσης η ομάδα με 2-3 μεταγραφές για να σταθεί στην Α2.
-Για την αλλαγή πλάνου: Τρεις ήταν οι λόγοι. Ο ένας έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική συγκυρία. Εδώ να αναφέρω ότι είχαμε μία μικρή απογοήτευση την προηγούμενη χρονιά από άποψη χορηγών. Εκτός από κάποιων πιστών χορηγών. Είχαμε επίσης λιγότερη στήριξη από τον κόσμο. Τουλάχιστον από αυτό που περιμέναμε με αποτέλεσμα πέρυσι να νομίζουν όλοι ότι έχουμε αδύναμη έδρα, κάτι που δεν συνάδει με την ιστορία της ομάδας. Και ποντάρουμε στο λαρισινό στοιχείο. Επίσης ένας ακόμη λόγος που μας ανάγκασε να πάμε σε αυτό το πλάνο είναι πως η κατηγορία έχει ελάχιστα έσοδα. Μόνο έξοδα. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει μία φιλοξενούμενη ομάδα στην πόλη μας που θα αγωνιστεί στην Α1, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό, στο μπασκετικό κοινό της Λάρισας. Εμείς όμως απευθυνόμαστε, εκτός από το μπασκετικό κοινό και στο κοινό της ΑΕΛ. Σε αυτό το σημείο να πω πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, σήμερα στις 21 Αυγούστου, έχουμε καταφέρει να συνάψουμε χορηγικές συμφωνίες. Το μόνο ίσως λυπηρό είναι ότι αναγκαστήκαμε να βγούμε εκτός τειχών για να μπορέσουμε να βρούμε την οικονομική βοήθεια που δεν βρήκαμε στην πόλη».
Ακολούθησαν δηλώσεις των κ.κ. Χασανίδη, Δαμιανίδη, οι οποίοι τόνισαν:
Χρήστος Χασανίδης(προπονητής):AEL 2740

«Καλή χρονιά. Με υγεία. Δεν είναι μόνο ευχή αλλά θέλουμε να το φροντίσουμε αυτό. Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όλα τα υπόλοιπα θα τα φροντίσουμε στη συνέχεια. Ξεκινάμε με δυσκολίες αλλά γεμάτοι ενθουσιασμό και το κλίμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε πιστεύω, ότι θα ωθήσει στο να είμαστε καλύτεροι. Θα ενισχυθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Ψάχνουμε λύσεις για τις θέσεις 5 και 2».
-Για την πρεμιέρα: «Βάσει ρόστερ το Περιστέρι είναι η ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο. Αλλά τα ρόστερ δεν θα παίξουν τόσο μεγάλο ρόλο όσο η δουλειά και η ομοιογένεια.
-Για τη φιλοσοφία του: «Θα δούμε μαχητική την ομάδα ιδιαίτερα στο πίσω μέρος του γηπέδου και με κανόνες όσο είναι εφικτοί. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες, τα νέα παιδιά πρέπει να τους πλαισιώσουν και να δείξουν τον καλό τους εαυτό».
-Γιάννης Δαμιανίδης (team manager):AEL 2783

«Εγώ δεν ήμουν πέρυσι στην ομάδα. Αποδέχτηκα την πρόταση της διοίκησης γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και στα οποία μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στην πόλη. Θέλει υπομονή, θέλει δουλειά. Φέτος θα είναι δύσκολη χρονιά. Πιο δύσκολη από την περσινή. Κοιτάξαμε να κάνουμε ομάδα με περισσότερους Λαρισαίους παίκτες. Το πετύχαμε. Θα φέρουμε στην ομάδα τρεις παίκτες. Έναν στη θέση 2, έναν στη θέση 5 και έναν στη θέση 4-5. Για να κλείσουμε τις 12 θέσεις. Και μπορεί να φέρουμε ακόμη δύο παίκτες για να κάνουμε 14άδα για να βελτιώσουμε το επίπεδο προπόνησης και να συμπληρώνουμε σε περίπτωση τραυματισμών. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Δεν υπάρχουν εγωισμοί. Θα λειτουργήσουμε κάπως διαφορετικά. Έχω έναν τρόπο λειτουργίας και είναι στο χέρι μας να τον υλοποιήσουμε. Το αποτέλεσμα, εάν υπάρξει συνεργασία και όχι εγωισμοί, θα φανεί σε αυτούς που από μόνοι τους δημιουργούν το κίνητρο. Για την προπόνηση. Για τον αγώνα. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και είναι στην προσωπική φιλοδοξία του καθενός. Εύχομαι ο καθένας από το πόστο του να βοηθήσει όπως μπορεί. Οι προπονητές είναι νέοι και χρειάζονται στήριξη. Θα έχουμε μία επιτυχημένη χρόνια και στο «τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό».
-Για το τι τον έπεισε να έρθει στην ΑΕΛ: «Η πόλη από μόνη της. Γιατί δεν μπορεί μία πόλη σαν τη Λάρισα να μην μπορεί να έχει εκπρόσωπο στην Α1. Η ΑΕΛ είναι η βάση στη Λάρισα. Έχει ακαδημίες. Έχει οργάνωση. Έχει το ποδόσφαιρο το οποίο μαγνητίζει τη μεγαλύτερη μάζα. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε με σκοπό να γλυκάνουμε τον κόσμο να έρθει στην ομάδα. Μπορεί να δημιουργηθεί μία στέρεα βάση για να καθιερωθεί η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Η διοίκηση προσπαθεί με τις δυνατότητες που έχει, και ίσως και παραπάνω, να δημιουργήσει αυτή την ομάδα, να τραβήξει τον κόσμο. Και μαζί με τον κόσμο η ομάδα θα γίνει πιο ελκυστική προς όλες τις κατευθύνσεις. Πάνω σε αυτό και με δεδομένο ότι η Λάρισα είναι από τις μεγαλουπόλεις, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να εδραιώσουμε την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Στις δηλώσεις τους οι παίκτες εμφανίσθηκαν συγκρατημένοι και επισήμαναν τα εξής:
-Νίκος Καμάρας:AEL 2747

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα. Οι στόχοι είναι να κάνουμε μία καλή πορεία στην Α2. Να είμαστε βελτιωμένοι και να φέρουμε και τον κόσμο στο γήπεδο».
-Για τον λόγο που συμφώνησε χθες με την ΑΕΛ: «Η θέληση του κόουτς που με ήθελε εμπράκτως και αυτό που μου άρεσε σε σχέση με άλλες ομάδες είναι η πίεση του κόσμου».
-Για το ρόστερ: «Για μένα έχουμε έμπειρα παιδιά στην ομάδα. Έχουμε νέους και έμπειρους και πιστεύω πως θα παλέψουμε για την παραμονή».
-Γιάννης Παπαχρήστος:AEL 2750

«Καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι σωματικά και ψυχικά να είμαστε υγιείς. Άλλη μια χρονιά στην πλάτη μας. Καινούριες δυσκολίες, καινούρια πρόσωπα. Εύχομαι να αντεπεξέλθει και ο κόσμος στη δουλειά που κάνουμε. Είμαι θετικός, δύσκολη χρονιά αλλά πάντα στο τέλος τα καταφέρνουμε.
-Για το πρότζεκτ με τους Λαρισαίους: «Για να φύγει αυτή η καραμέλα που λένε όλοι. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για να παίξεις. Έχουμε νέο προπονητή, γιατί όλοι μπορεί να λένε πως είναι «νέος», είναι «πιτσιρικάς». Από κάπου όμως πρέπει να αρχίσουν όλοι. Από κάπου ξεκινήσαμε όλοι και φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο που είμαστε. Εύχομαι και τα παιδιά που ήρθαν να αντεπεξέλθουν και να είναι στη θέση που είμαι εγώ και να λένε τα ίδια πράγματα».
-Κώστας Σαριμπαλίδης:AEL 2757

«Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά. Σε προπονητικό τιμ, παίκτες και διοίκηση. Με υγεία. Να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Θα είναι απαιτητική χρονιά για εμάς που πρέπει να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας. Να προσπαθήσουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, να φέρουμε τους στόχους μας εις πέρας και όλα να πάνε καλά».
-Για τους στόχους: «Η ομάδα να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Σίγουρα δεν θέλουμε να ανέβουμε, αλλά να κάνουμε μία καλή χρονιά. Μία προσπάθεια που γίνεται με Λαρισαίους κυρίως παίκτες. Να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται».
-Σωτήρης Γκιουλέκας:AEL 2761

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ στην ομάδα και στα υπόλοιπα σωματεία υγεία και καλή χρονιά. Να πετύχουν όλοι τους στόχους που έχουν θέσει. Έρχομαι σε μία ομάδα ιστορική η οποία απαρτίζεται από Λαρισαίους παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι η δουλειά ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχος. Με κυριότερο να είναι αυτός της παραμονής στην κατηγορία. Επίσης στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι και με τη βοήθεια του κόσμου να πετύχουμε κάτι καλό.
-Για το λαρισινό μπάσκετ: «Αυτή τη στιγμή μέσα από πολλές μπερδεμένες καταστάσεις, υπάρχουν τρεις ομάδες (Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος-ΑΕΛ-Ερμής Αγιάς) οι οποίες είναι στην Α2 και στην Α1. Αυτό είναι σημαντικό για την πόλη. Όμως εγώ θέλω να σταθώ στο σημείο ότι πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να βγαίνουν πιο πολλοί Λαρισαίοι παίκτες οι οποίοι θα απαρτίζουν τις ομάδες τις λαρισαϊκές. Είτε είναι η Αγιά, είτε η ΑΕΛ είτε ο Γυμναστικός ,είτε τα Φάρσαλα. Αυτός είναι ο στόχος. Και αυτό θέλω να κάνω κι εγώ από την πλευρά μου. Για να μπορούν αυτά τα παιδιά να παίζουν σε όλες τις ομάδες της πόλης μας».

Το πάρε-δώσε των μεταγραφών

Από την ομάδα της ΑΕΛ έφυγαν οι: Κουτίνας, Σταμπουλής, Σίγκουρτσον, Μαλτέσιος, Τσούτσος, Δεληγιώργης, Τσιλούλης, Κουβελάς, Πολίτης και αποκτήθηκαν έως τώρα οι: Κονδυλόπουλος, Τσιαβές, Βλαχούλης, Χανέλλι, Γκιουλέκας, Καμάρας.
Το προπονητικό τιμ αποτελούν οι Χρήστος Χασανίδης(τεχνικός), Αποστόλης Τριανταφύλλου, Γιώργος Βαγιόπουλος, Σάββας Γερακίδας.
*Στη χθεσινή «πρώτη» παρόντες από την πλευρά της ερασιτεχνικής ΑΕΛ ήταν οι Γιώργος Νάκας, Ηλίας Φασούλας, Σωτήρης Καραβίδας, Τάσος Τριανταφύλλου.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Πηγή; eleftheria.gr

To Top