Τιτανομαχία Άρσεναλ – Ατλέτικο στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ

Η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ ανέδειξε πρόωρο τελικό ανάμεσα σε Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης και έφερε τη Σάλτσμπουργκ στο δρόμο της Μαρσέιγ και του Μήτρογλου στους ημιτελικούς του Europa League!

Πρόωρος τελικός και μάλιστα με άρωμα Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κόντρα ανάμεσα σε Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «4» του Γιουρόπα Λιγκ, αφού αμφότερες οι ομάδες έμοιαζαν εδώ και καιρό ως τα φαβορί για να βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού της Λιόν.

Οι Μαδριλένοι παραμένουν χωρίς νίκη στα τρία τελευταία τους ματς απέναντι σε αγγλικές ομάδες, έχοντας μία ήττα και δύο ισοπαλίες, ωστόσο αυτή η ήττα είναι και η μοναδική τους στα τελευταία 8 παιχνίδια κόντρα σε ομάδες του Νησιού. Από την άλλη, η Άρσεναλ έχει να βρει απέναντί της ισπανική ομάδα από την περίοδο 2015/16 όταν και έμεινε εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 5-1. Οι «κανονιέρηδες» έχουν καταφέρει να επικρατήσουν μόνο σε ένα από τα τελευταία 6 παιχνίδια τους απέναντι σε ομάδες της Λα Λίγκα.

Την θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα από τις τέσσερις των ημιτελικών θα κληθεί να αντιμετώπισε η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου. Ο λόγος για την Σάλτσμπουργκ, που πάντως φέτος έχει εντυπωσιάσει με την πορεία της καθώς έχει αφήσει εκτός συνέχειας τις Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Λάτσιο. Οι Γάλλοι σε έξι ματς κόντρα σε αυστριακή ομάδα μετρούν 2 νίκες και δύο ήττες, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως, δεν έχουν γευτεί την χαρά της νίκης στα τρία τελευταία ματς. Από την άλλη μεριά οι Αυστριακοί παραμένουν αήττητοι στα τρία τελευταία τους ματς με αντίπαλο γαλλική ομάδα, έχοντας μάλιστα κερδίσει δύο από αυτά.

Στις 26 Απριλίου και στις 3 Μαΐου πρόκειται να διεξαχθούν οι ημιτελικοί, ενώ από το ζευγάρι Μαρσέιγ – Σάλτσπουργκ θα «βγει» η γηπεδούχος ομάδα του του τελικού.

To Top