Τι άρεσε και τι δεν άρεσε από το δεκαήμερο στο Πράβετς

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε. Δέκα ημέρες στο Πράβετς οι παίκτες και το τεχνικό τιμ συνεργάστηκαν άψογα και προσπάθησαν να βελτιωθούν σε συγκεκριμένους τομείς. Το PRESSARIS παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό αυτό το δεκαήμερο και αναλύει θετικά και αρνητικά αυτής της προετοιμασίας.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

+ Υπάρχει ένας βασικός κορμός παικτών από την περσινή χρονιά και αυτό βοήθησε στην ομοιογένεια της ομάδας, όπως και το γεγονός ότι οι καινούριοι ποδοσφαιριστές έδειξαν πως δεν έχουν πρόβλημα προσαρμοστικότητας.

+ Ο Γιάννης Χατζηνικολάου έριξε στα… βαθιά από το πρώτο φιλικό τους Ηλία Σταυρόπουλο και Καλούδη Λεμονή και αυτοί ανταποκρίθηκαν επαρκώς, δείχνοντας και την απαιτούμενη ωριμότητα και την προσδοκόμενη αγωνιστική πειθαρχία.

+ Με εξαίρεση κάποιες φάσεις στο τρίτο φιλικό με την Μπότεφ Βράτσα, ο Άρης σε 270 λεπτά αγώνα όχι απλά δεν δέχθηκε γκολ, αλλά δεν του έκαναν ευκαιρία οι αντίπαλοί του. Σαφώς παίζει ρόλο και η ποιότητα του αντιπάλου, αλλά είναι γεγονός ότι ανασταλτικά οι κίτρινοι έδειξαν αν μη τι άλλο καλύτεροι από πέρσι.

+ Συναγωνισμός, πάθος, ένταση. Στοιχεία που υπήρχαν διάχυτα στις προπονήσεις, γιατί κανείς δεν θέλει να μην θεωρείται υποψήφιος για την βασική 11αδα.

+ Πειθαρχία. Όχι μόνο αγωνιστική, την οποία εκθείασε ο Χατζηνικολάου μετά το (πιο σοβαρό) φιλικό με την Λίτεξ Λόβετς, αλλά και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, καμία φασαρία, καμία γκρίνια και οι παίκτες υπάκουοι στις εντολές των προπονητών τους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

– Ο τραυματισμός του Νταβίντ Αγκάνθο, που δεν τον άφησε να βγάλει το πρόγραμμα όπως θα έπρεπε και θα ήθελε και ο ίδιος. Ο πιο ποιοτικός παίκτης του Άρης τις μισές μέρες δεν προπονήθηκε, δεν αγωνίστηκε σε κανένα φιλικό και πλέον μπαίνει σε ειδικό πρόγραμμα για να είναι σε θέση να αγωνιστεί την 6η αγωνιστική.

– Με εξαίρεση τον Ντιν Μπουζάνη, δεν ήρθε κάποιο άλλο νέο πρόσωπο στην ομάδα στο Πράβετς σε σχέση με την αποστολή που αναχώρησε στις 7 Ιουλίου από την Θεσσαλονίκη. Ο Ουντότζι έκλεισε προχθές, άλλη μεταγραφή δεν έγινε και πλέον ο χρόνος για τους καινούριους παίκτες που θα έρθουν είναι μικρότερος ως προς την ενσωμάτωσή τους στην ομάδα.

– Στα τρία φιλικά παιχνίδια ο Άρης είχε πρόβλημα ανάπτυξης και δημιουργίας επιθετικά. “Πονάει” εκεί, το ξέρει ο Χατζηνικολάου και περιμένει πως με την επιστροφή Αγκάνθο και τις προσθήκες του Ουντότζι και ενός επιτελικού μέσου η ομάδα του θα βρει την ισορροπία της.

 

To Top