Τι έγινε λεπτό προς λεπτό στην 7ωρη γενική συνέλευση του Άρη στο “Nick Galis Hall”

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου επτά ώρες η γενική συνέλευση της ΚΜΑ για την ΠΑΕ Άρης! Tο PRESSARIS ήταν στο “Nick Galis Hall” και σας μετέδωσε λεπτό προς λεπτό τα όσα θα διαδραματίστηκαν στη γενική συνέλευση! 

Διαβάστε το χρονικό της γενικής συνέλευσης όπως σας το παρουσίασε λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS:

22.40 Αποσύρθηκε τελικά μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις από τον Αβάνογλου η πρόταση μομφής προς τον Λάμπρο Σκόρδα! Έληξε η γενική συνέλευση, μετά από περίπου επτά ώρες εργασιών! Ραντεβού όλων στις εκλογές στις 25 Μαΐου για την ΠΑΕ Άρης!

22.37 Διακόπηκαν οι εργασίες για να βρεθεί… άκρη με το θέμα της μομφής.

22:34 Κάλεσμα Σαμολαδά στον κόσμο, για να δώσει το “παρών” στον αγώνα της Πέμπτης με τον Πανιώνιο.

22:33 Άμεση αντίδραση από Παναγιώτη Στεφανίδη: “Ντροπή σας κ. Αβάνογλου για αυτά που λέτε. Εμείς είμαστε εδώ για τον Αρη. Ας έφερνες πρόταση σήμερα. Φέρτην σε ένα μήνα. Πάλι από εμάς θα περάσει”.

22.30 Ο Πάνος Στεφανίδης προτείνει “να πάμε άμεσα σε εκλογές. Εάν έρθει επενδυτής είναι χρέος μας να τον ελέγξουμε ως φορέας. Ζητάω προσωπικά από τον κ. Αβάνογλου να αποσύρει την πρόταση μομφής για να διευκολύνει τη διαδικασία, αλλιώς θα πάμε στην κάλπη”.

Ο Αναστάσης Αβάνογλου τονίζει: “Δεν την αποσύρω την πρόταση μομφής. Δεν την αποσύρω γιατί ο κ. Σκόρδας θα δεχθεί επενδυτές με 30-40 εκατ. και ο κ. Ηλιάδης θα μιλήσει με μεγαλοεπενδυτές. Η Κοινωνία Μελών Άρη ελέγχεται από τον κ. Σκόρδα. Δεν δέχεται επενδυτή, γιατί της αρέσει το προεδρείο”.

22.20 Συνεχίζει τις τοποθετήσεις του ο Ηλιάδης μετά τις ερωτήσεις του κόσμου.  “Το 1,4 εκατ. ευρώ είναι ξεχωριστό από αυτά που θα βάλουμε. Νούμερα δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή. Αισθάνομαι δυνατός στην προσπάθεια αυτή και για αυτό ζητώ την ψήφο σας. Από κει και πέρα, όταν μπει η ΠΑΕ στο 99 και νιώσουμε δυνατοί εμείς και οι συνεργάτες μου θα μπούμε στην διαδικασία για την αγορά των μετοχών, βάζοντας πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ”.

22.15 Ο Σκόρδας απευθύνεται στον Ηλιάδη. “Θέλουμε να πεις ότι μιλήσαμε μαζί για τρεις ώρες και προσπαθήσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για την ΠΑΕ”. Ο Ηλιάδης απάντησε ότι: “Ναι μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, είπαμε για το 99, αλλά διαφωνήσαμε στο ποσό που θα σώσει την ομάδα”.

22.11 Ξανά ο λόγος στον Δημήτρη Ηλιάδη, απαντάει στις ερωτήσεις.

“Δεν είναι έμμισθη η σχέση μου με τον Άρη. Είναι καθαρά από πάθος και αγάπη, για να αναγεννηθεί η ομάδα. Πιστεύω στο άρθρο 99, είμαστε στην ευχάριστη θέση που άνοιξε, αλλά έχουμε πολλή δουλειά. Να σηκώσουμε τα μανίκια.

Για τα ίδια κεφάλαια, θα βάλουμε όσα χρειάζεται ο Άρης μέχρι να ξεκαθαρίσει το 99, έχουμε εταιρίες να μας βοηθήσουν. Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες από αυτές τις σίγουρες που ανακοινώθηκαν”.

22.06 Τον λόγο παίρνει ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης, απαντώντας στις κατηγορίες του Σκόρδα σχετικά με την εταιρία σεκιούριτι. “Δεν υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο, άρα δεν κόπηκε κανένα συμβόλαιο. Δεν πήρα ευρώ από την εταιρία σεκιούριτι. Όταν έφυγε από τη διοίκηση, ή 83.000 ή 86.000 ευρώ χρωστούσε στην εταιρία σεκιούριτι. Υπάρχει ο κ. Ζήσης και οι λογιστές, που μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ο κ.Σκόρδας είχε φέρει κάποτε σεκιούριτι φίλους του ΠΑΟΚ. Θέλετε να ξαναγίνει το ίδιο; Είχε φέρει δύο χρονιές σεκιούριτι του ΠΑΟΚ”.

Φραστική επίθεση Ζουμπουρίδη στον Σκόρδα: “Οταν με ζήτησαν να παραιτηθώ, είχα τα κάκαλα. Πρέπει να παραιτηθείς, αν έχεις τα… κάκαλα.”!

22.00 Σε ερώτηση μέλους για τους αγωνιστικούς στόχους ο Σκόρδας είπε: “Βάσει του υλικού η ομάδα μπορεί να χτυπήσει είσοδο στα πλέι οφ. Κι αν κρατήσουμε τον βασικό κορμό (ήδη μιλάμε με Τάτο και Ζαραδούκα και είναι θετικοί), ο Άρης είναι καλύτερος τουλάχιστον από τις 10 ομάδες της λίγκας και μπορούμε να πάρουμε τη θέση του ΠΑΣ”

21.44 Συνεχίζονται οι ερωτήσεις και απαντήσεις ανάμεσα σε μέλη του φορέα και του Λάμπρου Σκόρδα. Ο τελευταίος εξηγεί γιατί πλήρωσε τις δόσεις για το άρθρο 44. Έντονος διάλογος Ναούμ και Σκόρδα.

Ερωτήσεις απευθύνει ο Δεσύπρης. “Κάποιοι ψευδολογούν σε βάρος μου για τον έλεγχο της ΝΕΧΙΑ, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λένε ότι θέλω να μπλοκάρω τον έλεγχο. Βαρέθηκα να ακούω τους ανθρώπους να λένε ψέματα” είπε ο Σκόρδας.

“Να προχωρήσουν οι δικηγόροι βάσει του σχεδίου, εάν δεν μπορούν να προχωρήσουν τότε να βρούμε άλλους τρόπους” είπε ο Σκόρδας σχετικά το άρθρο 99 και τι είπε στους δικηγόρους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

21.20 Ο Σκόρδας απαντάει συνολικά σε ερωτήσεις των μελών με νέα τοποθέτηση. “Όπως αντιληφθήκαμε όλοι, οι δικηγόροι παράγουν πολιτική. Δυστυχώς οι δικηγόροι δεν είναι αυτοί που θέλουν να εφαρμόσουν αυτά που λένε. Υπήρχε μια ερώτηση για το αν υπάρχει κίνητρο για συμμετοχή σε διοίκηση λόγω του ότι οι θέσεις είναι άμισθες. Οι πιο πολλοί ξέρουν ότι έχω εισοδήματα, μια προσωπική περιουσία. Αυτή έχω χρησιμοποιήσει. Διατηρώ και το ιατρείο μου και τις επιχειρήσεις μου. Αν βγει το παραμικρό από την ΝΕΧΙΑ εγώ θα αποχωρήσω τρέχοντας, αλλά δεν μπορεί να μιλάνε αυτοί που έφαγαν χρήματα από τον σύλλογο.

Θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να είναι απόλυτα νομότυπη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Είχαμε επαφή με το υπουργείο Εμπόριο. Είμαι υπέρ του πόθεν έσχες. Να γίνουν για όλους και από μένα πρώτο, για τους παράγοντες και για τους συγγενείς, για όλους. Δεν ρώτησε κανένας όταν ανέλαβα πόσα χρέη είχε ο Αρης, αλλά πόσα δημιούργησα. Άμα βρω 10 και αφήσω 10 τι γίνεται; Ή δεν λέει κανένας, πόσα χρέη μπορεί να γλιτώσαμε… Ενώ ξέρουν κάποιοι την αλήθεια, ψευδολογούν για να μην χάσουν τις θέσεις τους”.

Κατά τη διάρκεια των όσων είπε ο Σκόρδας υπήρχαν πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις. Χειροκροτήματα, αλλά και αποδοκιμασίες.

21.15 Τον λόγο παίρνει ο Αργύρης Αργυριάδης, μιλώντας για την ανάγκη εξωστρέφειας. “Φτιάξτε μια διοίκηση σωτηρίας. Να είναι μαζί Σκόρδας και Ηλιάδης. Όλοι μαζί. Ενωμένοι να βρούμε επενδυτή, με όλα τα στοιχεία, να χτυπήσει πόρτες άμεσα μέσα σε ένα δίμηνο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε: “Έχω μια απίστευτη υποχρέωση απέναντι στην ΚΜΑ. Πρώτα η ΚΜΑ απευθύνθηκε σε μένα και μετά μου έδωσε εντολή η ΠΑΕ. Με αυτή την εικόνα εσωστρέφειας και διχασμού, ο Αρης δεν σώζεται με κανέναν απολύτως τρόπο. Ούτε με τα ψέματα. Είπε ο κ. Σκόρδας ότι 20% θα πηγαίνει στις παλιές οφειλές. Δηλαδή 1 εκατ. ευρώ. Θα ξεχρεώσει ο Αρης σε 30 χρόνια! Ο Άρης είναι η πρώτη ομάδα που μπήκε στο 99 κι έδειξε τον δρόμο. Ο Άρης ευθύνεται για το μνημόνιο της ΕΠΟ. Είκοσι ομάδες ωφελήθηκαν από τον Αρη με το “99”. Συναινετική αναδιάρθρωση χωρίς λεφτά δεν μπορεί να υπάρξει. ΑΜΚ σημαίνει ότι αυτός που θέλει επενδυτή, τον ψάχνει. Αν θέλετε πραγματικά επενδυτή, φτιάξτε μια επιτροπή σωτηρίας ο Ηλιάδης, ο Σκόρδας και όποιοι άλλοι θέλουν. Όλα τα άλλα, είναι λόγια του αέρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν υπάρχουν μάγοι και Μεσσίες. Υπάρχουν νούμερα, απαιτήσεις και χρονικά όρια”.

21.09 Ο Γρόλλιος συνέχισε τονίζοντας ότι: “Αυτή τη στιγμή υπάρχει το εξής δίλημμα. Μακάρι να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, να ζητήσουμε από ένα προσωρινό ΔΣ να διοικήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες, για να δούμε αν υπάρχει ένας επενδυτής. Αυτοί που θα ελέγξουν όμως αυτή τη πιθανότητα, δεν πρέπει να σχετίζονται με τα υποψήφια σχήματα. Θα πρέπει να δεσμευτούν οι υποψήφιοι, πως αν έρθει κάποιος επενδυτής, θα αποχωρήσουν την προηγούμενη μέρα. Έχουμε χορτάσει από διαχείριση. Δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα. Μετά την εποχή Κοντομηνά και Ζαχουδάνη, πίστευα ότι έπρεπε να εμπιστευτούμε τους εαυτούς. Κάνοντας όμως την αυτοκριτική μου, αυτό ήταν λάθος.

Όσον αφορά την πιθανότητα εξυγίανσης μέσα από το “99”, αυτή θα είναι δύσκολη. Άκουσα από τον κ. Ηλιάδη ότι θα φέρει 1,4 εκατ. ευρώ. Μια δέσμευση που καταθέτει ενώπιον μας και πρέπει να υλοποιηθεί. Και τα άλλα σχήματα θέλω να πιστεύω πως θα αναφερθούν στο ύψος των χορηγιών”.

20:57 Τον λόγο παίρνει ο Χρήστος Γρόλλιος. “Θεωρώ ότι είμαστε εδώ προκειμένου να αισθανθούμε ασφαλείς από αυτά που θα λάβουμε υπόψη μας, για να ψηφίσουμε το κατάλληλο σχήμα που θα διοικήσει την ΠΑΕ. Προκειμένου να το κάνουμε, πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να αποφύγουμε.

Αυτά που πρέπει να προσέξουμε είναι δύο πράγματα.Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το θέμα από την Παρασκευή με το “99”, πρέπει να δούμε από τα υποψήφια σχήματα, πως θα υλοποιήσει το καθένα αυτό το πλάνο. Ήταν θετική η απόφαση της προηγούμενης ΓΣ να είμαστε σήμερα εδώ, από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση για το “99”. Ειπώθηκαν θέματα που θεωρήθηκαν ότι μπορούσαν να υπονομεύσουν την προσπάθεια. Το δικαστήριο όμως έδωσε θετική απάντηση.

Η σοβαρότερη συμφωνία που πρέπει να γίνει, εκτός από τους παίκτες, είναι με το Δημόσιο. Ο κ. Σκόρδας είπε ότι θα τεθεί στο συμβούλιο της ΕΠΟ το ζήτημα του “99”. Πέρσι μας έλεγε δεν υπάρχει πρόβλημα με την ΕΠΟ, τώρα λέει ότι υπάρχει. Έτσι είναι. Για αυτό το λόγο εξάλλου, πέρα από το Δημόσιο, έγιναν κινήσεις και για συμφωνίες με παίκτες. Πρέπει το ΔΣ να στέκεται δίπλα σε αυτούς που θα διαπραγματευτούν τις συμφωνίες. Από μόνοι τους οι δικηγόροι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Όπως είπε και ο κ. Ηλιάδης, πρέπει να υπάρξει ρευστότητα”.

“Το τελευταίο λεπτό αποφάσισε το Δημόσιο να αποφασίσει να μην βρεθεί στην εκδίκαση της 12ης Απριλίου. Άρα βλέπετε ότι αυτοί που θα αναλάβουν, πρέπει να το πιστέψουν. Η μοναδική περίπτωση για την εξυγίανση της ΠΑΕ, είναι να πιστεύει η διοίκηση σε αυτό το εγχείρημα. Πρώτος στόχος πρέπει να είναι η εξεύρεση ενός επενδυτή. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος για το ποιος θα έρθει, γιατί έχουμε δει πολλά στο παρελθόν.

Όσον αφορά το θέμα του επενδυτή, θα πρέπει να δεσμευτεί το υποψήφιο σχήμα, για την νομότυπη ΑΜΚ, για να έρθει κάποιος να επενδύσει. Η πιθανότητα για επενδυτή, έχει μεγαλώσει μετά το άνοιγμα της διαδικασίας του άρθρου 99”. “Όσον αφορά το Δημόσιο, δεν γίνεται να υπάρξει εκπροσώπηση από τους δικηγόρους, αλλά από ΠΑΕ και ΚΜΑ. Το ΔΣ της ΠΑΕ πρέπει να πιστεύει ότι αυτή η προσπάθεια, μπορεί να πετύχει. Αν όχι, πως θα πείσουμε τους άλλους; Το ελληνικό Δημόσιο θα συμφωνήσει με την ΠΑΕ, εφόσον κρίνει ότι το συμφέρει. Η απόφαση αναφέρει ότι το Δημόσιο δεν θα εισπράξει τίποτα, αν η ΠΑΕ καταρρεύσει”.

20:49 Πρόταση από τον Τάσο Δεσύπρη στο ΔΣ της ΚΜΑ, να τοποθετηθεί ο Δημήτρης Τατάκης στο λογιστήριο της ΠΑΕ, ενώ παράλληλα έθεσε κάποια σημαντικά ερωτήματα προς τους υποψήφιους.

20:36 O λόγος στον Στάθη Τσομίδη: “Την προηγούμενη φορά αν θυμάστε είχα προτείνει μαζί με άλλους ότι αυτές οι διαδικασίες που έχουν σχέση με τις εκλογές ΠΑΕ και ΚΜΑ, έπρεπε να πάρουν παράταση, γιατί μπορεί να είχαμε την απόφαση για το “99”. Και είχαμε δίκιο. Πρέπει να λάβουμε κάποια δεδομένα υπόψη μας. Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή όλοι θα θέλαμε να έχουμε ενώπιον μας έναν επενδυτή. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται με το τι θέλουμε. Η πραγματικότητα είναι τραγική και ο χρόνος ελάχιστος. Όποιος νομίζει ότι το θέμα του “99” τελείωσε, κάνει λάθος. Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες μέχρι τέλη Αυγούστου. Όποιος αναλάβει, πρέπει να πιστεύει σε αυτό. Δεν γίνεται να ζητάμε από τους δικηγόρους αυτά που πρέπει να κάνει η διοίκηση”.

Σε άλλο σημείο είπε: “Όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την ΠΑΕ, να μας πουν το πόθεν έσχες. Όχι τυπικό, αλλά ουσιαστικό, για να μην καταντήσουμε να μην ξέρουμε ποιο ελέγχουν την ομάδα μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ζεστό χρήμα. Χρειάζεται 5-10 εκατ. ευρώ.

Όσοι αποδοκιμάζετε τη διοίκηση Ψηφίδη, να ξέρετε ότι έχει ένα θετικό. Όχι στο αγωνιστικό γιατί εκεί τρυπηθήκαμε. Όποιος έρθει να διοικήσει, ξέρει τι χρωστάμε μέχρι τελευταίας δεκάρας. Το “99” δεν ήταν εύκολο. Ήταν η πρώτη πρόταση που ήταν θετική. Δεν είναι όλα δεδομένα. Χρειάστηκε προσπάθεια των συναδέλφων και όχι μόνο των τριών. Δεν αρκούν οι ιδέες. Πρέπει να γίνουν πράξεις. Είμαστε στο δυσκολότερο σημείο. Σε μια καμπή. Την επόμενη εβδομάδα που θα γίνουν οι εκλογές, παίζεται η ίδια η παρουσία της ομάδας. Έχουμε ιστορική ευθύνη ενόψει των 100 χρόνων. Ένας λάθος χειρισμός, μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση. Δεν έχω ακούσει κάποιος από τους υποψηφίους να μιλά για τα 100 χρόνια. Είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου για την ομάδα”

20:31 Τον λόγο προσπάθησε να πάρει ο Γιάννης Ψηφίδης. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κατευθύνθηκε στο βήμα με σημειώσεις στα χέρια του, όμως ο κόσμος ξέσπασε έντονες αποδοκιμασίες με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω, ανακαλώντας την πρόθεση του να απευθυνθεί στα μέλη. Φανερά απογοητευμένος κάθισε στην κερκίδα!

20:26 Στο σημείο ζήτησε να απαντήσει επί προσωπικού ο Ντίμης Παπαϊωάννου. “Επειδή θα μας πέσουν τα μαλλιά με αυτά που ακούμε. Συνήθως δεν μιλάω. Πρέπει να ξέρει ο κ. Ιατρού ότι προσωπικά σε τρεις μήνες έβαλα 732.000 ευρώ και το λέει η καρτέλα μου. Μπορείτε να το δείτε. Έμειναν 180.000 ευρώ και τα χάρισα στην ομάδα. Δεν μπορεί να μιλάνε αυτοί που δεν μπορούν να μαζέψουν 1.000 ευρώ”! Τα λόγια του έγιναν δεκτά με θερμό χειροκρότημα.

20:25 Ο Νίκος Ιατρού κατέθεσε τις δικές του απόψεις: “Το 2004 υπήρχε το απόλυτο χάος στο σύλλογο. Η ομάδα υποβιβάστηκε γιατί δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Είχαμε βέβαια το “44”. Το 2009 είχαμε εκλογές και τα άτομα που επιλέχθηκαν, δεν μπορούσαν να παίξουν πρώτο ρόλο. Το 2010 σπαταλήθηκαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Το 2011 τέσσερα άτομα μεταξύ αυτών και εγώ, κάναμε τον “ΑΡΗΣ Ενότητα”. Δυστυχώς δεν ψηφιστήκαμε. Πήραν τη δική σας ψήφο και βούλιαξε η ομάδα με τα παπλώματα. Ο Αρης έχει οδηγό τι πρέπει να κάνει. Αυτό που έκανε η Ντόρτμουντ. Πριν δέκα χρόνια ήταν μια καταχρεωμένη εταιρία. Έκανε τη δική της Λέσχη Φίλων. Εγώ σαν Νίκος Ιατρού πιστεύω, ο μόνος που μπορεί να βγάλει το κάρο από τη λάσπη, είναι ο Λάμπρος Σκόρδας”.

20:22 Σειρά πήρε ο Κώστας Ευθυμιάδης: “Διατυπώθηκε ένα ερώτημα από τον κ. Δεσύπρη και θέλω να απαντήσω όσον αφορά εμένα. Ήμουν μέλος του ΔΣ του ΑΣ και τιμ μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ. Ήμουν πολλές ώρες στα γραφεία της ομάδας ανιδιοτελώς. Για τον μεγάλο Αρη μας. Είμαι στο ψηφοδέλτιο και θέλω να τον ευχαριστήσω που με επέλεξε. Γινόμαστε κομματάκια. Ο Αρης θέλει σύνθεση. Θα ήμουν ευτυχής αν γινόταν ένα παναρειανό ψηφοδέλτιο για να διοικήσει τον Αρη και να τον πάει μπροστά. Μετά το “44” αναθέσαμε τη διοίκηση σε δικά μας παιδιά, και μας πρόδωσαν. Ο Αρης θέλει νοικοκύρεμα και αυτός θα είναι ο στόχος μας”.

20:20 Ο Παναγιώτης Στεφανίδης παίρνοντας τον λόγο είπε: “Εκ μέρους της ΚΜΑ, ο φορέας έχει βάλει στην ομάδα μέχρι τώρα πάνω από 2 εκατ. ευρώΑν η ομάδα παρουσίασε τόσα έσοδα, το έκανε από αυτά τα μέλη. Ας έρθουν χειροπιαστές προτάσεις”.

20.15 Ο Αναστάσης Αβάνογλου ξαναπαίρνει τον λόγο μετά από σχετική ερώτηση μέλους. “Επενδυτής υπάρχει και είναι επενδυτής βουνό! Το ξέρω μόνο εγώ και δεν πρέπει να διαρρεύσει για να μην αποχωρήσει. Δεν μπορώ και δεν πρέπει να σας πω το όνομα. Αλλά για να έρθει πρέπει να γίνει πρώτα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, να αποχωρήσει η σημερινή προσωρινή διοίκηση, να παραιτηθεί και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες” είπε χαρακτηριστικά για να υπάρξουν αντικρουόμενες αντιδράσεις.

20.08 Τώρα τα μέλη απευθύνουν ερωτήσεις στους υποψηφίους

20.06 Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων.

19.54 Στη συνέχεια τόνισε ότι:  “Θα κάνω τα πάντα για μια ομάδα δυνατή, που θα σας κάνει περήφανους και θα παραδώσω τα κλειδιά σε όποιον επενδυτή έρθει. Προτείνω να υπάρξει διοίκηση πρωτοδικείου. Να τιμωρηθούν οι επίορκοι παράγοντες, εφόσον υπάρξουν εις βάρος τους στοιχεία με τον έλεγχο της NEXIA. Από τη στιγμή που υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, πρέπει να γίνουν οι εκλογές το Σάββατο. Αν προκύπτει κάτι για τον κ. Σκόρδα, οφείλει να παραιτηθεί.

Μπαίνει ως στόχος μου η αγορά πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ, με συνεργάτες μου εντός και εκτός Ελλάδας. Η ΑΜΚ πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5 εκατ. ευρώ, ώστε ο υποψήφιος επενδυτής να μπορέσει να αγοράσει πάνω από το 50% των μετοχών. Για ευνόητους λόγους, είναι επικίνδυνη η αναφορά σε οικονομικά μεγέθη. Θα ακολουθήσω το δρόμο εξυγίανσης της ομάδας με το άρθρο 99 και τους δικηγόρους που το χειρίζονται. Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί το περασμένο καλοκαίρι είπα ότι η υπαγωγή στο άρθρο είναι η μοναδική λύση για την εξυγίανση της ΠΑΕ. Έχω υποστηρικτές στην προσπάθεια μου με εταιρίες (σ.σ. ανέφερε έξι εταιρίες που θα συνεργαστούν μαζί του εφόσον βγει διοίκηση), που θα προσφέρουν χορηγικό πακέτο ύψους 1,4 εκατ. ευρώ”.

19.45 Τον λόγο παίρνει ο Δημήτρης Ηλιάδης. “Φίλοι συναραειανοί καλησπέρα σας. Για τους νεότερους θα ήθελα να πω κάποια πράγματα. Από το 1985 μέχρι καλοκαίρι 1993 πέρασα όλα τα πόστα του συλλόγου. Έφορος , γενικός αρχηγός, αντιπρόεδρος και ολοκλήρωσα τον κύκλο μου από τον Δεκέμβριο του 1991 μέχρι το καλοκαίρι του 1993 ως πρόεδρος στην ΠΑΕ. Όλο αυτό το διάστημα δεν ήμουν έμμισθος. Δεν χρέωσα με κανένα ευρώ την ΠΑΕ. Δεν είναι στόχος μου να αντιπαρατεθώ με κανένα Η διοικητική μου εμπειρία μου δίδαξε πολλά και δεν αμφισβητώ. Θεωρό έγκλημα την απαξίωση των της ισχυρής ομάδας από το 1970 έως το 90.  Οι λαϊκισμοί μοιάζουν με χρυσόσκονη που φεύγει με το πρώτο φύσημα. Θα μιλήσω ρεαλιστικά και υποσχεθώ μόνο πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.

Αγωνιώ για το μέλλον του Αρη. Ο σύλλογος είναι το πάθος μου και όχι επάγγελμα. Δεν χρέωσα το ταμείο του Αρη όσο τον διοίκησα. Στη θητεία μου συνέβησαν δύο γεγονότα που κάποιοι τα έκαναν σημαία. Το πρώτο η μεταγραφή του Βασίλη Δημητριάδη στην ΑΕΚ ,που πάρθηκε για οικονομικούς και συναισθηματικούς λόγους. Κόστισε 100 εκατομμύρια δραχμές. Από αυτά η δική μου διοίκηση πήρε 30 εκατ. και τις υπόλοιπες δόσεις τις πήραν οι επόμενες διοικήσεις”.

19.40 Ο Σπύρος Χριστοφορίδης διευκρινίζει: “Δύο πράγματα προέκυψαν από αυτά που είπε ο κ. Σκόρδας, αλλά αφορούν και τον Ηλιάδη. Αναφορικά με το θέμα της ΕΠΟ και αν έχουμε πρόβλημα με την απόφαση για το άνοιγμα της διαδικασίας, διαβάζω δύο σελίδες της απόφασης που άνοιξε τη διαδικασία (σ.σ. είναι οι σελίδες 10-11 που σας είχε αποκαλύψει το PRESSARIS) και δίνει δίκαιο στον Άρη. Ακόμη, υπάρχει και η γνωμάτευση του κ. Σφυρή που δείχνει ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν εφησυχάζουμε”.

19.18 Στο βήμα ο Λάμπρος Σκόρδας: “Η διαδικασία των εκλογών θα έπρεπε να είναι όπως έχει τηρηθεί. Βασικός μέτοχος είναι η ΚΜΑ και σε αυτή απευθύνονται τα σχήματα για να πάρουν την ψήφο τους. Έχω να πω ότι υπάρχουν κάποιοι άξονες όπως η επένδυση στις ακαδημίες διότι ο Αρης πρέπει να επανέλθει, σωστή διαχείριση και να μην επαναληφθούν τα φετινά φαινόμενα των ακαδημιών. Να μην έχουν δοθεί αποδείξεις και να μην υπάρχουν συμβόλαια στους προπονητές. Εγώ στα τέλη Απριλίου υπέγραψα συμβόλαια για τη φετινή χρονιά, για την αδειοδότηση”.

Στη συνέχεια τόνισε: “Ο Αρης έχει έναν και μοναδικό δρόμο. Από τον Νοέμβριο του 2011 είχα αποτανθεί στον Αθανασιάδη και τον Ζαμπέτα για να μπει η ομάδα στο “99”. Το καλοκαίρι που το πρότεινα το παρουσίαζαν ως καταστροφή και τώρα είναι η μοναδική λύση Αν ο ΑρηςΣ δεν μπει στο “99”, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει και να παίξει στο πρωτάθλημα. Σε επικοινωνία με τον κ. Σαρρή, μου είπε ότι υπάρχει θέμα με το “99”. Τη Δευτέρα η ΕΠΟ έχει συμβούλιο για να εξετάσει αυτό το θέμα. Η συμφωνία με τους παίκτες αποτελεί μονόδρομο.

Για εμάς είναι προτεραιότητα να μπει ο Αρης στο “99” και κανείς σώφρων επιχειρηματίας, δεν θα εμπλεκόταν σε άλλη περίπτωση. Στηρίζουμε αυτή τη διαδικασία με όλες μας τις δυνάμεις, και επειδή χρειάζονται πόροι, ο κ. Κώνστας έκανε επαφές με εταιρίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, στους οποίους φάνηκε ότι η εικόνα της ομάδας επηρεάζει την χορηγική τους διάθεση. Πρέπει να βρούμε τους ανθρώπους που θα σταθούν πλάι στον Αρη. Αυτός ο τρόπος είναι ο μόνος που υπάρχει. Η οικονομική επιβίωση δεν μπορεί να αποτελεί προσωπικό στόχο”.

19.10 Ο λόγος και πάλι στον Θανάση Κώνστα: “Θέλω πρώτα να πω πως αν υπάρξει επενδυτής, θα καταθέσω πρώτος την παραίτηση μου. Με αίσθημα ευθύνης, όταν ζητήθηκε από τον κ. Σκόρδα, να συμμετέχω στη διοίκηση, απάντησα με ναι με μόνο κριτήριο για την αγάπη μου για τον Άρη. Όταν είδα τα στοιχεία κατατρόμαξα. Η ΠΑΕ Αρης εν υφίσταται και έπρεπε να έχει κλείσει. Το περιβάλλον το έχει κάνει βατό η απόφαση να ανπίξει το “99”. Είναι η μόνη βιώσιμη λύση για τον Αρης μας”.

Στη συνέχεια τόνισε:  “Θα ήθελα να πω ότι οι επενδυτές που θα μπορούσαν να έρθουν είναι δύο κατηγορίες. Η μία που θέλει να επενδύσει σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ίδια τη φύση του ποδοσφαίρου. Το περιβάλλον όμως δεν το ευνοεί αυτό. Η δεύτερη κατηγορία είναι ο επενδυτής που θέλει να χρησιμοποιήσει τον Αρη, για να ασκήσει παράλληλες δραστηριότητες. Και αυτό λογικό. Εμείς είμαστε Αρης. Έχουμε έμβλημα το θεό του πολέμου και πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας, μέσα από τη διαχείριση. Θα πρέπει να υπάρχουν δύο τέτοια σχέδιο. Ένα βιωσημότητας. Έχουμε τα τακτικά έσοδα, τηλεοτπικά, ΟΠΑΠ και τα χρήματα των διαρκείας και των εισιτηρίων. Από αυτά το 15%-20% να πηγαίνει σε παλιές οφειλές και το υπόλοιπο για τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας”.

Τέλος είπε: “Θα ανοίξουμε γραμμή επικοινωνίας με τον κόσμο, ώστε ο καθένας να έχει δικαίωμα να πει την άποψη του. Επίσης, θα γίνει ένα εμπορικό δίκτυο φίλων του Αρη. Πριν γίνουν όλα αυτά, πρέπει να υπάρξει ένας εσωτερικός έλεγχος. Προτείνω κάθε μήνα να γίνεται έλεγχος των οικονομικών από τους προέδρους ΠΑΕ και ΚΜΑ, και να δημοσιοποιείται κάθε μήνα το αποτέλεσμα. Το σύνθημα μας είναι Αρης επανεκκίνηση”.

19.03 Σειρά παίρνει ο Γιώργος Βασβάνης, υποψήφιος με τον Λάμπρο Σκόρδα. Ανακοινώνει μεταξύ άλλων τη συμφωνία με τον Πέτρο Πασσαλή, για υπεύθυνο ακαδημιών του Άρη. “Το αντικείμενο που θα ασχοληθώ με τη διοίκηση του κ. Σκόρδα, είναι τα τμήματα υποδομής. Θα ενώσουμε επιτέλους Κ-20 και Κ-17 με τις ακαδημίες του συλλόγου, Θα γίνει πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Πέτρο Πασσαλή. Είναι μια άριστη επιλογή.Θα είναι υπεύθυνος για όλους τους προπονητές. Είμαστε σε καταρχήν συμφωνία με ένας από τους καλύτερους προπονητές του χώρου και θα είναι μαζί μας από τέλη Ιουνίου, γιατί τώρα είναι στις εθνικές” είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

“Θα γίνει ασφάλιση όλων των αθλητών. Θα υπάρχει ρουχισμός τις ακαδημίες. Ο πιο μικρός παίκτης θα φορά τα ίδια ρούχα με τους επαγγελματίες. Θα συμμετέχουμε σε αξιόλογα τουρνουά της χώρας και του εξωτερικού. Τμήμα σκάουτινγκ. Για να αποδώσουμε τιμή στους παλαίμαχους, θα τους ενσωματώσουμε στην ομάδα, όπως οι κ.κ. Μπιμπισίδης, Οικονομίδης, Λεκμπέλο, Πασσαλής, Μπουγιουκλής”.

19:01 Ο λόγος στον υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του Σκόρδα Χρήστο Τσομπανίδη: “Αντικείμενο εργασιών μου είναι δημόσια και ιδιωτικά έργα. Η εμπλοκή στην ΠΑΕ και στη διοίκηση του κ. Σκόρδα, έχει ως στόχο τη σωστή διαχείριση της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα. Ο δεύτερος είναι να κατασκευάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα δικό μας προπονητικό κέντρο. Έχω έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Λαγκαδά. Έχω επισκεφτεί δύο χώρους. Ευχαριστώ που με ακούσατε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οι πράξεις θα μας κρίνουν”.

18.54 Ξεκινούν οι ομιλίες των υποψήφιων. Ο λόγος στον Στέφανο Τσιόνκη. “Δεν είμαι οικονομολόγος επενδυτής επαγγελματίας παράγοντας. Είμαι ένα κομμάτι από εσάς. Ελεύθερος επαγγελματίας, πατέρας τριών παιδιών και πάνω απ` όλα Αρης” είπε για να συνεχίσει:

Οι περισσότεροι γνωρίζετε πως βρίσκομαι εδώ και ότι ον κ. Σκόρδα δεν τον γνώριζα. Την ώρα που ο Αρης ήταν σε ελεύθερη πρόταση, το μυαλό των περισσότερων πήγαινε σε ένα πρόσωπο.

Πολλοί κρύφτηκαν. Προσωπικά είχα κάνει πολλά τηλεφωνήματα. Όλοι μου είπαν ότι είμαι τρελός για δέσιμο. Αυτό δεν το άκουσα μόνο από τον κ. Σκόρδα.

Βάλαμε μπροστά ένα άτομο να κρατήσει ζωντανή την ιστορία 99 χρόνων. Αυτό δεν μπορούμε να το πετάξουμε στα σκουπίδια. Αγνώμων και αχάριστος δεν θα γίνω ποτέ απέναντι στον κ. Σκόρδα, τον SUPER 3, τους Ιερολοχίτες και γενικά στον λαό του Αρη. Κουράσαμε τον λαό του Αρη. Ο Αρης γεννήθηκε για να πρωταγωνιστεί. Πρέπει να έρθει επενδυτής. Είναι ό,τι καλύτερο και όποιος δεν το πιστεύει, είναι τρελός. Άλλο όμως να το λέμε και άλλο να το καπηλευόμαστε για να πάρουμε καρέκλα. Ο λαός του Αρη έχει ανάγκη από πράξεις. Μέχρι την ώρα του πραγματικού επενδυτή, ο Αρης πρέπει να βαδίζει σε ήρεμα νερά. Είναι μεγάλη ομάδα και δεν γίνεται να μικραίνει άλλο. Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα πάμε στις κάλπες. Μοναδικός νικητής να είναι ο Αρης. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους και όχι σε στρατόπεδα”.

18.50 Στο τέλος της συνέλευσης θα συζητηθεί το θέμα της μομφής. Παρέμβαση των εκπροσώπων του Super 3, οι οποίοι τονίζουν ότι πρέπει να δεσμευτούν όλοι ότι εφόσον έρθει επενδυτής να γίνει γραπτή πρόταση και να γίνει νέα γενική συνέλευση.

18:46 Ο Λάμπρος Σκόρδας τονίζει για την ΑΜΚ: “Για την ΑΜΚ, αν ήταν γνώστης των πραγμάτων ο κ. Αβάνογλου, κάθε λογαριασμός που ανοίγεται από το ΑΦΜ της ΠΑΕ, δεσμεύεται αυτόματα από το Δημόσιο. Η ΑΜΚ στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, έχει γίνει τρεις φορές. Με τα όσα είπε, απάντησε σε όσα είπε προηγουμένων”.

Η απάντηση του Αβάνογλου: “Λόγω της προσωρινής διαταγήςκ. Σκόρδα, μπορούσατε να ανοίξετε νέο λογαριασμό που να μην δεσμεύει τα χρήματα. Τα άλλα είναι παραμύθια”.

18:45 Παρέμβαση από τον Παναγιώτη Στεφανίδη: “Σας καλώ κ. Σκόρδα και Αβάνογλου, να καταθέσετε τις προτάσεις σας για την επόμενη μέρα. Σαν μέλος της Λέσχης και όχι ως πρόεδρος, ζητώ να ακουστούν προτάσεις, γι αυτό ήρθαμε εδώ. Θα μπορούσε να κατατεθεί πρόταση μομφής από χθες. Δική μου πρόταση να κατατεθούν οι προτάσεις των υποψηφίων”. Καταχειροκροτείται!

18:43 Και πάλι στο βήμα ο Θανάσης Κώνστας: “Για ακόμη μια φορά θα ζητήσω συγνώμη. Επειδή αναφέρθηκε η σχέση μου με τον κ. Τσάκα, ήταν οικονομικός υπάλληλος σε μια εταιρία μου, που ήταν προβληματική. Τον είχα υπάλληλο για μερικούς μήνες και έφερε ένα πρόγραμμα 20.000.000 ευρώ. Είναι η μόνη σχέση που έχω με τον κ. Τσάκα”.

18.36 Τον λόγο παίρνει τώρα ο Αναστάσης Αβάνογλου. “Η ουσία είναι ότι η ομάδα σώθηκε. Για τον κύριο που ζήτησε να αποσύρω την αίτηση μου, θέλω να τον ρωτήσω τι σχέση έχει με τον κ. Τσάκα, γιατί σας είδα μαζί. Τι σχέση θα έχει με τον Άρη ο κ. Τσάκας.
Όσον αφορά τον κ. Σκόρδα, ήμασταν τρεις μήνες διοίκηση και δεν μας αφορούν οι ατασθαλίες που αναφέρατε. Τι θα γίνει αν μαζέψουμε τα χαρτιά από την 6ετή θητεία σας. Με τις πράξεις και που πήρατε πραξικοπηματικά τη διοίκηση, όχι μόνο δεν θέλετε να γίνει ΑΜΚ. Καταθέσατε δύο λογαριασμούς που είναι δεσμευμένοι από το δημόσιο. Αυτό δείχνει ότι δεν θέλετε να γίνει, όπως και το να έρθει επενδυτής, γιατί θα τελειώσει ο ρόλος σας στον Αρη, βάζοντας και τρικλοποδιές στην ΚΜΑ. Άμα έρθει επενδυτής, θα τελειώσετε. Για να έρθει όμως να βάλει τα λεφτά του κάποιος, πρέπει να είναι όλα σωστά. Κανένας δεν θα πετάξει τυφλά τα λεφτά του”.

“Άμα θέλουμε να τραβήξουμε τα φετινά και του χρόνου, να βγάλουμε τον κ. Σκόρδα και του χρόνου. Αν όμως θέλουμε η ομάδα να γίνει όπως την ονειρευόμαστε, να πάει η ΚΜΑ στο ειρηνοδικείο και να καθαιρέσει τον κ. Σκόρδα και να βάλει νέα άτομα, για να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ, ο έλεγχος και να έρθει ένας επενδυτής”, είπε και ολοκλήρωσε ο κ. Αβάνογλου.

18:32 Τον λόγο παίρνει ο Κωνσταντίνος Καρασλίδης τονίζοντας ότι: “Ως μη θεσμικός, θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου όταν πηγαίνω στη Θύρα 7. Υπήρχε μια καυτή πατάτα και τη δώσαμε στα χέρια πέντε ατόμων. Άκουσα τον κ. Αβάνογλου να λέει στο τηλέφωνο ότι δεν παραιτείται. Ένα ευχαριστώ στους πέντε ανθρώπους που έσωσαν την ομάδα. Ευχαριστώ πολύ”.

Ένταση και φραστικές αντιδράσεις στην αίθουσα μετά τα λεγόμενα του κ. Καρασλίδη σχετικά με το ποιος έσωσε την ομάδα!

18. 27 Τον λόγο παίρνει ο Θανάσης Κώνστας, τονίζοντας ότι: “είμαι για 1η φορά υποψήφιος και να με συγχωρείτε για τη συγκίνησή μου. Είμαι υπέρ της συνεργασίας και θα ζητήσω να αποσυρθεί η πρόταση της μομφής. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μόλις λίγες μέρες και θα κριθούν στις εκλογές”.

18.20 Συγκεκριμένα ο Σκόρδας αναφέριε: “Από αυτή την ιστορία, προκύπτει μια τεράστια φαιδρότητα. Μιλάει η πρόταση μομφής για άτομα που έχουν βλάψει τον Αρη την περίοδο 2004-2012. Η περίοδος 2012-2013 περιλαμβάνεται, γιατί ήσασταν μέλη της διοίκησης; Εσείς κύριοι αφήσατε ένα ταμείο όπου υπάρχουν 20.000 ευρώ, που έχουν δοθεί απλά με υπογραφή προέδρου!  Έχω κάποια έγγραφα, που θα αφήσω στο προεδρείο για να δουν ποιοι είναι αυτοί.

Έχω διατελέσει πρόεδρος και παράγοντας στον Αρη πάρα πολλά χρόνια. Να μην είναι ανεπάγγελτοι επίσης λέει ή “επαγγελματίες Αρειανοί”. Πέρα από το επάγγελμα του οδοντίατρου, είμαι και επιχειρηματίας, Είχα ραδιόφωνο, εφημερίδα και σάιτ. Εγώ πιστεύω στην έλευση επενδυτή, αλλά και στη Λέσχη. Λέει η μομφή επίσης ότι δεν βγήκε ανακοίνωση για το “99”. Είπαμε ότι θα κοιτάξουμε να μην γίνει θέμα συζήτησης.

18.17 “Φαιδρότητα αυτή η διαδικασία” την χαρακτηρίζει ο Λάμπρος Σκόρδας και επιχειρηματολογεί σε βάρος των όσων αναφέρουν οι Αβάνογλου, Ψηφίδης.

18.15 Δεν πάρθηκε ακόμη απόφαση γιατί δεν προβλέπεται κάτι σχετικό από το καταστατικό. Τον λόγο παίρνει ο Λάμπρος Σκόρδας! “Επειδή η πρόταση μομφής καταφέρεται προσωπικώς στον κ. Σκόρδα και το αίτημα είναι να οριστεί νέα προσωρινή διοίκηση, θα δώσουμε τον λόγο στον κ. Σκόρδα για να απαντήσει. Δεν υπάρχει κάποια διάταξη στο καταστατικό που να ορίζει διαδικασίες για την πρόταση μομφής” λέει ο πρόεδρος της συνέλευσης, κ. Εμμανουηλίδης

18:13 Κάλεσμα για γιατρό στην κεντρική θύρα

18.00 Πρόταση μομφής καταθέτει ο Αναστάσης Αβάνογλου! Έχει υπογραφές και από τον Γιάννη Ψηφίδη! Διαβάζεται το κείμενο της μομφής από τον πρόεδρο της συνέλευσης. Η πρόταση μομφής είναι κατά του Λάμπρου Σκόρδα, εξηγώντας ένα σκεπτικό με συγκεκριμένους λόγους, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να είναι προσωρινή διοίκηση αυτή του Σκόρδα  “καθώς είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίσει ο Σκόρδας, που με τις ενέργειές του έχει βλάψει τον Άρη”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ζητώντας να οριστεί νέα διοίκηση! Η πρόταση μομφής αναφέρει μεταξύ άλλων πως: “αυτοί που θα αναλάβουν πρέπει να μην έχουν βλάψει τον Άρη την περίοδο 2004-2012, να έχουν γνώσεις και πείρα σε μεγάλες επιχειρήσεις, να μην είναι ανεπάγγελτοι ή επαγγελματίες Αρειανοί, να πιστεύουν στην προσπάθεια εξυγίανσης του Αρη μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο, να πιστεύουν στην ανάγκη παρουσίας ενός επενδυτή”.

Γίνονται διαβουλεύσεις εάν θα ψηφιστεί τώρα η πρόταση μομφής ή μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης. Το προεδρείο επιφυλλάσσεται να δει τι προβλέπει το καταστατικό σχετικά με τις προτάσεις μομφής!

Διακοπή της συνέλευσης για να διαπιστωθεί τι αναφέρει το καταστατικό.

17.58 “Θα παρακαλέσω να σεβαστούμε τον χώρο, τους 21 τίτλους και την φανέλα του Νίκου Γκάλη, την ίδια την ιστορία μας που είναι πάνω από τα κεφάλια μας” τονίζει ο πρόεδρος της συνέλευσης κ. Εμμανουηλίδης. Τσιόνκης, Τσομπανίδης και Βασβάνης θα μιλήσουν από πλευράς ψηφοδελτίου του κ. Σκόρδα.

17.57 Παρόντες (στα… ορεινά των κερκίδων) Αντώνης Ζαμπέτας, αλλά και Ντίμης Παπαϊωάννου.

17.53 Ο Στεφανίδης ανακοινώνει ότι δυο είναι οι υποψηφιότητες για την ΠΑΕ, όπως έχουν κατατεθεί στο δ.σ. της ΚΜΑ. Του Λάμπρου Σκόρδα και του Δημήτρη Ηλιάδη! Όχι κάποιος τρίτος, αν και στις κερκίδες είναι ο Αναστάσης Αβάνογλου, οι πληροφορίες για τον οποίο ήθελαν ότι θα θέσει υποψηφιότητα! Οι δυο υποψήφιοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και θα υποβληθούν ερωτήσεις από τα μέλη της ΠΑΕ. Ο Στεφανίδης προτείνει για πρόεδρο της συνέλευσης τον Τάσο Εμμανουηλίδη και αντιπρόεδρο τον Σπύρο Χριστοφορίδη και γραμματέα την Ειρήνη Παπαντελάκου. Οι προτάσεις του γίνονται αποδεκτές.

17. 51 “Όποιος θέλει να επενδύσει στην ΠΑΕ δεν θα μπούμε εμπόδιο, ας έρθει να επενδύσει. Θα τους δώσουμε ότι στοιχεία χρειάζεται” λέει από μικροφώνου ο Στεφανίδης.

17.50 Παρών και ο Αναστάσης Αβάνογλου στο γήπεδο.

17.46 Ξεκινάει η γενική συνέλευση της ΚΜΑ. Ο Πάνος Στεφανίδης ζητάει να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για την γενοκτονία των Ποντίων. Όπως ανακοινώνει στη συνέχεια, τα μέλη του  δ.σ. του φορέα δεν θα πάρουν μέρος σε καμία ψηφοφορία για να μην επηρεάσουν τα υπόλοιπα μέλη. Ο Στεφανίδης κάνει ένα μικρό απολογισμό στις λίγες μέρες που βρίσκονται στη διοίκηση της ΚΜΑ.

17.40 O πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης ζητάει από τον κόσμο να συγκεντρωθεί για να αρχίσει σε λίγο η διαδικασία της συνέλευσης. Παρών ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Ψηφίδης.

17.22 Παρών ο Λάμπρος Σκόρδας με τον Θανάση Κώνστα στο κυλικείο του Παλέ. Παρόντες και οι Στάθης Τσομίδης, Ηλίας Πόππης, Σπύρος Χριστοφορίδης. Περίπου 400 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο γήπεδο.

17.00 Eλάχιστος κόσμος ακόμη στις κερκίδες του Αλεξάνδρειου, δεν ξεπερνούν τους 200 οι φίλαθλοι του Άρη μέχρι τώρα. Έχουν προσέλθει οι Άγγελος Μισιρλής, Σήμης Ηλιάδης, Μπάμπης Κωτσιόπουλος, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Νίκος Βαλεργάκης.

16.41 Στο γήπεδο είναι οι Δημήτρης Ηλιάδης, Τάσος Ταμπακούλης, Βασίλης Φουρλίγκας, Κώστας Γεωργιάδης, αλλά και ο Κώστας Χαριτωνίδης διευθυντής του Παλέ και ο Άρη Στεφανίδης.

16. 20 Παρόντες ο πρόεδρος της ΚΜΑ Π’ανος Στεφανίδης και ο ταμίας του φορέα Δημήτρης Τατάκης.

16.16 Ο κόσμος προσέρχεται και παίρνει τα καρτελάκια του, στην κεντρική είσοδο του Αλεξάνδρειου, όπου έχει στηθεί το “στρατηγείο” του φορέα, με τους υπαλλήλους να εξυπηρετούν τον κόσμο.

16.11 Στο κέντρο του “Νick Galis Hall” έχει στηθεί μια οθόνη με την αφίσα της ΚΜΑ σχετικά με τη γενική συνέλευση και προτζέκτορας για παρουσιαστούν οι όποιες θέσεις των υποψήφιων.

16.03 Kαλησπέρα σας από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο! Οι τελευταίες λεπτομέρειες και οι ετοιμασίες για τη γενική συνέλευση έχουν ξεκινήσει. Ελάχιστος κόσμος στο γήπεδο. Για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει μια γενική συνέλευση της ΚΜΑ.

 

To Top