Τι είναι οι μυρμηγκιές που άφησαν εκτός τον Κώστα Μήτογλου

Για έναν λόγο που είναι από τους πιο σπάνιους που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο μπάσκετ έμεινε χθες εκτός δράσης στο φιλικό με τον Ερμή Λαγκαδά ο Κώστας Μήτογλου και θα μείνει και για κάποιες μέρες ακόμα, αφού όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ έβγαλε μυρμηγκιές.

Τι είναι οι μυρμηγκιές; Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαδίκτυο πρόκειται για “καλοήθες εξόγκωμα που προκαλείται από έναν ιό στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και μεταδίδεται με την επαφή. Αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα δερματική πάθηση μετά την ακμή και αν και εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και σε ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας. Υπάρχουν διάφορα είδη μυρμηγκιάς, όπως οι κοινές, οι δακτυλικές, οι νηματοειδείς, οι επίπεδες και οι περιονυχικές”.

Ως θεραπεία συνίσταται τονίζεται πως “ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε τις μυρμηγκιές είναι να ξεχάσετε την ύπαρξή τους και να μην τις πειράξετε, καθώς τις περισσότερες φορές υποχωρούν μόνες τους. Η διάρκεια παραμονής τους ποικίλλει από 6 μήνες έως 2 χρόνια. Στην περίπτωση, ωστόσο, που επιμένουν, ενοχλούν ή έχουν κακή όψη, συμβουλευθείτε κάποιον γιατρό”.

Η ενημέρωση που υπήρχε από την ΚΑΕ κάνει λόγο για επιστροφή του παίκτη σε λίγες μέρες στις προπονήσεις.

 

To Top