Τι ζητάει η Σούπερ λίγκα για να κάνει πρωτάθλημα με 18 ομάδες

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στη 1 μ.μ. η Σούπερ λίγκα με κύριο θέμα την υπόθεση του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο τάσεις.

Η μία τάση είναι αυτή που εκφράζεται από ονάδες που μαζί με την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού βλέπουν θετικά την προοπτική να γίνουν 18 οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας από την περίοδο 2013-2014 ώστε να “αποκατασταθούν” στην Football League από φέτος οι τρεις “αδικημένες” ομάδες.

Η δεύτερη τάση είναι από ομάδες που είναι από αρνητικές έως ουδέτερες αλλά σε κάθε περίπτωση θα βάλουν στο τραπέζι συγκεκριμένες προϋποθέσεις πριν ξεκαθαρίσουν την στάση τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι ίδιες προϋποθέσεις δεν θα μπουν και από τις ομάδες που καταρχάς βλέπουν θετικά το θέμα.

Οι προϋποθέσεις αυτές θα είναι οικονομικές και κυρίως να υπάρξει έγγραφη δέσμευση από πλεύρά της πολιτείας ότι οι δύο νέες ομάδες που θα μπουν στην κατηγορία δεν θα παίρνουν χρήματα από τα έσοδα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και το ποσό που τους αντιστοιχεί θα καλυφθεί από την πολιτεία (ΟΠΑΠ).

Επίσης, θα συζητηθεί η διενέργεια αναλογιστικής μελέτης ώστε η προσθήκη δύο νέων ομάδων στην κατηγορία να μην βαρύνει την λειτουργία του πρωταθλήματος και τις υπόλοιπες ομάδες. Η πρόταση να ανέβουν του χρόνου πέντε ομάδες και να πέσουν τρεις θα απορριφθεί αμέσως και η συζήτηση γίνει μόνο επί της ιδέας να πέσουν δύο και να ανέβουν τέσσερις.

To Top