ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι ισχύει με την ευρωπαϊκή λίστα του Άρη – Ο Σαμόρα πιθανότερος αντί του Σαβέριο

Μέχρι σήμερα το βράδυ, ο Άρης έχει δικαίωμα να κάνει δυο αλλαγές στην λίστα των ποδοσφαιριστών που δήλωσε στην UEFA για τα παιχνίδια με την Ντινάμο Κιέβου, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Η μία είναι πλέον δεδομένη: ο Εμπακατά έφυγε και στη θέση του θα δηλωθεί ο Μοντόγια.

Ο Άρης την περασμένη Παρασκευή δήλωσε 21 ποδοσφαιριστές που είναι οι εξής: Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Εμπακατά, Ματαρίτα, Φεράρι, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζουλ, Νταρίντα, Τζούρασεκ, Ρουπ, Πάβιτσιτς, Λουίς Πάλμα, Μενέντες, Σαβέριο, Κάρλσον Μορόν, Χουτεσιώτης, Παναγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Μπεκιαρίδης.

Ο Άρης δήλωσε μόνο 21 ποδοσφαιριστές και όχι 25 που είναι το όριο, λόγω των περιορισμών από την UEFA.

Σε μια λίστα με 25 παίκτες, μπορούν να δηλωθούν 17 ποδοσφαιριστές ανεξάρτητα από εθνικότητα, αλλά οι οκτώ υποχρεωτικά να είναι γηγενείς.

Η UEFA θεωρεί ως γηγενή έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος πρέπει να έχει προπονηθεί σε ομάδα της χώρας για τουλάχιστον τρία χρόνια μεταξύ των 15 και των 21 ετών.

Για κάθε έναν λιγότερο παίκτη που δηλώνεται ως «γηγενής», αφαιρείται μια θέση στην Α’ λίστα.

Ο Άρης που δήλωσε ως γηγενείς τέσσερις παίκτες (Χουτεσιώτης, Μπεκιαρίδης, Χριστοδουλόπουλος, Παναγίδης), είναι υποχρεωμένος να αφαιρέσει τέσσερις, γι αυτό και δήλωσε 21 ποδοσφαιριστές στη λίστα Α.

Τώρα όσον αφορά τις αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει, μέχρι σήμερα, λογικά θα αντικατασταθεί (μετά τον Εμπακατά) και ο τραυματίας Σαβέριο που δεν προλαβαίνει τα δυο παιχνίδια με τους Ουκρανούς και μένει να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση του. Μια σκέψη που υπάρχει είναι να το κενό να καλύψει ο άλλος διεθνής Κοσταρικανός, Άλβαρο Σαμόρα.

 

Τι ισχύει με την ευρωπαϊκή λίστα του Άρη

Μέχρι αύριο το βράδυ, ο Άρης έχει δικαίωμα να κάνει δυο αλλαγές στην λίστα των ποδοσφαιριστών που δήλωσε στην UEFA για τα παιχνίδια με την Ντινάμο Κιέβου, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Ο Άρης την περασμένη Παρασκευή δήλωσε 21 ποδοσφαιριστές που είναι οι εξής: Cuesta, Odubajo, M’Bakata, Matarrita, Ferrari, Fabiano Leismann, Brabec, Mvondo, Darida, Đurasek, Rupp, Pavicic, Luis Palma, Menendez, Saverio, Moberg Karlsson, Loren Moron, Χουτεσιώτης, Παναγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Μπεκιαρίδης.

To Top