Τι ισχύει με την τελευταία αγωνιστική της Basket League

Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη (08/05) με σοβαρό κίνδυνο να ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματά της και να επαναληφθεί. 

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ θεωρώντας πως ο ορισμός-κλήρωση όλων των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής ήταν παράνομος.

Αιτία; Η διαδικασία έγινε με δύο μέλη της ΚΕΔ (Κορομηλάς, Ταβουλαρέας) ενώ ο νόμος προβλέπει τουλάχιστον τρία μέλη να είναι στη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ οι περισσότερες ομάδες ζήτησαν να αποσύρει ο Ολυμπιακός την προσφυγή ώστε να μην καθυστερήσει η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο εκπρόσωπος του Προμηθέα ανέφερε συγκεκριμένα, «ήμουν παρών στη διαδικασία. Έγινε με δύο άτομα καθώς ο Συμεωνίδης είχε αποχωρήσει νωρίτερα. Γεννάται ζήτημα παρανομίας της κλήρωσης βάσει των κανονισμών εφόσων η ΚΕΔ έχει τέσσερα μέλη, αλλά την ίδια στιγμή οι αποφάσεις της ΚΕΔ είναι άμεσα εκτελεστέες. Πρέπει να πάρει απόφαση το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ για αναβολή της αγωνιστικής».

Η πλειοψηφία των ομάδων ήθελε να διεξαχθεί κανονικά η αγωνιστική κι έτσι ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος εισάκουσε και πήρε πάνω του την ευθύνη.

Στις 16/05 που το ΑΣΕΑΔ θα δικάσει την προσφυγή του Ολυμπιακού, θα κριθούν πολλά όμως.

Αν ο δικαστής δικαιώσει τον Ολυμπιακό και κρίνει παράνομη τη διαδικασία τότε θα ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης αγωνιστικής και θα ξαναγίνουν τα παιχνίδια.

To Top