Τι κάνουν σήμερα οι πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου του Άρη

Η κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τίτλου για τον Άρη, “στοίχειωνε” επί σειρά ετών τα όνειρα των οπαδών του καθώς παρά τις εξαιρετικές Ευρωπαϊκές εμφανίσεις κατά την δεκαετία του 1980 οι “κίτρινοι” δεν κατάφερναν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί.

Η “λύτρωση” ήρθε στις 16 Μαρτίου (σαν σήμερα) του 1993 όταν επικράτησαν στο Τορίνο της Έφες Πίλσεν στον τελικό με 50-48 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι για να σηκώσουν έτσι το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το SentraGoal,απαντάει σήμερα στην κλασική ερώτηση: “Τι κάνουν οι πρωταγωνιστές εκείνης της επιτυχίας” για να διαπιστώσει ότι αρκετοί από εκείνη την ομάδα έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το μπάσκετ.

Σβι Σερφ: Ο Σβι Σέρφ παραμένει μάχιμος στην προπονητική. Ο 62χρονος τεχνικός τον Δεκέμβριο του 2013 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μακάμπι Ρισόν. Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε και αρθρογράφος στην Ισραηλινή ιστοσελίδα one.co.il.

O τότε συνεργάτης του, Νίκος Κεραμέας είναι τεχνικός διευθυντής των τμημάτων μπάσκετ του “Μαντουλίδη” ενώ ο τότε μάνατζερ Φάνης Ταρνατώρος ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ρόι Τάρπλέι: Σταμάτησε το μπάσκετ σε ηλικία 42 ετών το 2006. Η ζωή θα μπορούσε άνετα να γίνει σενάριο ταινίας. Είχε στο ενεργητικό του καταδίκες, φυλακίσεις, αποκλεισμούς από το NBA λόγω χρήσης ναρκωτικών …

Τελευταία του ομάδα ήταν το Michigan Mayhem στο CBA. Ως μόνιμη κατοικία του δηλώνει το Ντάλας αλλά κανείς δεν μπόρεσε τα τελευταία χρόνια να τον εντοπίσει.

Παναγιώτης Γιαννάκης: Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών. Πριν από λίγους μήνες ο Άρης τον προσέγγισε ζητώντας του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ωστόσο το φλερτ δεν προχώρησε καθώς δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα της συνεργασίας του με την Κινέζικη Ομοσπονδία.

Γιώργος Γάσπαρης: Μετά το πέρασμα του από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου ανέλαβε υπεύθυνος τμημάτων υποδομής του Ερμή Πειραιά. Πρόσφατα αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά της Νέας Σμύρνης. Θα κατέβει στις εκλογές Αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδιασμό του Σταύρου Τζουλάκη.

Βαγγέλης Βουρτζούμης: Μέχρι και πριν από έναν χρόνο συνέχιζε να παίζει μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο με την ομάδα της Πεντέλης. Πλέον έχει σταματήσει, άνοιξε δική του επιχείρηση (το αντικείμενο της έχει να κάνει με τις κατασκευές)και δεν ασχολείται καθόλου με το μπάσκετ.

Μέμος Ιωάννου: Μετά το πετυχημένο πέρασμα του από τον Κύπρο δεν ασχολήθηκε με την προπονητική σε επαγγελματικό επίπεδο.

Βασίλης Λυπηρίδης: Εργάζεται στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας στην Β. Ελλάδα, είναι ενεργό μέλος του συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Άρη.

Ντίνος Αγγελίδης: Εργάζεται στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας στην Αθήνα. Είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Δια χειρός” ενώ διαθέτει πρακτορείο ΠΡΟΠΟ.

Τζέι Τζέι Άντερσον: Εξακολουθεί να εργάζεται στο Μέμφις. Είναι μέλος του τεχνικού τιμ των Γκρίζλς (director pro plauer personnel)

Μιχάλης Μισούνοφ: Μετά από δυο χρόνια στην φυλακή (είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παράνομη κατοχή όπλων)ο Μισούνοφ το 2011 αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μίροσλαβ Πετσάρσκι: Δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και για αυτό δεν έπαιξε στον τελικό. Σήμερα έχεο μια Ακαδημία Μπάσκετ (Maxim Camp) και ζει μόνιμα στο Ζλάτιμπορ. Είχε και εξακολουθεί να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Ομπράντοβιτς.

Λευτέρης Σούμποτιτς: Δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του Τορίνο. Εργάζεται στο Λίβανο ως προπονητής, ανανέωσε μάλιστα πρόσφατα την συνεργασία του για άλλη 2 χρόνια με την Αλ Ριάντι.

To Top