Τι λέει η FIBA για τον Καλάθη

Ο Νικ Καλάθης θα μείνει εκτός επίσημων και φιλικών αγώνων έως και την 18η Αυγούστου (για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας, στο ΝΒΑ) κάτι που έγινε μεν, γνωστό πριν δυο ημέρες, αλλά τη σχετική απόφαση της FIBA δεν την είχαμε δει.

Αυτό που διευκρινίζεται είναι ότι η ποινή του στο ΝΒΑ εξακολουθεί να ισχύει. Ο διεθνής γκαρντ θα μπορεί να πατήσει παρκέ, 12 ημέρες πριν την εκκίνηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα προλάβει τα δυο τελευταία φιλικά της Εθνικής, με την Τουρκία (20 και 22 Αυγούστου).

Αναλυτικά η απόφαση

“Στις 18 Απριλίου 2014, το ΝΒΑ ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Νικ Καλάθη για 20 αγώνες λόγω παραβίασης του κανονισμού για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση και την κλήση του αθλητή από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, η FIBA κατέθεσε την υπόθεση προς συζήτηση( σύμφωνα με τους κανονισμούς της WADA και τους εσωτερικούς κανόνες της FIBA) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της FIBA, με στόχο να αποφασιστεί το μέγεθος της τιμωρίας που πρέπει να επιβληθεί στον Νικ Καλάθη στις διοργανώσεις της FIBA.

Κατόπιν αιτήματος του παίκτη, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της FIBA πραγματοποίησε ακρόαση μέσω τηλεφώνου στις 16 Ιουλίου 2014. Το Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση του στις 21 Ιουλίου 2014, δηλώνοντας πως ο κ. Καλάθης έχει παραβεί τους όρους κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Συνεπώς, ο αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της FIBA για περίοδο 4 μηνών, η οποία ξεκινά από τις 19 Απριλίου 2014 και ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου 2014. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν επιτρέπεται στον παίκτη να αγωνιστεί σε κανέναν αγώνα καλαθοσφαίρισης, συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών αναμετρήσεων.

Η ετυμηγορία που δόθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει ισχύ για την FIBA και όλες τις εθνικές ομοσπονδίες που μετέχουν σε αυτή και δεν έχει καμία επίπτωση την υφιστάμενη απόφαση του NBA.

Στην απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση μέσα σε 14 μέρες στο Συμβούλιο Εφέσεων της FIBA”.

Πηγή: sport24.gr, sportando.com

To Top