Τι πρέπει ν’ αλλάξει για να αποφύγει ο Άρης τις περιπέτειες!

Τα ίδια Παντελή τα ίδια Παντελάκη μου… Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ομάδα μπάσκετ δεν τα κατάφερε σε παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά και υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα και τα πράγματα δεν είναι πλέον ευχάριστα γι αυτήν βαθμολογικά.

Και όλα αυτά ενώ ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα στην Πάτρα αλλά και ενώ αναμένεται η  απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ σύμφωνα με την οποία θα ξέρουν στην ΚΑΕ  αν θα τιμωρηθεί η όχι με αφαίρεση βαθμών η ομάδα .

Ας δούμε όμως τι λάθη έγιναν και ο Άρης δεν έχει την πορεία που θα περίμεναν οι διοικούντες αλλά και η τεχνική ηγεσία.

Σίγουρα η επιλογή των παικτών το καλοκαίρι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ίσως λόγω του μικρού μπάτζετ (αφού ένα μεγάλο μέρος από τα σίγουρα έσοδα της χρονιάς πήγε στους διακανονισμούς  για να απεμπλακεί η ΚΑΕ από τα Ban) ο Άρης πήγε ως προς τους ξένους μόνο ουσιαστικά σε μια λύση από το πάνω ράφι αυτή του Χάνλαν καθώς τα χρήματα ήταν περιορισμένα και οι πρωτοκλασάτοι παίκτες ζητούσαν απολαβές που ήταν πέρα από τις δυνατότητες των οικονομικών της ομάδας.

Αλλά και στους Έλληνες τα πράγματα ήταν τα ίδια. Η ομάδα  αγωνιστικά δεν έχει την βοήθεια από το Ελληνικό στοιχείο σε σχέση με άλλες ομάδες αφού λείπουν οι παίκτες πρωταγωνιστές.

Ο Σχίζας μέχρι τώρα δεν βοήθησε αφού είναι τραυματίας όπως και ο άτυχος  Σιδηροηλίας που εγχειρίστηκε και θα χάσει τον πρώτο γύρο ενώ Κώττας και  Πουλιανίτης είναι για δευτερεύοντες ρόλους. Όσο για το μεγάλο ταλέντο του Άρη τον Νετζήπογλου δεν είναι ακόμη έτοιμος να αλλάξει την μορφή ενός αγώνα μόνος του.

Τι πρέπει να γίνει τώρα για να αλλάξει η κατάσταση; Ήδη ο Φίνκε και σωστά θεωρείται παρελθόν και στην θέση του πάρθηκε ένα 4αρι και όχι ένας σέντερ που χρειαζόταν και χρειάζεται ακόμη η ομάδα ο Κέλι (2.03μ). Ο τελευταίος έπαιξε μόλις δέκα λεπτά με μια προπόνηση και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα και να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Και ο Λόκετ θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν και στην θέση του ο Καστρίτης αποφάσισε να πάρει όχι ένα καθαρόαιμο πεντάρι όπως λένε οι πληροφορίες αλλά  έναν κοντό (1.93μ) που παίζει στις θέσεις του πόιντ γκαρντ αλλά του σούτινγκ γκαρντ, καλό σουτέρ γιατί ίσως γιατί αρέσκεται να παίζει με τρείς κοντούς περιφερειακούς αλλά και να βοηθάει ο νέος παίκτης και οργανωτικά.

Αυτοί οι δυο νέοι παίκτες θα δουλέψουν με την ομάδα και πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμοι όχι τόσο για τον αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα όσο και με τον Ηρακλή στην μεθεπόμενη αγωνιστική στο Παλέ σε ένα παιχνίδι που έτσι που ήρθαν τα πράγματα θα είναι ένας τελικός.

Όμως πέρα από αυτούς τους δυο η ομάδα χρειάζεται και σέντερ φόβητρο για τους αντιπάλους που λόγω του ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάνουν οι αντίπαλοι  πάρτι κάτω από το καλάθι των κιτρινόμαυρων . Θα θυσιάσει ο Καστρίτης έναν κοντό ξένο ;

Θα το έκανε ίσως τώρα αν υπήρχαν τα χρήματα για έναν σέντερ που θα δυναμώσει την ομάδα . Μάλλον θα πάει έτσι για κάποια παιχνίδια και αν δεν αλλάξει κάτι αγωνιστικά τότε ίσως γίνει η υπέρβαση με απόφαση της διοίκησης και με την συμβολή των γνωστών Αρειανών (αυτών που πάντα συμβάλλουν οικονομικά).

Πάντως και ο Καστρίτης τον οποίο εμπιστεύτηκε η διοίκηση είναι ντεφορμέ τελευταία ως προς το κοουτσάρισμα και αυτός θα πρέπει να συνέλθει.

Όπως τον επαινέσαμε για τον αγώνα της πρεμιέρας έτσι τονίζουμε και τα λάθη του στα τελευταία παιχνίδια. Προπονητής και παίκτες ας συνέλθουν και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην μπει η ομάδα σε περιπέτειες.

Θα ήθελα σαυτό το σημείο να αναφερθώ στον Λόκετ και στον επαγγελματισμό του. Αν και ήξερε ότι το χθεσινό ήταν το τελευταίο του με την φανέλα αυτός έδωσε ότι μπορούσε για την νίκη της ομάδας.

Ο κόσμος του Άρη ήταν και πάλι κοντά στην ομάδα και την βοήθησε αλλά δυστυχώς για ένα ακόμη παιχνίδι οι παίκτες δεν του χάρισαν την νίκη.
Νέα λάθη από την διαιτησία σε βάρος του Άρη . Όπως και στο προηγούμενο σχόλιο μου είπα ότι είναι θέμα της διοίκησης  και αυτή θα πρέπει να κοιτάξει πως θα προστατέψει την ομάδα.

ΥΓ: Ακούω τους ειδικούς να λένε ότι ο Χάνλαν δεν κάνει. Όταν τα περιμένουν όλα από έναν παίκτη και οι αντίπαλες ομάδες στήνονται αμυντικά επάνω του ως προς το πώς θα τον περιορίσουν μην περιμένετε από τον Χάνλαν χωρίς βοήθεια από τους άλλους να βάζει σε κάθε παιχνίδι τριάντα πόντους.

To Top