ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι σημαίνει η (ενδεχόμενη) αναδιάρθρωση της Α1 για τον Άρη και το ρόστερ του…

Εφόσον “περάσει” από την ΕΟΚ η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε με 14-0 χθες στον ΕΣΑΚΕ και την επόμενη σεζόν η Α1 έχει 16 ομάδες, τότε ο Άρης θα πρέπει να “τρέξει” ακόμα πιο γρήγορα στον σχεδιασμό του.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Βασικά θα πρέπει να αποφασίσει πιο γρήγορα ο Δημήτρης Γουλιέλμος πώς θα πορευτεί ο Άρης, αν θα αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών ή αν θα συνεχίσει η ομάδα υπό καθεστώς του περιορισμού που της έχει επιβληθεί από τη FIBA.

Η αύξηση των ομάδων σε 16 σημαίνει ότι ανοίγουν τουλάχιστον 10-12 θέσεις Ελλήνων παικτών περισσότερες στο πρωτάθλημα, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Άρης, ειδικά με απαγορευτικό μεταγραφών, θα πρέπει να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα για να διαμορφώσει το ρόστερ του, το οποίο ούτως ή άλλως θα πρέπει να είναι αυξημένο σε σχέση με το φετινό.

Επίσης, από τη στιγμή που πολύ δύσκολα θα παραμείνει κάποιος ξένος από την φετινή ομάδα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι πολύ πιθανό το βάρος να πέσει στο ελληνικό στοιχείο, στο σενάριο που οι κίτρινοι δεν κάνουν άρση του απαγορευτικού μεταγραφών. Πάντως ακόμα και σήμερα υπάρχουν ξένοι παίκτες – μετρημένοι μεν – που μπορούν να αποκτηθούν από τον Άρη και να βελτιώσουν την ποιότητα του ρόστερ…

To Top