Τι σημαίνει το «χέρι-χέρι» Τσίπρα και Γιούνκερ

Πολλές φορές η γλώσσα του σώματος λέει πολλά περισσότερα από τις προσεκτικές λεκτικές διατυπώσεις. Η σωματική μνήμη, η αμηχανία, ο ενθουσιασμός ή η απογοήτευση αντανακλώνται μερικές φορές και στις κινήσεις του σώματος. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ένας από αυτούς, ο Πίτερ Κόλετ, ειδικός στη γλώσσα του σώματος και συγγραφέας του βιβλίου Book of Tells, επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει το νόημα και τη σημασία της χειρονομίας να πιαστούν χέρι-χέρι ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Γιούνκερ ήταν εκείνος που πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, κερδίζοντας έτσι το πάνω χέρι και αναλαμβάνοντας μια θέση κυριαρχίας και ελέγχου.

«Στην Ελλάδα είναι πιο σύνηθες να κρατιούνται δύο άνθρωποι χέρι-χέρι, κάτι που μπορεί να εξηγήσει ίσως γιατί ο κ. Γιούνκερ μοιάζει να αισθάνεται πιο άβολα από τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε άρθρο του στην διαδικτυακή έκδοση του guardian.

Όπως όμως επιβεβαιώνει o φωτογραφικός φακός, αναφέρει ο Κολετ, ο κ. Γιούνκερ ήταν εκείνος που πήρε την σχετική πρωτοβουλία, κερδίζοντας έτσι το πάνω χέρι και αναλαμβάνοντας μια θέση κυριαρχίας και ελέγχου, που μοιάζει με εκείνη μεταξύ γονέα και παιδιού, αναφέρει.

Ίσως ο Γιούνκερ έχει το χέρι του από πάνω επειδή η συνάντηση λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες και θέλει να αναλάβει το ρόλο του οικοδεσπότη. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να είναι απλώς επειδή θεωρεί τον εαυτό του σημαντικό εταίρο.

Πηγή: The Guardian-thetoc.gr

To Top