«Τι συμβαίνει με το δάνειο του Άρη, αλλά και του ΠΑΟΚ και την ΕΕΑ»!

Το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα μίλησε για την υπόθεση αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι δυο ομάδες για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα είναι να ενημερώσει την Επιτροπή για την προέλευση των χρημάτων τους, εφόσον πρόκειται για δάνειο που έχει συναφθεί.

Συγκεκριμένα για τον ρωτήθηκε τι γίνεται εφόσον τα χρήματα που αναμένεται να έρθουν είναι από το εξωτερικό…

«Το σωστό για όλες τις ΠΑΕ είναι να ζητήσουν άδεια από την επιτροπή για να συναφθεί το δάνειο. Υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Λένε ποια επιχείρηση ενισχύει την ΠΑΕ με ένα δάνειο, και αφού συναφθεί επίσημα το δάνειο υπάρχουν οι σχετικές ωφέλειες. Δεν αλλάζει κάτι αν το δάνειο προέρχεται από το εξωτερικό. Το θέμα είναι να είναι νόμιμα τα χρήματα, να μην είναι ξέπλυμα» είπε μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις».

Ακόμη η Μαρούπα υπογράμμισε:
«Σύμφωνα με την αθλητική νομοθεσία τα δάνεια που συνάπτουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ για λογαριασμό της οφείλουν να γνωστοποιούνται στην ΕΕΑ εκ των προτέρων πριν συναφθούν και η Επιτροπή δίνει σχετική άδεια αφού μάθει από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά. Αν όντως έχει συναφθεί δάνειο με τον ΠΑΟΚ που δεν είναι σε γνώση μας, υπάρχει θέμα.

Συνάπτεται με το πιστοποιητικό το θέμα του δανείου, αν τα χρήματα έχουν έρθει από αδιευκρίνιστες πηγές και εμπίπτουν σε πιθανότητα ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή από παράνομες πράξεις. Θα πρέπει λοιπόν να δώσουν διευκρινίσεις τα μέλη της διοίκησης στην επιτροπή. Αν δεν προηγηθεί αυτή η διαδικασία το δάνειο είναι άκυρο».

Στο ερώτημα για το αν μπορεί να ανακληθεί η αδειοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και με ποιο αιτιολογικό είπε: «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος μπορεί να ανακληθεί η άδεια. Το αν θα εμπίπτει σε αυτό που λέμε δημόσιο συμφέρον θα ισχύει μόνο αν πρόκειται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μπορεί να είναι δάνειο από την τράπεζα, όμως μπορεί και τα χρήματα να έχουν έρθει από παράνομες πηγές».

Για το αν το συγκεκριμένο θέμα θα είναι θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ την Τρίτη, τόνισε: «Δε γνωρίζω αν θα είναι στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση. Έχει γίνει μεγάλος θόρυβος και δυστυχώς είμαστε σε συγκυρία που όλες οι ΠΑΕ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ας μην προκαλούν δυσανάλογο θόρυβο προς αυτό που θέλουν να πετύχουν».

Παραδέχθηκε ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας η στάση της ΕΕΑ είναι πιο χαλαρή: “Μία ομάδα, ο Ολυμπιακός, κατήγγειλε ότι κακώς το βόλεϊ του Ηρακλή παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα διότι δεν είχε καθαρή φορολογική ενημερότητα. Φτάσαμε στο σημείο να πούμε ότι αφού το καταγγέλλετε τώρα ελάτε όλες οι ομάδες να σας κάνουμε έλεγχο. Μόνο η Λαμία είχε φέρει όμως φάκελο και δώσαμε άλλη μια προθεσμία.

Ήρθε ο δικηγόρος της ομοσπονδίας μετά και μας είπε ότι η οικονομική συγκυρία έχει αγγίξει όλες τις ομάδες. Αν κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις ΠΑΕ, πόσες από αυτές θα είναι εντάξει οικονομικά; Αντιλαμβανόμενοι πως πρέπει σε αυτή τη συγκυρία να λειτουργήσουμε διαφορετικά και παρότι έχουμε επιδιώξει την κάθαρση, δεν μένουμε ασυγκίνητοι διότι σε λίγο δε θα υπάρχει πρωτάθλημα και θα γίνουν όλα ερασιτεχνικά».

To Top