Τι «φέρνει» ο Μασάδο, τι περιμένει ο Άρης για να κάνει… επανεκκίνηση!

Ο Μανουέλ Μασάδο αναλαμβάνει τον Άρη σε μια περίοδο που απαιτείται ψυχραιμία, δουλειά και πάνω απ’ όλα ηρεμία για να βγει η ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Το PRESSARIS σκιαγραφεί τον Μασάδο, ο οποίος θα υπογράψει τη Δευτέρα και θα πιάσει δουλειά στο Κλεάνθης Βικελίδης, ζυγίζει τι “φέρνει” ο Πορτογάλος μαζί με την ποδοσφαιρική κουλτούρα του και καταγράφει τι περιμένει ο Άρης. Για να σώσει φέτος, ό,τι σώζεται!

Ο Πορτογάλος μπορεί να μην έχει «βαρύ» βιογραφικό, αλλά έχει την φήμη του προπονητή με έφεση στο να χτίζει ομάδες. Δεν έχει περάσει από τους παραδοσιακά ισχυρούς της πατρίδας του, δεν έχει δουλέψει εκτός Πορτογαλίας. Ο Άρης του δίνει το κίνητρο, ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία για να δείξει τις δυνατότητές του σε ένα άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.    

Η φήμη που τον συνοδεύει στην καριέρα του εστιάζεται σε δυο παραμέτρους:

Στην φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο και ό,τι συνεπάγεται αυτού και στη προσωπικότητα του. Η προσδοκία των ανθρώπων του Άρη είναι να κερδίσει η ομάδα τα στοιχεία που ο Πορτογάλος θα επιδιώξει να επιβάλει με την παρουσία του. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο αγωνιστικό τμήμα απαιτούν επανεκκίνηση για να σωθεί η χρονιά και ταυτόχρονα να μπουν οι βάσεις για την επόμενη.  

Τί περιμένει ο Άρης από τον Μανουέλ Μασάδο;

1. Την εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων. Είναι κοινό μυστικό ότι η ηρεμία έχει διαταραχθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό μετά τα τελευταία γεγονότα (βλέπε απομόνωση παικτών, κακές σχέσεις με προπονητή). Σ’ αυτό τον τομέα μπορεί ο 56χρονος να βάλει τη δική του σφραγίδα. Είναι λάτρης της πειθαρχίας, ωστόσο δεν την επιβάλει με αυταρχικό και δηκτικό τρόπο.  Λέγεται, πως έχει χάρισμα στο να δημιουργεί ψυχολογία. Η ομάδα τη χρειάζεται όσο ποτέ το τελευταίο διάστημα.

2. Αυτό που χαρακτηρίσαμε «επανεκκίνηση» δεν αφορά μόνο στην χάραξη των στόχων με την παρουσία ενός νέου προπονητή. Αφορά στην αγωνιστική ανασυγκρότηση, έχοντας μπούσουλα, πλάνο και ταυτότητα σαν ομάδα.

3. Ο Άρης θέλει να κερδίσει από το κίνητρο του νέου τεχνικού του. Είναι πεισματάρης και μεθοδικός. Βγαίνοντας στην ευρωπαϊκή αγορά, έχει κάθε λόγο να πετύχει.

4. Στις ομάδες που έχει δουλέψει υπήρχε πάντα χώρος για τους νέους ποδοσφαιριστές. Το στοιχείο αυτό είναι απαραίτητο για τον Άρη, ο οποίος έχει ταλέντα, αρκεί ο κατάλληλος χειρισμός για να αναδειχθούν.         

To Top