Τι χάνει από την απουσία του αρχηγού

Η απουσία του Χρήστου Ταπούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτόν τον Άρη. Ο αρχηγός της ομάδας έμεινε στην Θεσσαλονίκη και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να καλύψει το κενό του, είτε με τον Σαμ Μάλντροου σε θέση “4”, είτε με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Ο Ταπούτος κάνει τη διαφορά στον Άρη του πρωταθλήματος, όντας πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας. Στους δύο αγώνες του στο Γιούροκαπ δεν έχει πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που έχει στην ελληνική Α1. Στο παιχνίδι με τη Νίμπουρκ ήταν σε κακή βραδιά έχοντας μόλις 5 πόντους με 2/8 σουτ. Στο Κάουνας κόντρα στη Νίμπουρκ ταλαιπωρήθηκε από ίωση τη μέρα του αγώνα και ήταν καταβεβλημένος, παρόλ’ αυτά αγωνίστηκε 26 λεπτά και είχε 9 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Βάσει στατιστικής, ο Άρης μπορεί να βρει τους επτά πόντους (ο μέσος όρος) του Ταπούτου από άλλους παίκτες σήμερα στο “Martini Plaza”, όμως είναι γεγονός πως ο αρχηγός θα λείψει, γιατί είναι παίκτης που “μιλάει” στα δύσκολα, είναι φόργουορντ με εξαιρετικό περιφερειακό σουτ και ικανός ριμπάουντερ.

Αμυντικά το κενό του είναι γεγονός ότι μπορεί να καλυφθεί πιο εύκολα σε σχέση με την επίθεση, κυρίως με την παρουσία του Τσαϊρέλη που θα πάρει λογικά χρόνο συμμετοχής. Στην θέση “4” μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Σαμ Μάλντροου, αφού άλλωστε έδειξε (και δήλωσε στο PRESSARIS) ότι του αρέσει να παίζει περισσότερο μακριά από το καλάθι.

To Top