ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι ωραία είναι η ζωή όταν όλα γίνονται… κίτρινα!

Τι ωραία που είναι η ζωή όταν όλα γίνονται κίτρινα!!! Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στόλισε την πόλη κίτρινη , της έδωσε ζωή, χαρά,  γέλιο. Την έβγαλε από την μαυρίλα που στοιχειώνει κάθε τι καινούριο, όμορφο, νέο. Ναι το κίτρινο είναι το χρώμα «του ήλιου, που σχετίζεται με το γέλιο, είναι ευτυχία και καλό χιούμορ. Ένα άτομο, βυθισμένο σε ένα κίτρινο περιβάλλον, αποπνέει αισιοδοξία.» 

Έτσι λένε όσοι ασχολούνται και αναλύουν τα χρώματα και τον επηρεασμό που έχουν στον ανθρώπινο νου. «Εκείνος που αγαπά το κίτρινο είναι συνήθως ένα εξωστρεφές άτομο, γεμάτο ενέργεια, ο οποίος ξέρει να καλωσορίζει με ευχαρίστηση και αισιοδοξία τα νέα που σου προσφέρει η ζωή. Αυτά είναι ιδιαίτερα άτομα θετικά, δημιουργικά με αυτοπεποίθηση στις ικανότητές του, τόσο πολύ ώστε να αμαρτάνουμε μερικές φορές τον εγωκεντρισμό. Από την άλλη πλευρά, αυτοί που αποφεύγουν το κίτρινο μπορεί να είναι  εσωστρεφή άτομα και απογοητευμένοι με άλλους, που προτιμούν να μένουν στο σπίτι τους αντί να βγαίνουν στο ύπαιθρο.»

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες καταλαβαίνοντας όλοι, τι μπορεί να έχει το μυαλό ενός λάτρη άλλου χρώματος που μισεί το κίτρινο. Ζει μέσα στον περίκλειστο περίγυρο του και αντιλαμβάνεται μονάχα ότι του δίνουν ως ζωή. Ως αγάπη. Ως πάθος.

Μην ξεχνάμε ότι το κίτρινο είναι  αυτοκρατορικό χρώμα στην Κίνα και συμβολίζει την υγεία, την τιμή και την πνευματικότητα. Στην χρωματοθεραπεία, το κίτρινο , κι αυτό είναι το σημαντικό για τον αρειανό, χρησιμοποιείται για να ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και να ισορροπεί την αρτηριακή πίεση. Αυτή ναι , είναι μία σοβαρή εξήγηση γιατί δεν χάνουμε καμιά δεκαριά συναρειανούς σε κάθε αγώνα απ’ όσα κάνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο!!!

Έτσι λοιπόν όταν κιτρινίζουν τα πάντα γύρω μας , αλλάζουν όλα. Γίνονται χαρούμενα και αισιόδοξα. Αυτές οι χαρές του «Θεού του Πολέμου» με την κίτρινη πανοπλία, δίνουν στον κόσμο την ηρεμία ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι καλό το momentum για να δοθεί συνέχεια στις τελευταίες επιτυχίες. Να κιτρινίσει ακόμα περισσότερο η μουντή καθημερινότητα. Να γεμίσει με το χρώμα του ήλιου κάθε γωνιά που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να ξεφύγει από το μαύρο που καταρρακώνει την ύπαρξη της.

Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δίνει απλόχερα μαθήματα ζωής. Κερδίζει και ξανακερδίζει στα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα, τον «αιώνιο» αντίπαλο , παρουσιάζοντας καλύτερες ομάδες μέσα στα γήπεδα. Η αγωνιστική ανωτερότητα του , σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ήταν τόσο εμφατική που οποιαδήποτε αμφισβήτηση σε χαρακτηρίζει παρανοϊκό. Μόνο οι τυφλοί δεν είδαν , σίγουρα άκουσαν, ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε γιατί ήταν καλύτερος. Αυτό αρκεί για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για το ποια ομάδα κυριαρχεί στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Η επιμονή της προπαγάνδας να μειώσει κάθε επιτυχία της ομάδας, κάνει το μαύρο χρώμα ακόμα πιο σκούρο. Ακόμα πιο καταθλιπτικό.

Ο ΑΡΗΣ δεν έχει ανάγκη επαίνους. Τους έχει κερδίσει πολλά χρόνια πριν. Τώρα έρχεται να εδραιώσει την παρουσία του εκεί που κάποιοι πίστευαν ότι μπορούν να τον γκρεμίσουν. Γίνεται αντιληπτό πλέον ότι η δυναμική του αυξάνεται και θα αυξάνεται με τον καιρό, κάτι που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την αθλητική ζωή της χώρας. Το μαύρο θα συρρικνωθεί στα περιχαρακωμένα όρια του ουτοπικό «πολέμου» απέναντι σε ανύπαρκτους εχθρούς. Θα θυμίσουν τον Δον Κιχώτη σε νέες περιπέτειες. Πιο σύγχρονες βέβαια. Όσα εμπόδια και να μπούνε στο δρόμο αυτής της δυναμικής , είναι πολύ λίγα για να σταματήσουν τις εξελίξεις.

Η πινελιά που κάνει έναν πίνακα από καλό, θαυμάσιο, είναι η ουσία του ταλέντου ενός καλλιτέχνη. Οι δικοί μας «καλλιτέχνες» ζωγραφίζουν με το κίτρινο χρώμα, νέους πίνακες, ανοίγουν νέους δρόμους επιρροής, δημιουργούν τάσεις που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί. Πρωτοπορούν με αξιοπρέπεια και σεβασμό διεκδικώντας την αναγνώριση των προσπαθειών τους. Αξίζουν όλα τα μπράβο γιατί ξεπερνάνε τις δυσκολίες και πλησιάζουν τους στόχους που όταν επιτευχθούν θα μας κάνουν περήφανους.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!  

 

To Top