ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τολιόπουλος: “Ο Γκάλης είναι… θεός! Χαίρομαι που είμαι στον Άρη”!

Οι απουσίες είναι σημαντικές μεν, αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες της Εθνικής ομάδας να βγουν μπροστά. Έτσι αντιμετωπίζει την πρόκληση της συμμετοχής στην προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» για το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Μιλώντας στο sport-fm.gr, ο 27χρονος σούτινγκ γκαρντ αναφέρθηκε στο πόσο αλλάζει το προφίλ της ελληνικής ομάδας αυτό το καλοκαίρι, καθώς επίσης στην επιστροφή του Άρη, αλλά και στη βράβευση του Θεού, όπως τον αποκάλεσε, Νίκου Γκάλη.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Τολιόπουλος μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-την πρώτη του παρουσία σε προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για μεγάλη διοργάνωση: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σε μια καλοκαιρινή προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για πρώτη φορά. Ήταν ένας στόχος που ήθελα να πραγματοποιήσω και χαίρομαι που κλήθηκα να βοηθήσω όπως μπορώ. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά μέχρι τώρα και πάμε τώρα στα επόμενα βήματα».

-τη συνύπαρξή του στην Εθνική ομάδα με παιδιά που γνωρίζει καλά: «Όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε, αλλά με τον Παπαγιάννη, τον Μήτογλου και τον Τσαλμπούρη είμαστε από παιδιά μαζί στις εθνικές ομάδες. Με πολλά άλλα παιδιά έχω υπάρξει συμπαίκτης, όπως με τον Ρογκαβόπουλο, τον Φλιώνη και τον Μποχωρίδη. Αυτό βοηθά ώστε να είναι πιο οικείο το κλίμα, να γίνεται καλύτερη δουλειά και να προχωράμε πιο γρήγορα στην αφομοίωση όσων ζητά ο προπονητής».

-την αγωνιστική φιλοσοφία της Εθνικής ομάδας: «Πιστεύω πως η Εθνική ομάδα θα βασίζεται πολύ στην άμυνα αυτό το καλοκαίρι. Είναι κάτι στο οποίο δουλεύουμε και μπορούν να το υπηρετήσουν όλοι οι παίκτες βάσει ηλικίας, αγωνιστικών και αθλητικών χαρακτηριστικών. Πρωταρχικός στόχος είναι να πιέζουμε τον αντίπαλο και να τον οδηγούμε σε λάθη. Έχουμε και κάποια έμπειρα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν. Και στην επίθεση, όμως, πιστεύω πως έχουμε αρκετή ποιότητα για να αντεπεξέλθουμε. Ο κόουτς είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη και μπορεί να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Τα πάντα θα ξεκινούν από την άμυνα και μέσα από την ομαδική δουλειά και τις συνεργασίες θέλουμε να βρίσκουμε και τις απαιτούμενες λύσεις στην επίθεση».

-τα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει στην Εθνική ομάδα: «Ήρθα να βοηθήσω την Εθνική ομάδα όσο μπορώ με τα στοιχεία που έχω στο παιχνίδι μου. Σίγουρα το μακρινό σουτ είναι ένα από αυτά, αλλά μπορώ να κάνω αρκετά ακόμη πράγματα. Πιστεύω πως έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν από μακριά και να ανοίξουν το γήπεδο. Θεωρώ πως μπορούμε να βρούμε τις λύσεις που πρέπει και σε αυτό το κομμάτι».

-το πόσο αλλάζει τα πράγματα για την Εθνική ομάδα μια απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης είναι παίκτης τεράστιου βεληνεκούς, ό,τι και να λέμε αν τελικά δεν τον έχουμε μαζί μας είναι μεγάλη απώλεια, όπως και τα άλλα παιδιά που θα λείπουν φέτος. Όσο και να προσπαθήσεις είναι αδύνατο να βγάλεις αυτά που φέρνει ο Γιάννης στο γήπεδο. Όμως όλα τα παιδιά έχουν κίνητρο να παίξουν καλά με την Εθνική ομάδα και να δείξουν πράγματα. Λείπει πολύ μια διάκριση τα τελευταία χρόνια και όσοι είμαστε εδώ θα δώσουμε το 1.000% του εαυτού μας για να πετύχουμε κάτι καλό. Είναι μια ευκαιρία και μια πρόκληση για όλους μας».

-την αγωνιστική του άνοδο με τη φανέλα του Άρη: «Έκανα μια καλή επιλογή που πήγα στον Άρη πέρσι, με βοήθησε πολύ η ομάδα και θεωρώ πως κάναμε μια καλή χρονιά. Χαίρομαι πολύ που ο σύλλογος παίρνει και πάλι τα πάνω του μετά από κάποιες δύσκολες χρονιές λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο Άρης είναι και πάλι στο προσκήνιο, τη νέα σεζόν θα επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια και ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα γεμίζοντας συνέχεια το γήπεδο. Χαίρομαι που είμαι κι εγώ μέρος αυτής της αναβάθμισης μιας τόσο μεγάλης ομάδας».

-τη βράβευση του Νίκου Γκάλη στο φιλικό της Παρασκευής με τη Σλοβενία: «Είναι τεράστια τιμή και μόνο που θα βρισκόμαστε σε αυτή την τελετή για τον Νίκο Γκάλη. Ως παίκτης του Άρη αισθάνομαι διπλή χαρά, γιατί νιώθουμε την αύρα του συνέχεια στο γήπεδό μας, παίζουμε κάτω από τη φανέλα του και αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ όταν αναφέρεται το όνομά του. Είναι σαν να μιλάνε για κάποιον Θεό, χωρίς υπερβολή. Πιστεύω θα είναι μια πολύ όμορφη στιγμή».

To Top